Бакалавър онлайн маркетинг

Общ преглед

Описание на програмата

Бакалавър онлайн маркетинг

Google, Facebook, YouTube ... Тези онлайн гиганти станаха необходими за маркетинговите стратегии на успешни компании и организации. Разбира се, бъдещето на маркетинга е цифрово.

По този начин Интернет маркетинг мениджърът винаги е изправен пред нови предизвикателства: Как работи цифровият маркетинг? Кои бизнес модели съществуват? Как могат да бъдат оптимизирани маркетинговите процеси? Какви са ползите от мобилния маркетинг? Как може да се измерва и анализира успеха? Как професионално се обработва информацията, базирана на данни? Как трябва да се контролират кръстосани медийни кампании?

Нашият дистанционен онлайн маркетинг ви подготвя оптимално за вашата кариера. В зависимост от избора на вашите специализации, можете да се съсредоточите върху анализа на маркетинговите данни, електронната търговия или маркетинга в социалните медии.

Между другото: По време на вашето обучение практиката не се пренебрегва. От четвъртия семестър имате възможност да реализирате свои собствени проекти, с които можете постепенно да попълните личния си онлайн портфейл. Идеална основа за кандидатстване след дипломирането.

Акредитирана степен

Всички текущи програми на IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за акредитация за международно бизнес администрация).

Акредитацията се произнася само ако учебната програма отговаря на всички качествени изисквания по отношение на съдържание и структура.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърски програми от името на Акредитационния съвет. Акредитацията се подновява на всеки пет (първата акредитация) или седем (повторна акредитация) година - гаранция за качеството на нашето преподаване.

За курсове с изключително качество FIBAA награждава своя първокласен печат. Пет курса в IUBH вече получиха този специален печат. Така IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашата бъдеща кариера в онлайн маркетинга

Мениджърите по онлайн маркетинг са отговорни за това да се гарантира, че една компания е професионално позиционирана и видима във всички цифрови медии. В резултат на това почти никоя компания не може да си представи без тях и много компании постоянно търсят квалифицирани специалисти. Вашите специфични отговорности включват планиране на процесите за съдържанието, контролиране на профилите в Google AdWords, концептуализиране на цифрови кампании, координиращи агенции и управление на сметките за СЕО.

курс Преглед

Онлайн маркетингът на дистанционно обучение се състои от добро образование във всички области на онлайн маркетинга - като се има предвид класическият маркетинг. Основата за това е задълбочено разбиране на взаимоотношенията и развитието на интернет и особено на онлайн пазарите. В допълнение, ние Ви предоставяме ноу-хау в областта на дизайна на уебсайтове, дизайна на интерфейса и използваемостта, както и основното разбиране за техническата структура на уебсайтовете или уеб приложенията. Въвежда се и функцията за мобилна употреба на интернет. Познаването на маркетинговите анализи е друг фокус на образователната програма, както и написването на оптимизирани текстове или рекламни текстове за рекламни кампании на Google Ads.

Бакалавърската ни програма има модулна структура, т.е. обучава се въз основа на предметни области, които са разделени на така наречените "модули". В рамките на тези модули има въвеждащ курс и специализиран курс, които систематично ви подготвят за завършване на този модул. В рамките на модулите ще получавате кредити за всяко успешно завършване (Европейска система за трансфер на кредити), което документира вашите постижения. Тези кредити по ЕСТК са международно сравними и разбира се признати.

специализация

В петия и шестия семестър от дистанционното обучение избирате трите си специалности в размер на 30 ECTS. За целта избирате две специализирани специализации ("задължителни специализации") в областта на онлайн маркетинга и функционална и клонова специализация ("Wahlspezialisierung").

Някои примерни изборни специализации са:

  • Управление на ИТ
  • Психология на пазара и рекламата
  • Международен маркетинг и брандинг
  • Програмиране на уеб приложения
  • Мобилен софтуер
  • ...

модели учебни

Адаптирайте дистанционното си обучение към живота си.

Можете да завършите нашата бакалавърска степен както на пълно работно време, така и на два варианта на непълно работно време. По отношение на съдържанието, тези модели са идентични, но с варианти за непълно работно време, вашето седмично време за обучение е намалено.

Обучението на непълен работен ден е особено подходящо за тези, които вече имат голямо натоварване или които искат да намалят месечните си разходи.

пълен работен ден

продължителност

При редовно обучение можете да избирате максималния брой курсове за семестър. Ако не завършите обучението си в определеното време, проучването се удължава с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате по-малко време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

непълно работно време

продължителност

Обучението на непълно работно време намалява месечното Ви обучение. В същото време броят на курсовете, които можете да избирате за семестър, също намалява.

Ако не можете да завършите образователната си степен в рамките на определеното време, вашето обучение ще бъде удължено с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате повече време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Научете повече

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Свиване