Курс по предсказуем анализ на данни

Общ преглед

Описание на програмата

Курсът ще даде представа за фундаменталните концепции на машинното обучение и действащото прогнозиране с помощта на прогнозна аналитика. Той ще обхване ключовите концепции за извличане на полезна информация и знания от масиви от данни за аналитично моделиране.

Информация за курса

 • Кредити: 2,5 кредита
 • Местоположение на проучването: Независимо от местоположението
 • Начална дата: 2020-11-30 - 2021-01-17 (непълно работно време 25%)
 • Наредба за образование: Втори цикъл
 • Код на курса: DVA478
 • Основна област: Компютърни науки

За този курс

Курсът има за цел да даде представа за фундаменталните концепции на машинното обучение за прогностична аналитика, за да осигури ефективни, т.е. по-добри и по-информирани решения в прогнозирането. Той обхваща ключовите концепции за извличане на полезна информация и знания от набори от данни за изграждане на прогнозно моделиране.

 • Въведение: преглед на предсказуем анализ на данни и машинно обучение за предсказуем анализ.
 • Изследване и визуализация на данни: представя казуси от области на индустриалното приложение и обсъжда ключови технически въпроси, свързани с това как можем да придобием прозрения, позволяващи ни да видим тенденциите и моделите в индустриалните данни.
 • Предсказуемо моделиране: състои се от въпроси в изграждането на прогнозно моделиране, т.е. моделиране на данни и определяне на алгоритми за машинно обучение за прогнозна аналитика и техники за оценка на модела.

Ще се научиш

 • Изберете подходящи алгоритми за машинно обучение, за да разрешите даден проблем за предсказуем анализ на данни.
 • Изследвайте данни и създавайте набори от данни, подходящи за аналитично моделиране.
 • Основи на машинното обучение за предсказуем анализ.

Изисквания за вход

 • 90 кредита, от които поне 60 кредита по компютърни науки или еквивалент, включително 15 кредита по програмиране, както и 2,5 кредита по основна теория на вероятностите и 2,5 кредита по линейна алгебра или еквивалент.
 • В допълнение се изисква курс по английски език A / English 6.

Можете също така да кандидатствате за курса и да оцените вашите възможности въз основа на знания, придобити по други начини, като трудов опит, други проучвания и т.н.

Заглавие на курса на шведски език

Prediktiv dataanalys

Информация за приложението

След като изпратите електронното си заявление, следващата стъпка е да представите документация, която да демонстрира вашите възможности за курса, за който сте кандидатствали. За да документирате вашата правоспособност, трябва да предоставите своя диплома за гимназия и университетски препис и доказателство за владеенето на английски език.

Изисквания за вход

За да отговаряте на изискванията за влизане в този курс, трябва да имате предишна академична квалификация (университетско обучение). Ще намерите специфичните изисквания за влизане по-горе.

Няма академична квалификация?

Ако нямате официалната академична квалификация, необходима за конкретен курс, можете да кандидатствате за курса и да оцените вашите допустимости въз основа на знания, придобити по други начини, като трудов опит, други проучвания и др. Това е известно също като валидиране на предварително обучение.

Признаването на предварително обучение означава набелязване на оценка на компетентността и квалификацията на даден човек, независимо от това как, къде или кога са придобити - в системата за официално образование или по някакъв друг начин в Швеция или в чужбина, съвсем наскоро или дълго време преди.

Ако смятате, че вашите знания и компетенции ще ви отговарят на този курс, ще трябва да качите следното с кандидатурата си:

 • CV с описание на вашия образователен и професионален опит. Вашето CV трябва да описва вашите знания и компетенции във връзка с изискванията за влизане.
 • Ако се позовавате на трудов опит, трябва да качите сертификат на работодателя.

Ако се нуждаем от повече информация, ще се свържем с вас.

FutureE

Курсовете са част от проекта FutureE, където MDH предлага онлайн курсове в областта на AI, Инженерство по околна среда и енергия, Софтуер и компютърни системи.

Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct resea ... Научете повече

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16700 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct research within all areas of education and have internationally outstanding research in future energy and embedded systems. Our close cooperation with the private and public sectors enables us at MDH to help people feel better and the earth to last longer. Mälardalen University is located on both sides of Lake Mälaren with campuses in Eskilstuna and Västerås. Свиване