Монтесори клас асистент сертификат курс 0-3 и 3-6 двойна степен

Общ преглед

4 locations available

Описание на програмата

Ограничени места

Тази програма за обучение включва основната теория на Монтесори, както и значението на емоционалните и релационните елементи , които са от съществено значение за постигане на високи постижения в ежедневната образователна практика. Той поставя преглед на работните зони в Монтесори, в които философията на Монтесори и практическата работа са идеално интегрирани; по този начин се гарантира придобиването и разбирането на всички необходими инструменти за прилагане на Монтесори образование.

Образованието на Монтесори е образователно предложение с дълбоки научни основи и спечели широко международно признание за иновативния си профил, който помага на децата в цялостното им развитие: ум, тяло и емоции. Като научен метод, който се основава на систематичното наблюдение на реалната природа на децата , той е подходящ за специфичните нужди на всеки етап от развитието на личността. Д-р Мария Монтесори отбеляза важността на първите години от живота и необходимостта от осигуряване на подготвена среда за детето; истинска „поддръжка на живота“ като революционен елемент на нашето общество.

International Montessori Institute (IMI) предоставя принципите и практиката на Монтесори образованието, включително други допълващи подходи, като например теориите за движение на Еми Пиклер или обяснените от Елинор Голдшмид за важността на пиесата. Това е уникална и иновативна програма, изцяло онлайн, за да постигнете професионалните си цели, без да напускате дома си. Новите технологии ви позволяват да се наслаждавате на този гъвкав формат, като същевременно поддържате високо ниво на качество. В IMI искаме да предложим програма за онлайн обучение, която да допринесе с конкретни предложения, за да подобрим качеството на образованието, предоставено в пространства от ранна детска възраст, като детска градина, Монтесори, майки, семейства или друг фасилитатор.


факултет

International Montessori Institute (IMI) е център за обучение в Монтесори с основна цел: да предложи класически и строги Монтесори курсове, базирани на основните принципи на Мария Монтесори и адаптирани към образователните нужди в днешно време.

Целта на IMI е да осигури обучение, здраво свързано с наследството на Мария Монтесори, обединяващо най-доброто от италианската и англосаксонската традиция. Поради тази причина нашите обучители бяха внимателно подбрани от разнообразния си международен опит, както и от частни и публични училища, за да предадат богатството на метода Монтесори в различни социални области.

Тази интересна комбинация от обучители прави IMI уникална среща в света, която генерира диалог между Монтесори, гарантиращ лоялност към идеите и визията на д-р Мария Монтесори.


Мисия

 • Да предложим всички теоретични инструменти и практики за прилагането на метода Монтесори в 0-6 класни стаи.
 • Изкуството да живееш образователната практика, поставяйки детето в центъра на ученето и зачитайки индивидуалното му физическо, интелектуално и емоционално развитие.
 • Осигурете пространство за размисъл върху образователната практика, основана на научните доказателства.
 • Изживейте ежедневната образователна практика за хармония и удовлетворение в ежедневието.


Резултати от обучението

 • Да научите основната теория на образованието в Монтесори и практическите аспекти.
 • За да разберете за вътрешното функциониране на околната среда.
 • За да научите стратегии за прилагане на метода Монтесори.
 • Да се гарантират значителни, стабилни и ефективни взаимоотношения между възрастен и дете, като се грижат за моментите на индивидуализирано внимание.
 • Да знаете как да създадете връзки на подкрепа, сътрудничество, доверие и слушане между семейството и професионалната общност.
 • Разберете как постоянното външно и вътрешно е в основата на Монтесори образованието.


План за проучване

Монтесори практика

 • Преглед на работните зони на Монтесори и изработването на материали.
 • Цялото практическо обучение ще се извършва от вкъщи с постоянното онлайн наблюдение на експертни обучители във всяка област.
 • Предоставяме ви необходимата библиография за курса.

Теория на Монтесори

 • Исторически контекст: Времевата линия на Мария Монтесори подчертава и разпространението и развитието на нейната работа.
 • Философията на Монтесори: Солидна теоретична база за прилагане на педагогика, която е фокусирана върху развитието на децата.
 • Научен метод: Всички теоретични елементи, разработени от д-р Монтесори.
 • Роля на асистента Монтесори: новата роля на възрастния, значението на наблюдението и грижата за отношенията.
 • Подготвена среда като образователен инструмент, нейната адекватност.

Всички модули на този курс са фокусирани върху практическа перспектива за цялостна лична работа, като по този начин се гарантира придобиването и разбирането на всички необходими инструменти за прилагане на Монтесори образованието от дълбока област и разбиране.


Елементи на изучаване

Електронно обучение и IT поддръжка

Ще ви предоставим потребителско име и парола за достъп до кампуса, където можете да намерите съдържанието на курса, форумите за класни стаи, частния чат и видеоклиповете. Всичко това с подкрепата на нашия IT отдел.

Теми на Монтесори

Съдържанието на всеки модул ще бъде отворено с напредването на курса. 24 часа на разположение

уебинари

Интерактивни видео презентации с преподавателите, където студентите могат да задават въпроси в реално време.

Доставка на материал

Ще бъде предоставена цялата литература, необходима за правилното развитие на обучението.


Препоръчителни профили на кандидатите

Понастоящем по целия свят има голямо търсене на професионалисти със солидно обучение в Монтесори за създаване на нови проекти. Това се дължи на търсенето на много семейства, които търсят различно и по-уважително образование за своите деца.

Тази програма е предназначена за всички, които се интересуват от ранна детска възраст от раждането до шестата възраст, като например:

 • Техници в ранното детско образование
 • Психолог, логопед, педиатри, трудотерапевт, невролог
 • Детегледачка
 • Монтесори мамо
 • Предучилищни учители
 • Детски възпитатели
 • Майки и бащи
 • Преподаватели в специални образователни потребности


Двойна степен на обучение

Студентите, преминали курса, ще получат двойната степен на асистент в клас Монтесори (0-3) и (3-6), издаден от International Montessori Institute .


начини за плащане

Вариант А: 3 вноски 193 евроПредварително записване 75 €
Обучение 375 € 03.03.2019
1-ва вноска 05/04/2019
3-та вноска 05/06/2019
Обща цена: 975 евро

Вариант Б: Единично плащане

Обща цена: 975 евро
- 48,75 € (5% отстъпка)

- 75 € (предварително записване)
Обща цена: 851,25 €

Последна актуализация Ноември 2019

За учебното заведение

En IMI queremos que la pedagogía Montessori llegue a la escuela pública. Nuestro propósito es que todos los niños puedan aprender a través de este método. Un aula Montessori es un ambiente preparado, ... Научете повече

En IMI queremos que la pedagogía Montessori llegue a la escuela pública. Nuestro propósito es que todos los niños puedan aprender a través de este método. Un aula Montessori es un ambiente preparado, donde los niños interactúan y desarrollan sus potencialidades. Los niños se convierten en el centro de todo. Los ritmos de aprendizaje son diferentes, por lo tanto, las actividades han de ir enfocadas en función de ese ritmo, por eso deben ser individualizadas. Свиване
Vilafant , Рим , Барселона , Барселона + 3 Още По-малко