Науката и технологиите постоянно напредват и превръщат начина, по който живеем; Компаниите имат нужда от висококвалифицирани инженери, за да се справят с настоящите предизвикателства на индустрията и да постигнат задоволителни резултати чрез ефективни методологии. Техническият университет Монтерей се занимава с този проблем чрез новия магистър по инженерно управление (MEM) на школата по инженерство и науки , който се стреми да развива лидери и ръководители на проекти, специалисти в областта си на знание.

адресирано до

Завършили професионална научна или инженерна кариера, които имат голям интерес в разработването на инженерни умения в управлението на проекти и ключови бизнес процеси, в технологичното управление или в бизнес инициативата. Бъдещи технологични лидери в областта на индустриалното управление, управлението на високите технологии, ИТ или бизнес управлението с високи технологии и новосъздадени компании. Професионалисти от инженерната област, които трябва да идентифицират критични проблеми, да създават решения, да оценяват алтернативи, да вземат решения и да изпълняват действия, водещи мултидисциплинарни екипи.

Цел на програмата

  • Завършили професионална научна или инженерна кариера, които имат голям интерес в разработването на инженерни умения в управлението на проекти и ключови бизнес процеси, в технологичното управление или в бизнес инициативата.
  • Бъдещи технологични лидери в областта на индустриалното управление, управлението на високите технологии, ИТ или бизнес управлението с високи технологии и новосъздадени компании.
  • Професионалисти от инженерната област, които трябва да идентифицират критични проблеми, да създават решения, да оценяват алтернативи, да вземат решения и да изпълняват действия, водещи мултидисциплинарни екипи. Разработване на водещи инженери и администратори на сложни инженерни процеси, задълбочаване на развитието на умения за управление на инженерни проекти, укрепване на познанията по свързани с тях теми, като управление на технологиите, управление на иновациите, управление на операциите и финансов инженеринг. , чрез използването на съвременни количествени и качествени инженерни инструменти.

учебен план

Учебната програма "Магистър по инженерна мениджмънт" се състои от курсове по фондации, курсове по концентрация и проектни материали.

Egrasado профил

В края на програмата дипломираният ще може:

  • Да демонстрира и използва високо ниво на теоретични и методически познания за инженерно управление за решаване на инженерни проекти.
  • Анализ, управление и насочване на процесите за подобряване, които могат да бъдат приложени в области като: информационни технологии, оптимизация на процесите, статистически инженеринг, верига за доставки, логистика, наред с други.
  • Комуникирайте резултатите от вашата професионална работа по ясен, ефективен и ефикасен начин.
  • Работете в професионалната общност на вашата специалност с ръководството, ефективно, съвместно и етично.

Изисквания за приемане

Имате професионална степен в областта на инженерството или науката. Получили средно равно или по-голямо от 85/100 или еквивалента в професионалните си изследвания. Представете изпит за прием на следдипломна квалификация (PAEP) на Tecnológico de Monterrey и получете резултат, равен или по-висок от 550 точки. Провеждане на академично интервю с програмния директор. Подайте заявление за допускане, придружено от всички необходими документи.

Инженерен мениджмънт и лидерство

Нараства интереса към индустрията от инженери, които ръководят, идентифицират и ефективно изпълняват проекти, като обмислят законови, етични, лидерски, иновационни и устойчиви принципи на развитие. Това е още по-очевидно в големи и / или транснационални компании, които освен това изискват инженерите да бъдат обучени да бъдат ръководители на проекти, със смесица от дълбоки технически познания и меки умения. Програмата Master in Engineering е създадена, за да покрие тези нужди.

Ползи от изучаването на тази програма

Специализираната учебна програма се фокусира върху нуждите на организациите за решаване на основните предизвикателства в инженерните области. Програма, свързана с индустрията чрез проекти и теза с национални и международни компании. Преподавателски екип с докторска степен и опит в индустрията. Инфраструктура и ресурси за подпомагане на управлението и разработването на проекти. Диверсифицирана програма, фокусирана върху нуждите на професионалистите. Tecnológico de Monterrey има акредитации като: SACS *, CIEES, SEP и CONACYT.

Програма с обучение на:
  • Spanish (Mexican)
  • испански

Прегледайте още 7 курсове в Tecnológico de Monterrey - ITESM »

Последна актуализация Октомври 3, 2018
Този курс е Онлайн обучение
Duration
Редовно обучение
Price
38,100 USD
По място
По дата