Курс: Усъвършенстван дизайн за виртуални изследвания за устойчивост

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Курсът за усъвършенстван дизайн за устойчивост (ades4s) е уникално изградена трансдисциплинарна програма, обучаваща студентите за преодоляване на научни и технологични открития и разработки с нуждите на обществото и околната среда чрез проектиране. Нашите студенти се задълбочават в изследването отвъд дисциплинарни граници, придобиване на знания от множество научни и хуманитарни области и чрез собствена база от умения, произвеждащи иновативни съвременни решения на сложните многопластови предизвикателства на днешния ден. Ние адаптирахме курса ades4s 2020/2021 към съвременните глобални обстоятелства, а от октомври 2020 г. програмата ни се предлага и във виртуални проучвания.

Виртуалната програма разполага с нашите пет модула :

 1. „Мислещ дизайн“,
 2. „Устойчивост, устойчивост и екология“,
 3. Изкуствен живот и устойчивост,
 4. Трибализъм и бъдещи социални структури и
 5. Биодизайн: Светът на растящите неща.

Петте модула заедно формират пълен едногодишен курс. Разбира се, възможно е да участвате в модулите отделно въз основа на индивидуалните предпочитания. Например, човек може да избере да се присъедини само към един модул или три модула или към пълния курс.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

ADES виртуално студио структура и детайли

Модули 1 и 2 се предлагат само в режим на виртуално проучване. Модули 3, 4 и 5 се предлагат както във виртуален, така и в студиен режим на проучване. Естествено, виртуалният модел на обучение се основава на 100% лекции на живо, но всички материали от класа се записват и се предоставят на студентите за улесняване на гъвкавостта.

Модули във виртуалната класна стая:

 • 4 дни седмично дейности, включително:
  • Лекции, дискусии и семинари на живо с изтъкнати модератори
  • Виртуално студио и изследователска работа в групи
  • Индивидуално и групово обучение с водещи ADES
 • Общ препоръчителен ангажимент: 16 часа / седмица
 • Максималният брой ученици е 25 ученици на модул

Изисквания за курса

Каним хора с различен културен и дисциплинарен произход с магистърска степен (по избор на бакалавърска степен), например - но не само - дизайн на продукти, услуги, архитектура, технологии, инженеринг, също така завършили приложни науки, художници, антрополози и философи. Всички кандидати ще трябва да присъстват на онлайн интервю като част от процеса на кандидатстване, където ще се оценява владеенето на английски език (така че не е необходимо да се представят официални сертификати).

Защо да учат с ADES и защо СЕГА?

Ние поставяме голям акцент върху взаимодействието на учениците и модератора, сътрудничеството. Модулите са предназначени за студентите да работят заедно в очертаването на предизвикателства в дадената тема, като се фокусират върху устойчивостта. Чрез задълбочени изследвания в областта на дизайна, студентите се научават да прилагат генерираните знания в дисциплините и отрасловите практики под формата на проектите на модулното студио. Най-добрите проекти за модули се публикуват от ADES в края на всеки модул. Освен това, ние предлагаме участие в извънкласни дейности като кратки курсове и учебни пътувания, организирани от ADES. За студенти, следващи виртуалната учебна програма и които биха искали да се присъединят към студио ADES в Будапеща, ще отворим вратите на студиото си за студенти от януари 2021 г. (при спазване на ограниченията за безопасност и пътуване).

Днес фокусът върху устойчивостта е огромен. Усилията по света са навременни, тъй като изменението на климата и отпечатъкът на човека в околната среда се проявяват в мащаб, за който просто не сме подготвени. Призивът да „действаме сега“ е наистина спешен. ADES е създаден в отговор на тази спешност. Но не с повече зелени продукти, системи и услуги, а с идея, че се нуждаем от „предни ръце“, за да стигнем до наистина радикални решения. Идеята, че не можем да решим проблемите си със същите инструменти, които са ги създали. Необходимо е ново дизайнерско мислене за устойчивост, което да информира действието, така спешно призовано.

Ползите от изучаването с ADES на практика

 • Обучение едно на едно: Опитните преподаватели с ADES са винаги на разположение за дискусии и за предоставяне на насоки на отделни студенти, както и на групи. Функциите на виртуалното студио ADES са сродни на всички малки студия за дизайн на продукти, съвместни лаборатории или мозъчни тръстове, където студентите, модераторите и преподавателите имат равен достъп до дейностите за генериране на знания и където целта е съвместното генериране на знания.
 • Специалисти в областта на дизайна за проучвания за устойчивост: Ние сме новаторска, независима школа по дизайн, посветена на насочването на нашите ученици към ставане на мислещи лидери в устойчивостта.
 • Гостуващи модератори от световна класа: студенти ADES работят с широко признати учени, учени, дизайнери и иноватори, които са начело на промяната на нашето общество чрез своята работа.
 • Творческа, приобщаваща учебна среда: Като наистина трансдисциплинарно образование, учебната среда ADES позволява експериментиране, креативност и радикални иновации в рамките на методите на обучение, както и резултатите, като същевременно е отворена за културно и дисциплинарно многообразие, което придружава мултидисциплинарни групи.
 • Насочена към реалността: Нашата роля в глобалното образование е да бъде пионер в образованието за дизайн за устойчивост. Ние работим мултидисциплинарно, за да допълним съществуващите образователни програми и да увеличим образователното разнообразие за устойчивост в различните дисциплини. В нашите курсове студентите учат освен да правят по-екологичен дизайн; те изследват как да адаптираме нашите настоящи организации и системи към свят, ръководен от принципите на екология, устойчивост и устойчивост.
 • Международна студентска общност: Нашите студенти са креативни и любопитни, вече имат база от умения и степен по дисциплина и търсят да усъвършенстват своите умения и да се специализират в Устойчивост. Нашите часове са формирани от хора от всякакъв културен и дисциплинарен произход, например в проектиране на продукти, услуги, архитектура, технологично инженерство, също завършили естествени науки, както и художници, антрополози и философи.
 • Издаване: Курсовете ADES предлагат на студентите множество възможности за разработване на индивидуални и групови проекти, където те могат да демонстрират придобитите си прозрения, личностно и интердисциплинарно развитие и способността да прилагат своите знания. ADES ще помогне след това за публикуване и други комуникации.
 • Умения за дизайнерско мислене за радикална устойчивост: студентите от ADES ще могат да преминат отвъд прилагането на обичайните бизнес решения за човешка желателност и да мислят не по човешки, продуктови или бизнес начини, но ще разберат, че това е най-критичното ограничение във всички дизайнерски начинания се поражда от радикална устойчивост, както в поддържането на нашето съществуване заедно с съществуването на нашата планета. Нашата мисия е да предадем трансдисциплинарно образование по дизайн, така че нашите студенти да допринесат за процъфтяваща среда.
 • Сертификат за електронно обучение ADES: Нашите студенти получават сертификат за завършване от Institute of Advanced Design Studies , Будапеща. Сертификатът се връчва след приключване на проекта по модула.

За училището

Institute of Advanced Design Studies (ADES) е независима школа по дизайн, предлагаща учебни програми за устойчивост на специализанти и специалисти. Програмата ни се основава на трансдисциплинарен подход към устойчивостта и приемаме студенти от всякакъв произход. Ние признаваме сложността и мултидисциплинарността на предизвикателствата, пред които сме изправени днес с изменението на климата, влошаването на околната среда, професионалния живот и промените в глобалното общество и е необходим нов тип експертиза за справяне с тези предизвикателства. ADES е създаден да обучава нов тип дизайнери, оборудвани с инструменти за проектиране на мислене и инструменти за проектиране на процесите, ориентирани да работят в трансдисциплинарни екипи, като същевременно са овластени да използват собствената си дисциплина, било то в областта на дизайна, химията или биоинженеринга, за да разрешат мулти -дисциплинарни проблеми на днешния ден. Вместо да има традиционен факултет, ADES работи с гост-модератори, които са световни лидери на мисълта от разнообразие от дисциплини, от дизайнери до биолози, инженери и философи, за да постигнат холистични подходи, подходящи за решаване на проблемите на съвременния ден.

ADES виртуална учебна програма 2020/21

HREF = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

ADES in-studio (виртуална и в студио микс) учебна програма 2020/21

HREF = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Научете повече

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Свиване