Мед в образователното лидерство

Общ преглед

Описание на програмата

Вземете водеща роля с MEd в образователното лидерство от университета Конкордия

Постоянно ви хрумват идеи за подобряване на вашето училище. Вие сте нетърпеливи да направите повече в насърчаването на учениците и колегите да успеят извън класната стая. Готови сте да станете лидер. Какво следва? Печелене на MEd в образователното лидерство от Конкордия. С водещ MEd няма какво да направите. Имате амбиция, всеотдайност и състрадание - единственото нещо, от което се нуждаете сега, е ноу-хау за ефективно прилагане на промените. С MEd в образователното лидерство можете да направите това и още.

Какво ще научите

 • Принципите за насърчаване на подкрепящите отношения между училище и общност.
 • Правните и етични въпроси, с които преподавателите се сблъскват ежедневно.
 • Ефективни инструкции в класната стая и как да подобрите постиженията на учениците.
 • Основите на организационната промяна.

Препоръчани курсове

Училищни и обществени партньорства

Този курс изследва принципите на планиране и администриране на програма за изграждане на взаимно подкрепящи отношения между училището и неговата среда. Фокусът е върху развитието на умения и стратегии за свързване на училището с избиратели в общността, като родители, граждани и специални групи по интереси.

Казуси в правото и етиката

Този курс е проучване на правни и етични въпроси, свързани с практическите въпроси, с които преподавателите се сблъскват в ежедневната си практика. Казусите, които говорят директно на учителите и се фокусират върху ежедневните етични дилеми в образованието, са основата на този курс. Особено важно за този курс е акцентът върху измерението на етиката, тъй като е свързан с преподаването и лидерството.

Стратегии за повишаване на постиженията на учениците

Този курс предоставя преглед на това, което представлява ефективно обучение в класната стая. Курсът също така ще проучи задълбочено категориите стратегии, които изследванията показват, ще има голяма вероятност за повишаване на постиженията за всички студенти във всички учебни области на всички степени на ниво. Ще бъдат изучени изследванията и теорията, както и практическото приложение на стратегиите в класната стая.

Организационна промяна

Организационната промяна предоставя въвеждащ преглед на теоретичните и социологическите основи на организационната промяна. Освен това курсът изследва източници, процеси и резултати от промяната в образованието и произтичащите от това последици за учителите и администраторите. Темите и дейностите са предназначени да преразгледат въпроси, представляващи интерес и значение за тези, които обмислят кариерата в образователната администрация или ролята на водещи учители и агенти на промяната.

Защо Конкордия

Като иноватори в областта на обучението, Университетът Конкордия-Портланд колежът за образование овластява учители вече повече от век и продължава да влияе на образованието от пренатално до докторско ниво. Всъщност колежът ни по образование се помещава във водещото училище на нашия нов образователен модел, известен като 3toPhD®. Същите смели умове зад този иновативен прототип са и тези, които оформят нашите текущи образователни изследвания, както и нашите студенти и студенти. Ние разрастваме нашата общност от професионални преподаватели, за да усъвършенстваме обучението на всеки етап - присъединете се към нас.

Наличност на стипендия

Ние предлагаме стипендии до 3000 долара и в момента можете да се класирате за безплатни учебници.

Изисквания за прием

 • Завършено заявление.
 • Кандидатите трябва да са спечелили бакалавърска степен или по-висока от регионално акредитирана институция.
 • Официални преписи от регионално акредитиран колеж / университет с публикувана бакалавърска или магистърска степен. За ваше удобство, моля, подпишете формуляра за освобождаване на преписи, ако искате университетът Конкордия-Портланд да поиска официални преписи от ваше име.
 • Форма за трудова история или резюме, показваща трудов стаж.
 • Кандидатите трябва да имат кумулативен бакалавърски бал с общо образование 2,8 или повече.
 • Изявление за намерение, 475-600 думи с дължина. Съдържанието и яснотата на писането ще бъдат оценявани в процеса на приемане. Моля, отговорете на следните подкани поотделно и номерирайте всеки отговор:
  • Накратко се представете в екипите за приемане на дипломи и колежа по образование, като обсъдите професионалния си опит и интереса си да преследвате желаната от вас програма за обучение в Concordia (приблизително 75-100 думи).
  • Опишете вашите професионални цели и тяхното съответствие с избраната от вас програма и с цялостната мисия на Concordia. Представете как вашите силни страни и опит са ви подготвили за успех в програмата (приблизително 200-250 думи).
  • Обсъдете незабавно предизвикателство в реалния свят в професионалната област, към която степента ви се приравнява (напр. Образование PreK-12, висше образование, корпоративно обучение). Дайте пример. Какви действия трябва да предприемат преподавателите или професионалистите, за да се справят с това предизвикателство? (приблизително 200–250 думи)
  • За кандидатите, спечелили под 2,80 GPA, моля, обяснете какво доведе до ниската GPA и как ще успеете в академично предизвикателна дипломирана програма днес.
Последна актуализация Дек. 2019

За учебното заведение

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We o ... Научете повече

If education is your passion, this is your university. One of the most respected names in learning today, Concordia University–Portland is reshaping the way the world views teachers and students. We offer education degree programs at every level – many of which can be earned online – from a Bachelor in Education to master and doctorate degree programs. Свиване