Магистърска програма по Отворено електронно управление

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърската програма по Отворено електронно управление ви осигурява планиране, управление и технически умения, необходими за водещи и трансформиращи публични организации, за да бъдат отворени, приобщаващи, иновативни, гъвкави и ефективни с помощта на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).

Програмата се дава като набор от дистанционни курсове и може да се изучава в съответствие с предпочитания от вас график. По този начин програмата може да се изучава, където и да се намирате в света, и лесно може да бъде адаптирана към вашата учебна и работна ситуация. Програмата съдържа и незадължителни семинари, всеки един семестър, в кампуса в Киста, точно извън Стокхолм. По време на тези семинари студентите могат да се срещнат с други студенти, учители и експерти в областта на електронното управление и да посетят eGovlab, център за високи постижения в електронното управление в Стокхолмския университет.

Програмата предоставя задълбочени знания, включително теории и практики, в области като проектиране и иновации на електронни услуги, електронна демокрация, електронно управление, проектиране на изисквания, управление и подобряване на бизнес процесите, сигурност и поверителност в електронното управление, ИКТ архитектура, интеграция на ИКТ системи, както и управление на проекти и промени. Програмата също има специфичен акцент върху бизнес разузнаването, системите за подкрепа на решенията и отвореното и голямо управление на данни за електронното управление.

Основната програма насърчава нова роля, необходима в публичните организации, архитект на електронното правителство, роля, която има знанията и уменията, необходими за стимулиране на промените, свързани с ИКТ в публичния сектор. Архитектът на електронното правителство съчетава знания за демократичните процеси, държавната служба и публичната администрация с умения за проектиране на ефективни ИКТ системи и електронни услуги за електронно управление.

Основната програма е вдъхновена от шведския демократичен модел, както и модели в областта на електронното управление, разработени в Европа и останалия свят.

кариера

Завършилите ще намерят позиции като корпоративни и ИТ архитекти, ръководители на проекти и агенти за промяна в публичните организации, както и частни и неправителствени организации, работещи в областта на електронното управление. Завършилите също могат да влязат в докторантури за изследователска кариера.

Очертаване на програмата

Магистърската програма по отворено електронно управление се състои от бизнес и технологични курсове, всички дадени като дистанционни курсове. Нашата учебна програма на програмата е предназначена да ви задвижи по успешен път в кариерата в областта на електронното управление.

Повече информация за програмата

Кредити: 120
Английски език
Форма на обучение: Разстояние
Продължителност: 2 години
Започва: Есен

Прочетете повече за тази програма на нашия уебсайт тук! http://dsv.su.se/SMEFO
Повече информация на www.dsv.su.se/en/

Изискване за квалификация

Бакалавърска степен или степен, равна на 180 ECTS

Владеене на език

Курс по шведски гимназиален курс по английски език B или:

IELTS (Международна служба за тестване на английски език) - Академичен модул: Общ минимален рейтинг от 6,5 (без раздел под 5,5).

TOEFL (Тест за английски език като чужд език)

На базата на хартия: Общ минимален резултат от 575 (с минимален резултат 4,5 в писмения тест) Интернет: Обща минимална оценка от 90 (с минимален резултат 20 в писмения тест)

Университет Кеймбридж и Оксфорд: Удостоверение за напреднали английски или диплома по английски език

селекция

Изборът на студентите се основава на степени на академични курсове.

Това означава, че не трябва да изпращате препоръчителни писма или мотивационно писмо, когато кандидатствате за тази конкретна програма.

Приложение

Приложението се извършва онлайн на адрес:

www.universityadmissions.se

Крайният срок за кандидатстване за всички кандидати е 15 януари.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Научете повече

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Свиване