Прочетете официалното описание

Бакалавърска електронна търговия

Пазаруване чрез онлайн търговци на дребно, мобилни приложения или канали за социални медии: онлайн бизнесът се разраства. С развитието на интернет и напредването на дигиталната ера електронната търговия преживява значителен и устойчив подем.

Предизвикателството за търговията с тухли и хоросан: намиране на оптимален микс от каналите за дистрибуция от офлайн и онлайн бизнес. Междувременно компаниите, които вече са се установили като онлайн търговци на дребно, се борят за пазарен дял и по този начин за икономии от мащаба. В бъдеще ще се изискват специалисти и ръководители, които са в състояние да прилагат технически въпроси за управление на бизнеса в съответствие с гъвкави методи за управление на проекти. Нашата дистанционна електронна търговия взима предвид това изискване и ви подготвя за успешна кариера с обширно бизнес административно ноу-хау и технически познания, като например в уеб програмирането.

В зависимост от избора на вашата специализация, можете да поставите своя личен фокус върху онлайн маркетинга, науката за данните и анализа или управлението на дребно.

Между другото: По време на вашето обучение практиката не се пренебрегва. От четвъртия семестър имате възможност да реализирате свои собствени проекти, с които можете постепенно да попълните личния си онлайн портфейл. Идеална основа за кандидатстване след дипломирането.

Акредитирана степен

Всички текущи програми на IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за акредитация за международно бизнес администрация).

Акредитацията се произнася само ако учебната програма отговаря на всички качествени изисквания по отношение на съдържание и структура.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърски програми от името на Акредитационния съвет. Акредитацията се подновява на всеки пет (първата акредитация) или седем (повторна акредитация) година - гаранция за качеството на нашето преподаване.

За курсове с изключително качество FIBAA награждава своя първокласен печат. Пет курса в IUBH вече получиха този специален печат. Така IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашата бъдеща кариера в електронната търговия

В онлайн търговията няма застой: Разработването на сложни платформи за продажби, разработването на интелигентни парични потоци и създаването на добавена стойност за клиентите са основните предизвикателства в света на електронната търговия. За проектиране, анализ и иновативни решения за търговски сайтове или онлайн магазини, компаниите търсят специалисти и ръководители - с отлични перспективи за бъдещето. Академично обучените мениджъри за електронна търговия са толкова търсени, защото заемат ключови позиции в компаниите: те следят продажбите, маркетинга, дизайна и мрежовите технологии, поемат основните задачи в областта на маркетинга и продажбите и действат като опора между отделите.

курс Преглед

Освен бизнес основите, особено в областта на маркетинга, ние ви обучаваме в дистанционното обучение електронна търговия важни технически основи, включително в "Уеб програмиране" или в "Уеб магазин и платформи". На основата на това са фокусирани специализирани компетенции, например „Методи и системи за плащане“ и „Уеб анализи“. Като част от специализацията си можете да се включите в една от най-търсените професионални области "Онлайн маркетинг", "Data Science"

Бакалавърската ни програма има модулна структура, т.е. обучава се въз основа на предметни области, които са разделени на така наречените "модули". В рамките на тези модули има въвеждащ курс и специализиран курс, които систематично ви подготвят за завършване на този модул. В рамките на модулите ще получавате кредити за всяко успешно завършване (Европейска система за трансфер на кредити), което документира вашите постижения. Тези кредити по ЕСТК са международно сравними и разбира се признати.

Специализации в областта на дистанционното обучение

В пети и шести семестър избирате трите си специализации в размер на 30 ECTS. За целта избирате две специализирани специализации ("задължителни специализации") в областта на електронната търговия и функционална и секторна специализация ("Wahlspezialisierung").

Някои примерни изборни специализации са:

  • Пазарни проучвания и поведение на потребителите
  • пазарната психология
  • Международно управление
  • Международен маркетинг и брандинг
  • Бизнес консултиране
  • ...

модели учебни

Адаптирайте дистанционното си обучение към живота си.

Можете да завършите нашата бакалавърска степен както на пълно работно време, така и на два варианта на непълно работно време. По отношение на съдържанието, тези модели са идентични, но с варианти за непълно работно време, вашето седмично време за обучение е намалено.

Обучението на непълен работен ден е особено подходящо за тези, които вече имат голямо натоварване или които искат да намалят месечните си разходи.

пълен работен ден

продължителност

При редовно обучение можете да избирате максималния брой курсове за семестър. Ако не завършите обучението си в определеното време, проучването се удължава с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате по-малко време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

непълно работно време

продължителност

Обучението на непълно работно време намалява месечното Ви обучение. В същото време броят на курсовете, които можете да избирате за семестър, също намалява.

Ако не можете да завършите образователната си степен в рамките на определеното време, вашето обучение ще бъде удължено с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате повече време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

Програма с обучение на:
Немски

Прегледайте още 35 курсове в IUBH Fernstudium »

Последна актуализация May 14, 2019
Този курс е Онлайн обучение
Start Date
Юни 1, 2019
Duration
36 - 72 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
312 EUR
през месеца. Цените варират в зависимост от модела на времето.
По място
По дата