Магистър по съзнание, духовност и трансперсонална психология

Общ преглед

Описание на програмата

Програмата, която се състои от 180 кредита (90 ECTS или 36 кредита за студенти в САЩ) до голяма степен привлича зрели студенти, които са добре утвърдени в своите професионални области. Структурата на програмата означава, че учениците често могат да съчетават обучение с пълно работно време и / или отговорности за полагане на грижи. Студентите от широк спектър от професионални и културни среди се включват в програмата по причини, които включват голям интерес към духовността, изследванията на съзнанието и психологията, и всички имат желание да развиват своите знания и умения в тези области. Много студенти избират да учат с Alef Trust за да постигнат академична квалификация, за да повишат професионалното си положение. Като част от тяхното пътуване учениците прилагат придобитите знания и умения на работните си места, като положително влияят върху техните организации и клиенти.

Тематични области

 • Природата на съзнанието и неговата връзка с мозъка
 • Възможности за съзнание отвъд мозъка
 • Психологията на себе си и висшите състояния на битието
 • Психологията на трансформацията
 • Съвременна духовност
 • Психологията на шаманските практики
 • Трансперсонални подходи за управление на бизнеса
 • Творчеството като средство за благоденствие и трансформация
 • Психологическата основа на духовни и мистични практики
 • Диалогът между науката и мистиката

Кариерни възможности

 • Терапевтични, консултантски и коучинг професии
 • Социални грижи
 • Правоприлагане / полицейска дейност
 • Юридически професии
 • Здраве и медицина
 • Начално и средно образование
 • Управление на бизнес
 • Човешки ресурси
 • журналистика
 • Развлечения и изкуства
 • Лидерство и управление
 • изследване

Някои от нашите настоящи студенти са получили финансова подкрепа чрез своите работодатели (например в области като здравеопазване, управление и полиция), за да покрият всички или част от техните такси.

Студентски препоръки

Robin Jordan (Ireland)

Робин Джордан
(Ирландия)

„Намирам този курс за изключително положителен опит: академиците; Общността; ресурсите. Това е отваряне на очите. Работя и на пълен работен ден. По времето, когато правя нещата, има гъвкавост. Всеки е изключително подкрепящ и с много уважение и отзивчивост към всички въпроси, които изпращам по имейли. "

Sue Bradley (United Kingdom)

Сю Брадли
(Великобритания)

„Уеб базираната природа на курса ми позволи лесно да посещавам лекции, уроци и презентации, които се вписват добре в работата. В моите обстоятелства нямаше да мога да посетя курс на университетско образование. Това също означаваше, че мога да уча в собственото си време и около другите си ангажименти. Моите съученици са базирани по целия свят и различният опит, перспективи и интереси създават стимулиращ и обогатяващ микс. Въпреки, че това е уеб-базиран курс, направих добри приятели, което е много полезно. Има една нарастваща общност, с която можете да споделяте мисли и идеи, когато много „редовни“ хора могат да мислят, че сте луди! Персоналът е осведомен и толкова щедър с времето си, а споделянето на техните знания и опит е много, много полезно. Те са лидери в тази област, които от много години са много ангажирани със своите теми. Нямаше да имам достъп до тях в институционална програма, освен чрез техните писания. На този курс ги срещате „лице в лице“ и това е вълнуващо! ”
Nona Mileva (United States)

Нона Милева
(Съединени щати)

„Магистърската програма е интелектуално стимулираща. Намирам, че програмата на програмата ме презарежда. Аз се връщам у дома от един дълъг ден на работа, а след това има отговорности за родители, домашни задължения и се чувствам изтощен. Но когато се потопя в материалите на този курс, ми се струва, че е много ободряващо. Обичам да общувам с хора с еднакви мисли и мисля, че това е огромен бонус, че принадлежим към такава велика общност. Също така ми харесва бързата обратна връзка с нашите ментори и надзорници. Това е една прекрасна програма със солидна акредитация, създадена от брилянтни учени. Персоналът вложи сърцата си в него и нищо не е толкова важно, колкото това.
Dagmar Suissa (Czech Republic)

Дагмар Суиса
(Чехия)

„Това беше наистина трансформационно пътуване. Курсът ми даде много знания, особено в областта на индивидуалната и колективна трансформация, която е един от ключовите ми интереси. Но най-ценната ми печалба е моята собствена трансформирана същност. Имам по-широко разбиране за себе си, чувствам се по-автентичен, по-състрадателен и по-свързан с другите. Сега прилагам наученото чрез курсовете, които преподавам в университета, както и чрез трансформационна работа в организации. Но не само знанието, което прилагам, прилагам и аз. Моят собствен трансформационен опит служи като катализатор и има трансформиращо въздействие върху другите. "

Изисквания за вход

Минималното изискване обикновено е бакалавърска степен в класа 2.2 отличие в случай на награди от Обединеното кралство или еквивалентно ниво, ако не е бакалавър. Примери за еквиваленти включват средна оценка за степен на САЩ от най-малко 3,0 или оценка за дипломен изпит от най-малко 550 души. Степените по предмети, различни от психология, могат да бъдат приети, при условие че кандидатът може да покаже подходящо ниво и значимост на основните знания и компетентност. По-специално, кандидатите за магистърски програми изискват достатъчно образование и опит, за да могат успешно да завършат изследователски методи на ниво възпитаник и дисертация.

Кандидатите без висше образование или диплома могат да бъдат разглеждани, при условие че демонстрират професионална квалификация и / или опит до ниво и значимост, които се считат за подходящи за допускане до програмата. Такива кандидати могат също да бъдат помолени да представят есе от 1500 думи, чието заглавие ще бъде договорено с програмния директор. От кандидатите ще се изисква да притежават основни технологични умения, оборудване и капацитет за самостоятелно обучение, за да осигурят успешно участие в онлайн програмите.

Владеене на английски език: За студенти, чийто първи език не е английски, се изисква владеене на английски език в съответствие със следните изпитани стандарти:

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: PBT 580, CBT 233, IBT 90-91

Стипендии: Малък брой частични стипендии са на разположение на студенти, желаещи да се присъединят към магистърската програма. Стипендиите са достъпни само за кандидатстващите и предлагат настаняване в магистърската програма. Стипендиите не се предоставят за следдипломна квалификация или диплома. Заплащането на стипендията през втората година ще зависи от задоволителното представяне в първата година на обучението.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Alef Trust is a globally-conscious non-profit UK organisation offering online master's and PhD programmes in Consciousness, Spirituality and Transpersonal Psychology, validated by UK universities, and ... Научете повече

Alef Trust is a globally-conscious non-profit UK organisation offering online master's and PhD programmes in Consciousness, Spirituality and Transpersonal Psychology, validated by UK universities, and Open Learning Courses for academic, professional and personal development. Our transpersonal (beyond ego) programmes and courses are derived from a cross-disciplinary, cross-cultural and holistic philosophy which integrates science and wisdom from Western and Eastern perspectives in psychology, consciousness and human potential. Alef Trust's fully online three-year MSc programme, which starts annually in September, brings students together from around the globe. Свиване
Митрополитски квартал на Виррал