Глобален MBA

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Развийте славата на бизнеса от световна класа и изкарайте кариерата си на следващо ниво с нашата глобална MBA. Изградете своя кариерен инерция, като изучавате, докато работите и носите свежи познания на работното място.

Global MBA е акредитиран от редица професионални органи, включително CMI и CIMA. Ще имате възможност да придобиете статут на Chartered Manager чрез CMI и да излезете с квалификации, които са високо ценени от работодателите.

Ако вече притежавате професионална квалификация и / или друга квалификация за следдипломна квалификация, може да имате право на признаване на предварително обучение, което означава, че можете да завършите дипломата си по-бързо.

Присъединете се към следващото поколение глобални бизнес лидери.

Global MBA ви предоставя експертно разбиране на предизвикателствата, пред които са изправени днешните световни бизнес лидери. Той предлага гъвкавост и широк спектър от възможности, които да отговарят на вашите нужди и на работодателя ви.

Как учите

Можете да изучавате тази онлайн програма от всяка точка на света. Получавате изчерпателни учебни материали и избор от възможности за обучение.

Учебни материали

Ние ви предоставяме всички ресурси и учебни материали, от които се нуждаете, за да завършите курса успешно, включително основното четене за всеки модул. Можете да получите достъп до тях чрез виртуалната учебна среда (VLE) на редица устройства.

Нашите ресурси за онлайн обучение обикновено включват мултимедийно съдържание, дейности и упражнения (напр. Викторини с множество възможности за избор, рефлективни упражнения и въпроси за самооценка), както и удобства за взаимодействие с вашия преподавател и състуденти. Ще получите достъп и до два кратки въвеждащи модула, които ви помагат да извлечете максимума от обучението си.

Онлайн помощ

Когато се регистрирате, ние ще ви дадем достъп до вашия портал за студенти. След това можете да получите достъп до имейл акаунта си University of London и други ключови ресурси:

 • На VLE можете да получите достъп до електронни копия на всички печатни учебни материали, ресурси, включително аудио-визуални и форуми, за да обсъждате учебния материал и да работите съвместно с други.
 • Онлайн библиотеката предоставя достъп до над 100 милиона академични електронни предмета, включващи електронни книги, електронни списания, конференции и др. Британска библиотека.
 • Сенатската библиотека предоставя безплатен справочен достъп за всички регистрирани студенти на дистанционно и гъвкаво обучение.

Поддръжка на преподаватели

Всички студенти получават подкрепа от преподаватели и обратна връзка, докато учат тази програма. Преподавателите въвеждат модулите, отговарят на запитвания, наблюдават дискусиите и дават насоки за оценките.

 • Уеб-подкрепено обучение: ако се регистрирате за модул като уеб-поддържан обучаващ се, се присъединявате към онлайн група преподаватели. Ако се регистрирате по този начин, вие плащате таксата за обучавани от уеб.
 • Подкрепено от институции обучение: ако се запишете за модул с местен учебен център, получавате обучение директно. Работим с няколко учебни центъра в седем държави и ще набираме повече за подкрепа на програмата.

Ако се запишете за обучение с преподавателски център, плащате таксата, поддържана от институцията, към университета плюс допълнителна такса за обучение към учебния център.

Време ангажимент

Учете със собствено темпо, или на непълно, или на пълно работно време. Всеки модул представя около 150 часа обучение - средно 6-8 часа седмично. Модулите ще работят поне два пъти годишно, в зависимост от търсенето.

Всеки модул се изучава повече от 22 седмици. Вие избирате колко да вземете във всяка сесия и кои сесии да въведете. Можете да изучавате до шест (или четири модула и проекта) по всяко време.

Оценяване

Всеки модул включва комбинация от оценки. Формативните оценки ви помагат да измервате напредъка си, но не се отчитат в оценката си. Обобщените оценки се отчитат до крайната оценка. Те включват курсова работа и проект или писмен изпит.

Изпитите се провеждат четири пъти годишно. Можете да отложите полагане на изпит веднъж (под заплащане на такса), но не и подаването на курсова работа. След като започнете модул, обикновено се очаква да го завършите в шестмесечната сесия.

Структура на програмата

Трябва да завършите шест основни модула; четири незадължителни модула; стратегически проект.

Основни модули:

 • Счетоводство и финанси
 • Икономика за мениджъри
 • Маркетинг за мениджъри
 • Организационно поведение и управление на човешките ресурси
 • Стратегическо управление
 • Успешно лидерство

Плюс всички четири незадължителни модула в рамките на някой от следните спецификации:

 • счетоводство
 • предприемачество
 • Финанси
 • Здраве
 • закон
 • ръководство

Плюс стратегически проект


За да получите специализиран MBA, най-малко три от вашите незадължителни модули и стратегическият проект трябва да са от една специализирана област:

 • счетоводство
 • предприемачество
 • Финанси
 • Здраве
 • закон
 • ръководство

Предлагат се модули, както следва (при минимални регистрации на ученици):

 • Всички основни модули и стратегическият проект са на разположение за всяка сесия.
 • Модули в „Счетоводство“, „Финанси“ и „Закон“ ще бъдат налични всеки януари и юли.
 • Модули „Лидерство“ и „Предприемачество и иновации“ ще бъдат достъпни всеки април и октомври.
 • Настоятелно се препоръчва студентите, които приемат незадължителни модули за здраве, да имат предишен опит в работата в сектора на здравеопазването или здравеопазването.
 • Отделните модули могат да се изучават и самостоятелно. Студентът може да се регистрира за произволен брой основни незадължителни модули * самостоятелно, с изключение на стратегическия проект. Само четири модула могат да бъдат считани като кредит за свързана награда.

* В зависимост от наличността на модула във всяка сесия.

Изисквания за вход

За директен достъп (Вход 1) ще ви трябва следното:

 • Втора класа отличава бакалавърска степен или еквивалент от приемна институция.
 • Три години трудов стаж на ръководна роля (в рамките на последните пет години).

Приемаме квалификации от цял свят. Ако имате подходяща професионална награда, а не степен, ние ще разгледаме това индивидуално.


Ако отговаряте само на едно от тези изисквания, можете да кандидатствате да се присъедините към програмата чрез Entry Route 2.

За да бъде разгледана молбата ви, трябва да имате едно от следните:

 • Втора класа отличава бакалавърска степен в съответна област или еквивалент на приемлива институция; или
 • Три години трудов стаж на ръководна роля (в рамките на последните пет години).

Вашата кандидатура ще бъде прегледана на индивидуална основа.

По този маршрут ви препоръчваме да завършите нашия подготвителен курс по MBA (около 125 часа обучение) и след това да вземете само един модул (за предпочитане ядро) в първата си учебна сесия и един модул във втората си сесия. Това ще ви помогне да развиете необходимите умения за успешно завършване на програмата.

Изисквания по английски език

Имате нужда от висок стандарт на английски, за да изучите тази програма. Ще отговаряте на нашите езикови изисквания, ако сте постигнали едно от следните през последните три години:

 • IELTS: поне 6,5 като цяло, с 6,0 в писмен тест.
 • TOEFL iBT: поне 92 като цяло, с 22 в четене и писане и 20 в говорене и слушане.
 • Тест на Пиърсън (академичен): поне 59 като цяло, с 59 в четене и писане и 54 в говорене и слушане.
 • Cambridge Сертификат за владеене на английски език.
 • Cambridge Certificate of Advanced English (степен C или по-горе).

Друга възможност е да удовлетворите езиковите изисквания, ако имате най-малко 18 месеца образование или трудов стаж, проведени на английски език.

Компютърни изисквания

Ние задаваме минимални основни компютърни изисквания, тъй като до вашите учебни ресурси се осъществява достъп чрез студентския портал и е жизненоважно да имате достъп до това редовно.

Кариерни възможности

Global MBA University of London ви предоставя възможност да усъвършенствате уменията, необходими за изграждане и развитие на кариера на ръководител в бъдеще. Като бъдещ лидер, вашият Global MBA може да ви предостави конкретни мениджърски поглед върху световете за счетоводство, предприемачество и иновации, финанси, здравеопазване, право и лидерство.

Отвъд тези специализации, вие също ще придобиете по-задълбочено разбиране за по-широк набор от основни умения, включително управление на проекти и стратегическо мислене, докато прилагате подобреното си разбиране на теорията за управление към собствения си професионален опит. От разбирането как организациите растат и се развиват, до това как да вдъхновявате и ръководите колеги и екипи, ще придобиете набор от умения, които ще подобрят бъдещата ви работоспособност.

Много работодатели - от мултинационални компании до бутикови стартиращи фирми, от правителствени ведомства до междуправителствени органи, ценят широчината и дълбочината на уменията, които предлага квалификация като University of London Global MBA.


Кандидатствайте сега и се присъединете към следващия прием на Global MBA.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We are one of the largest, most diverse universities in the UK with over 120,000 students in London, and a further 50,000 studying across 180 countries for a University of London degree.

We are one of the largest, most diverse universities in the UK with over 120,000 students in London, and a further 50,000 studying across 180 countries for a University of London degree. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение