close

Филтри

Преглед на резултатите

Търсене на бакалавриати в най-добрите университети и колежи!

Докторска степен се присъжда на лица, доказали се като експерти в дадена област. Обикновено тези програми включват независими изследвания и завършват извън кампуса. Какво е доктор по туризъм? Тази програма е разработ… Научете повече

Докторска степен се присъжда на лица, доказали се като експерти в дадена област. Обикновено тези програми включват независими изследвания и завършват извън кампуса.

Какво е доктор по туризъм? Тази програма е разработена, за да подготви студентите да навлязат в областта на туризма като експерти или изследователи. По време на програмата, хората могат да научат за туризма география, естествена география, социална география и икономическа география. Курсовете могат да се съсредоточат върху управлението на земята, картографията, хидрологията, кадастъра, науката за туризма, метеорологията и геополитиката. Студентите могат да избират да поставят акцент върху международното управление на туризма, международното екологично сътрудничество, геоморфологията, палеонтологията, рекреационната и туристическата география или управлението на регионалното развитие.

Лицата, които завършват докторска програма в туризма, могат да развият няколко желани умения и атрибути, включително силен аналитичен начин на мислене, силни умения за управление на проекти и стратегическо управление и лидерски умения. Всяка от тези особености може да се окаже полезна в различни професионални области и в живота.

Разходите за придобиване на докторантура зависят от редица фактори, като местоположението на училището и продължителността на програмата. Учениците трябва да направят проучването си, преди да кандидатстват в образователна институция.

Завършилите тази програма обикновено са готови да навлязат в областта на управлението на научните изследвания в туризма или в академичните среди, въпреки че техните възможности за кариера не са ограничени само до тези сектори. Лицата могат да станат мениджъри на хотели, туристически агенти, счетоводители и финансови консултанти за туристическата индустрия, администратори на хотелиерски услуги или хотелиерски мениджъри. Някои могат да влязат в академичните среди като професори, училищни администратори или разработчици на учебни програми.

Кое училище студентът избере да се запише в крайна сметка зависи от своя бюджет, времеви ограничения и местоположение. Много училища предлагат онлайн програми, които са удобни за тези с ангажименти на пълен работен ден или ограничения за местоположението. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Свиване
Свързани области на образование
arrow_drop_up arrow_drop_down
Други възможности в тази научна област: 
format_list_bulleted Филтри
OUS Royal Academy of Economics and Technology in Switzerland
Цюрих , Швейцария

Доцент доктор. В мениджмънт в туризма е квалификация, която ще се подготвят студенти по такъв начин, където те могат да станат ефективни работници, както и изследователи в обл ... +

Доцент доктор. В мениджмънт в туризма е квалификация, която ще се подготвят студенти по такъв начин, където те могат да станат ефективни работници, както и изследователи в областта на туризма. Основният акцент е върху обяснява различни техники, които обикновено се прилагат за извършване на управление на туризма. -
Докторантура
Редовно
Задочно
3 години
Английски
Онлайн обучение
 

СЪВЕТ! Ако представлявате учебно заведение и искате да добавите вашите програми към нашите списъци, свържете се с нас тук

Свързани области на образование