Бакалавърско управление на медиите

Общ преглед

Описание на програмата

Бакалавърско управление на медиите

- Има ли нещо с медиите? С оглед на цифровизацията постоянно се създават нови работни места, които изискват творчески, ориентирани към практиката специалисти и ръководители. Медийните мениджъри имат достъп до различни области на дейност - например в издателства, телевизионни и радиостанции, PR и рекламни агенции, пазарни и изследователски институти, както и в комуникационните отдели на асоциации, организации, стартиращи предприятия или големи корпорации. С оглед на настоящите и бъдещите изисквания мениджмънтът на дистанционното обучение осигурява основите на бизнес администрацията, медийните знания и знания в областта на маркетинга и медийното производство. Освен това ще получите солидно обучение по управление на медиите и управление на цифрови редакции. Тясната връзка с медийната индустрия и изучаването на инструменти и стратегии от практиката се подготвят за предизвикателствата в професията.

Специалната функция: Всеки семестър реализирате свои собствени проекти и постепенно попълнете с тях личното си портфолио. Идеална основа за кандидатстване след дипломирането.

Акредитирана степен

Всички текущи програми на IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за акредитация за международно бизнес администрация).

Акредитацията се произнася само ако учебната програма отговаря на всички качествени изисквания по отношение на съдържание и структура.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърски програми от името на Акредитационния съвет. Акредитацията се подновява на всеки пет (първата акредитация) или седем (повторна акредитация) година - гаранция за качеството на нашето преподаване.

За курсове с изключително качество FIBAA награждава своя първокласен печат. Пет курса в IUBH вече получиха този специален печат. Така IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашата бъдеща кариера в управлението на медиите

Повече от всякога компаниите се борят за положителното внимание на обществеността. По тази причина медийните професионалисти са търсени служители във всички индустрии. Успешното външно представяне изисква комбинация от бизнес управление и медиен опит. Професията изисква творчески умове с интересите на медиите, тенденции на отклонение, както и талант за планиране и организатор, които обичат промените и са готови за непрекъснато променяща се индустрия, включително нови области на дейност и длъжности. Програмата за управление на медиите проправя пътя за различни работни места: независимо дали бизнес развитие, медийно планиране, маркетинг, управление на събития или комуникация - независимо от индустрията, работодателите търсят добре обучени мениджъри.

курс Преглед

Мениджмънтът на дистанционното обучение ви носи основните бизнес знания и знания, като маркетинг и медийно производство. Въз основа на това темите-специфични компетенции са в центъра на вниманието, например „междинен мениджмънт“ или „управление на цифрови редакции“.

Бакалавърската ни програма има модулна структура, т.е. обучава се въз основа на предметни области, които са разделени на така наречените "модули". В рамките на тези модули има въвеждащ курс и специализиран курс, които систематично ви подготвят за завършване на този модул. В рамките на модулите ще получавате кредити за всяко успешно завършване (Европейска система за трансфер на кредити), което документира вашите постижения. Тези кредити по ЕСТК са международно сравними и разбира се признати.

специализация

В шестия семестър избирате две специалности в размер на 20 ECTS. Освен това решавате поне една специализирана специализация ("задължителни специализации") в областта на медийното управление и най-много една функционална и клонова специализация ("Wahlspezialisierung").

Някои примерни изборни специализации са:

  • Стратегия за съдържание
  • Комуникация и PR
  • Психология на пазара и рекламата
  • Потребителски опит
  • Големи данни и поверителност
  • ...

модели учебни

Адаптирайте дистанционното си обучение към живота си.

Можете да завършите нашата бакалавърска степен както на пълно работно време, така и на два варианта на непълно работно време. По отношение на съдържанието, тези модели са идентични, но с варианти за непълно работно време, вашето седмично време за обучение е намалено.

Обучението на непълен работен ден е особено подходящо за тези, които вече имат голямо натоварване или които искат да намалят месечните си разходи.

пълен работен ден

продължителност

При редовно обучение можете да избирате максималния брой курсове за семестър. Ако не завършите обучението си в определеното време, проучването се удължава с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате по-малко време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

непълно работно време

продължителност

Обучението на непълно работно време намалява месечното Ви обучение. В същото време броят на курсовете, които можете да избирате за семестър, също намалява.

Ако не можете да завършите образователната си степен в рамките на определеното време, вашето обучение ще бъде удължено с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате повече време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Научете повече

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Свиване