Онлайн курс: Фолиеви усилени полимери (FRP) Композити в строителството

Общ преглед

Описание на програмата

Научете как да проектирате и изграждате с фибри подсилени полимери (FRP), новият високоефективен композитен материал за конструктивно инженерство.


Ползите от използването на FRPs

 • FRP предлагат на дизайнерите възможности за новаторски дизайн в свободна форма;
 • Строителните компании могат да се възползват от намаляването на теглото на мостовата палуба например и да получат снежна топка с намаление на разходите за основи, повдигащо оборудване, транспорт, лагери и др .;
 • Собственици на инфраструктурата могат да реализират печалби в дългосрочен план, като инвестират в структури на FRP, които са корозионни и без умора и следователно изключват скъпата и отнемаща време поддръжка.


FRP в строителството и инфраструктурата

В този курс ще научите за инженерни приложения с FRP в изграждането и развитието на инфраструктурата. Има по-широко достъпни курсове за използване на композитни материали в областта на космическото инженерство. Но аспектите и изискванията като мащаба, състава на ламинатите, естеството на натоварването, околната среда, продължителността на живота, производствените техники и допуските, качественият контрол, инспекцията и поддръжката са доста различни в строителните проекти в сравнение с космическите и автомобилните приложения.

Курсът е предназначен за професионалисти, които могат да включват старши кариера и висши инженери, консултанти, рецензенти, ръководители на проекти и ръководители на проекти в инвеститори и / или държавни институции, които имат опит с класически структурни инженерни материали.


Какво ще научите

В този курс ще подобрите перспективите си за кариера, като се запознаете с производството, издръжливостта, механичното поведение и изучаването на наличните насоки за дизайн.

След завършване на курса структурните инженери и архитектите ще могат:

 • Да се ​​възползват предимствата на FRP по отношение на традиционните материали в инфраструктурата и строителните проекти, като същевременно са наясно с ограниченията, които съществуват за конкретни приложения.
 • Направете информирани селекции от широката гама от различни материали и производствени процеси на FRP, подходящи за конкретно приложение.
 • Предоставяне на реалистичен дизайн на FRP структури.
 • Извършете проверка на конструкцията за прости до умерено сложни структурни елементи и стави между членовете.
 • Използвайте аналитични и изчислителни методи, за да анализирате структурното поведение и да получите резултати за проверки на проекта.

Рецензенти и ръководители на проекти в държавни институции или инвеститори ще могат:

 • Извършвайте критични прегледи на приложимостта и изпълнението на материалите на FRP в строителните проекти.
 • Следвайте процеса на изграждане и разпознайте критичните точки в проектите, които се нуждаят от специално внимание.

Консултантите и лицата, вземащи решения, ще:

 • Получавайте ясна представа кога да използвате FRP вместо класически строителни материали.


(Re) проектирайте проекта си чрез FRP и получавате персонализирана обратна връзка

По време на курса ще работите с практически упражнения. Упражненията ще включват възможността да приведете собствения си случай на предишен проект, за да преработите FRP. Ще бъдат включени и проверки на проекта. Обратната връзка ще се състои от личен коментар от инструкторите и партньорска проверка от други участници. По този начин ще проучите възможностите за използване на FRP за проекти и роли, които са подходящи за вас.

Ще се използват съвременни академични разработки. Експериментите и симулациите, извършени от инструкторите, ще осигурят връзка между теорията и практиката на материалното поведение.

Екипът на TU Delft и гостуващите инструктори имат над 10-годишен опит в проектирането, прегледа, изследванията и обучението в областта на мостовете, структурната механика, FRP композитите и стоманените и хибридните структури.

Този курс е предназначен за ограничен брой участници. Има само 30 места - регистрирайте се сега и защитете мястото си!

Приносими партньори:

 • Royal HaskoningDHV
 • Технологичен университет "Чалмърс"
 • Infracore Company
 • TNO
 • Център за знания на WMC
 • BiinC - Nederland
 • ALIANCYS AG
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Are you looking to make your career in science, design or engineering? Then join the community of online learners at TU Delft! A key part of our DNA involves developing innovative ways of learning tha ... Научете повече

Are you looking to make your career in science, design or engineering? Then join the community of online learners at TU Delft! A key part of our DNA involves developing innovative ways of learning that allow you to benefit from what we have to offer. Since 2013, TU Delft decided that online learning programs were the best way to share its knowledge with people around the world. Wherever you live, and whatever your goals and ambitions may be, our diverse portfolio of courses will suit your needs. Our course portfolio offers great value, and helps you to stay on top of your game, whether you are looking to change career, broaden your skillset, or acquire further academic qualifications. Свиване
вид холандски фаянс , Холандия онлайн + 1 Още По-малко