Бакалавър по устойчиви решения, онлайн

Общ преглед

Описание на програмата

Програмата за степен по инженерство на устойчиви решения ви предлага инструменти за управление на основните предизвикателства на нашето време, като климатичните промени и устойчивостта. Подходът е холистичен; ще се научите да управлявате технологиите по устойчив начин, като възприемете перспектива на кръговата икономика.

LAB University of Applied Sciences е един от водещите участници във Финландия в областта на екологичните технологии и кръговата икономика. Завършилите програмата ще работят като технологични експерти, ръководители на проекти, разработчици на качество и сигурност и инженери по продажби във Финландия и в световен мащаб. Предприемачеството също е алтернатива за кариера.

В LAB ще изучавате инженеринг на устойчиви решения в международна и иновативна среда. Първите 1,5 години от обучението ще бъдат организирани в Лахти. След задължителните курсове ще ви насърчим да завършите обучението си с различни методи на обучение. Можете дори да завършите степента си онлайн. За да улесним вашата адаптация към новата учебна среда и процеси, ние редовно ще организираме индивидуални консултации за ориентация, за да подготвите вашата персонализирана учебна програма.

Всеки студент има шанс да участва в студентски обмен в един от нашите партньорски университети. Завършилите могат да продължат обучението си на ниво магистър в университета LUT.

Цели

Програмата за степен по инженерство на устойчиви решения ви предлага инструменти за управление на основните предизвикателства на нашето време, като климатичните промени и устойчивостта. Подходът е холистичен; ще се научите да управлявате технологиите по устойчив начин, като възприемете перспектива на кръговата икономика. LAB University of Applied Sciences е един от водещите участници във Финландия в областта на екологичните технологии и кръговата икономика.

Съдържание на изследването

В началото на проучванията се запознавате с принципите на естествените и физическите науки, технологиите за околната среда, кръговата икономика и устойчивото развитие, както и тяхното взаимодействие с изменението на климата, биологичните и технологичните цикли. Те формират основата за задълбочаване на развитието на вашата компетентност по време на следващите ви проучвания. Професионалните проучвания включват теми като ефективност на ресурсите и материалите, цифрови инструменти, управление на качеството и проекти, изградена среда, дизайн на продукти и отговорен бизнес, свързани с перспективата за устойчиви решения и кръгова икономика.

По време на обучението си имате шанс да задълбочите знанията си по избраните теми по време на стажа (30 ECTS са задължителни) и изготвянето на финалната си дисертация, както и в различните приложни проекти за развитие и онлайн проучвания. Един от основните резултати от обучението е развитието на предприемачески умения и умения за работа в екип. Това ще подобри способността ви да разберете предизвикателствата в бизнеса и развитието, за да подобрите собствените си възможности за кариера и трудов живот. В нашата обновена циркулярна икономика и материалните лаборатории и проекти се правят с тясните връзки на трудовия живот, което ви дава възможност и да тествате идеи на практика.

Цялата степен е възможно да се изучава онлайн

Ще ви насърчаваме да завършите обучението си с различни методи на обучение. Структурата на нашата учебна програма е гъвкава. Цялата степен е възможно да се изучава онлайн. Ние обаче ще организираме и 15 ECTS модула като незадължителни изследвания, в които можете да участвате в нашия кампус в Лахти, Финландия. Всеки от тези модули е подреден в двумесечни периоди, което прави влизането по-гъвкаво. Освен това, нашите различни интензивни седмици като Летни и зимни училища, както и други курсове за степенна програма са на разположение за вас. Голямото разнообразие от различни онлайн курсове ще ви помогне да организирате свой собствен график.

Дипломната програма за инженеринг на устойчиви решения е изградена върху силни познания и трябва да се справи с основните бъдещи предизвикателства на нашето време, изменението на климата и кризите за устойчивост. Да учиш в LAB University of Applied Sciences е много гъвкаво, но предизвикателно. Благодарение на структурата на нашата учебна програма и педагогически методи, ние можем бързо да се адаптираме към различни ситуации и нужди. Нашите нови лаборатории в кампуса и кръговата икономика ви предлагат и възможността да задълбочите знанията си и на практика. Имаме много добри международни и национални мрежи с други университети и трудов живот, които ще насърчат развитието на вашата кариера по много начини. Всеки студент има шанс да участва в студентски обмен в един от нашите партньорски университети

Структура на проучванията

  • Основни изследвания 15 ECTS
  • Професионални и допълнителни изследвания 180 ECTS
  • Практическо обучение 30 ECTS
  • Теза 15 ECTS

Квалификация

Спечелената квалификация е бакалавърска степен (бакалавърска степен). След като спечелите дипломата, можете да кандидатствате за работа в частен сектор, както и в организации от публичния сектор, които изискват съответна университетска степен.

Повече за езика на обучение

Програмата се преподава на английски език. Освен това ви предлагаме отлична възможност да изучавате широко чужди езици. Ако вашият майчин език е различен от финландски, имате чудесна възможност да изучавате финландски по различни начини при нас.

Теза

Бакалавърската програма включва 15-ECTS дисертация. Това може да бъде или проект, основан на изследвания, или така наречения проект за функционална дисертация. Дипломният проект има за цел да разшири и задълбочи вашия професионален опит и знания и да ви предостави експертния опит, необходим за работа в задачи за развитие във вашата област. Дипломният проект подобрява извличането на информация и уменията за решаване на проблеми.

Тезата може да се проведе като проект, поръчан от външна организация, или като част от проект за развитие. Дипломната работа може да се изпълнява индивидуално, по двойки или в група, включително писмен доклад. В най-добрия случай дипломният проект може да служи като Pathway към бъдещата ви кариера.

Интернационализация

Ние ви предлагаме отлични възможности за придобиване на ценен международен опит и езикови умения за бъдещата ви кариера. Бъдещите работни места и позиции изискват мултикултурни умения, езикови умения и международно разбиране. Обучението се извършва в международна, мултикултурна среда. Нашите студенти идват от цял свят.

Станете международни!

Можете да завършите част от обучението си в нашите партньорски институции в различни страни по света или да практикувате в чужбина. Всяка година приветстваме голям брой студенти от различни страни, така че програмата е наистина международна.

Сътрудничество с други страни

Вашите проучвания ще бъдат тясно свързани с развитието на практики в професионалния живот, заедно с бизнеса и работните общности. Мултидисциплинарните проекти за трудов живот и различни учебни среди, като студентски кооперации, ще укрепят връзките ви с автентични взаимодействия в професионалния живот през цялата програма

Изследователски фокус

В LAB University of Applied Sciences нашата цел е да подновим трудовия живот и начините на работа. Заедно с нашите партньори тестваме нови иновации и начини за правене на нещата.

Нашите фокусни области са устойчивост, дизайн, иновации и здраве.

Кариерни възможности

Завършилите програмата ще работят като технологични експерти, ръководители на проекти, разработчици на качество и сигурност и инженери по продажби във Финландия и в световен мащаб. Предприемачеството също е алтернатива за кариера.

Следдипломни възможности за обучение

След като спечелите бакалавърска степен и имате две години професионален трудов опит, имате право да кандидатствате в магистърските програми на Университета за приложни науки (UAS). Можете също така да кандидатствате за магистърски програми, предлагани от университети.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

LAB University of Applied Sciences operetas in Finland in the cities of Lahti and Lappeenranta. The new institution will start its operation on 1 January 2020.

LAB University of Applied Sciences operetas in Finland in the cities of Lahti and Lappeenranta. The new institution will start its operation on 1 January 2020. Свиване