Прочетете официалното описание

Бакалавърски връзки с обществеността

Протоколът за изпитване на продукта е онлайн, сега трябва да бъде написано съобщение в пресата. Новата оферта е на пазара и трябва да се разпространява и чрез специализирани журналисти: Има ли добри контакти? А също така и фирменият бюлетин - кои теми може да са вълнуващи за читателите този път?

PR е многостранен. С множество задачи, вариращи от копирайтинг до изграждане на мрежа и поддръжка на тематични изследвания, едва ли е един и същ ден. Като мениджър по връзки с обществеността вие значително оформяте обществената комуникация на организация или компания, така че сте отговорни за възприемането на вашата компания.

В допълнение към класическата работа с обществеността, фокусът днес все повече се поставя върху дигитализацията: специалистите по връзки с обществеността трябва да носят и ноу-хау за онлайн стратегии.

Нашият кореспондентски курс по връзки с обществеността е първата програма за дистанционно обучение в тази област в Германия и ви подготвя за вълнуващи задачи с цялостна комбинация от бизнес мениджмънт и медийни основи, класически PR умения и ноу-хау от онлайн света.

Специалната функция: Всеки семестър реализирате свои собствени проекти и постепенно попълнете с тях личното си портфолио. Идеална основа за кандидатстване след дипломирането.

Акредитирана степен

Всички текущи програми на IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за акредитация за международно бизнес администрация).

Акредитацията се произнася само ако учебната програма отговаря на всички качествени изисквания по отношение на съдържание и структура.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърски програми от името на Акредитационния съвет. Акредитацията се подновява на всеки пет (първата акредитация) или седем (повторна акредитация) година - гаранция за качеството на нашето преподаване.

За курсове с изключително качество FIBAA награждава своя първокласен печат. Пет курса в IUBH вече получиха този специален печат. Така IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашето професионално бъдеще като експерт по връзки с обществеността

Добрата корпоративна комуникация има решаващо влияние върху това дали една компания е успешна или не. Следователно необходимостта от академично образовани PR е висока и все още нараства. Повечето компании, включително малките и средните, вече предлагат професионалисти в областта на връзките с обществеността. Налице е нарастваща необходимост от специалисти и ръководители, които не само могат да контролират обществените отношения по класически начин, но и да ги запълнят с иновативни подходи. В допълнение към специфичните за индустрията знания, съвременните PR специалисти трябва също да имат опит в онлайн стратегии и дигитализация на работния процес. Ако искате да работите в тази вълнуваща индустрия, трябва да имате афинитет към думи и думи, както и към основна откритост и любопитство.

курс Преглед

В кореспондентския курс „Връзки с обществеността” се обучават основите на бизнеса и медиите, като маркетинг и медийно производство. Основавайки се на това, специализираните компетенции са в центъра на вниманието, например „Стратегия за пресата и контрол на PR“ или „Управление на дигиталната редакция“.

Бакалавърската ни програма има модулна структура, т.е. обучава се въз основа на предметни области, които са разделени на така наречените "модули". В рамките на тези модули има въвеждащ курс и специализиран курс, които систематично ви подготвят за завършване на този модул. В рамките на модулите ще получавате кредити за всяко успешно завършване (Европейска система за трансфер на кредити), което документира вашите постижения. Тези кредити по ЕСТК са международно сравними и разбира се признати.

специализация

В петия и шестия семестър от дистанционното обучение избирате трите си специалности в размер на 30 ECTS. За целта избирате поне една специализирана специалност ("задължителни специализации") в областта на връзките с обществеността и максимум две функционални и отраслови специализации ("изборна специализация").

Някои примерни изборни специализации са:

  • Психология на пазара и рекламата
  • Онлайн и социален маркетинг
  • Международен маркетинг и брандинг
  • Разширено лидерство
  • Управление на спортни медии
  • ...

модели учебни

Адаптирайте дистанционното си обучение към живота си.

Можете да завършите нашата бакалавърска степен както на пълно работно време, така и на два варианта на непълно работно време. По отношение на съдържанието, тези модели са идентични, но с варианти за непълно работно време, вашето седмично време за обучение е намалено.

Обучението на непълен работен ден е особено подходящо за тези, които вече имат голямо натоварване или които искат да намалят месечните си разходи

пълен работен ден

продължителност

При редовно обучение можете да избирате максималния брой курсове за семестър. Ако не завършите обучението си в определеното време, проучването се удължава с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате по-малко време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

непълно работно време

продължителност

Обучението на непълно работно време намалява месечното Ви обучение. В същото време броят на курсовете, които можете да избирате за семестър, също намалява.

Ако не можете да завършите образователната си степен в рамките на определеното време, вашето обучение ще бъде удължено с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате повече време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

Програма с обучение на:
Немски

Прегледайте още 35 курсове в IUBH Fernstudium »

Последна актуализация May 14, 2019
Този курс е Онлайн обучение
Start Date
Юни 1, 2019
Duration
36 - 72 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
312 EUR
през месеца. Цените варират в зависимост от модела на времето.
По място
По дата