Магистър по техническа комуникация и локализация (TCLoc)

Общ преглед

Описание на програмата

Иновативна програма за продължаващо обучение в University of Strasbourg Магистър по техническа комуникация и локализация (TCLoc) е целогодишна програма за дистанционно обучение, която се преподава изцяло на английски език. TCLoc е силно ориентиран към кариерата и е специално проектиран за професионалисти, които желаят да пренесат своето образование и умения на следващото ниво. Към края на програмата завършилите TCLoc едновременно получават магистърска степен от University of Strasbourg и международен сертификат „Технически комуникатор (tekom) Professional Level“, издаден от tekom, най-голямата професионална асоциация за техническа комуникация в Европа. Този вид двойна сертификация е уникален в Европа и въплъщава активен и споделен ангажимент за преодоляване на пропастта между индустрията и академичните среди.

TCLoc е създаден за професионалисти и студенти с широки академични среди и кариери. Програмата се фокусира върху пет основни области: техническа комуникация, локализация, управление на проекти, уеб технологии и визуална комуникация. Завършилите TCLoc могат, следователно, да продължат кариерата си в множество разширяващи се области като техническо писане и редактиране, създаване на съдържание и управление на уебсайтове и документация, инженеринг на локализация и управление на проекти. Програмата представлява втората година от френската магистърска степен и е поставена на ниво 7 от Европейската квалификационна рамка (ЕКР = 300 ECTS).

Изисквания за прием

Кандидатите трябва да притежават:

  • - степен, равна на четири години висше образование, или -
  • Професионален опит от най-малко три години в тази област (моля, попитайте валидността - VAPP, подробно описани по-долу)
  • Високо ниво на владеене на английски език
  • Добри умения за компютърна грамотност

VAPP - Валидиране на придобит професионален и личен опит: Студентите, които нямат необходимия брой кредити за регистрация през втората година от магистърската степен, могат да кандидатстват за VAPP (валидиране на Acquis Professionnels et Personnels - Указ № 2013-756 от 19 август 2013 г.) , Този процес позволява на личния и професионалния опит на бъдещите студенти да служат като заместители на традиционната университетска акредитация. Процес на кандидатстване Приложенията са отворени през цялата година на уебсайта на TCLoc. След първоначалната фаза за краткосрочно включване, избраните кандидати се канят на интервю за Skype. Регистрацията започва през септември, а класовете започват през януари всяка година.

Такси: 5310 евро (2019) на пет вноски

Последна актуализация May 2019

За учебното заведение

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris).

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris). Свиване