Онлайн магистърска степен по журналистика

Общ преглед

Описание на програмата

127538_forLP196.jpg

В бързо развиваща се цифрова ера моделите на производство и разпространение на журналистика постоянно се променят. Днешните журналисти трябва да мислят радикално, да се научат да адаптират и експлоатират новите форми на новинарските медии и да се владеят с ключови творчески инструменти, използвани за създаване на завладяващо новинарно съдържание в различни формати - текст, видео, фото LIVE новини.

По време на тази магистърска степен вие ще се ангажирате критично с медиите „разрушители“, ще разберете разбирането за променящите се отношения на журналист и публика и ще получите представа за предизвикателствата, породени от изкуствения интелект, големите данни и „чурнализма“. Трябва да се подложите на изпитание и да бъдете помолени да се стремите високо, докато станете оборудвани да работите независимо от всяка точка на света.

Заглавие на наградата: MA Журналистика
Орган за възлагане: Университет Фалмут
Ниво: 7
Начин на обучение: онлайн, задочно
Продължителност: две години

Резюме на магистърска степен

Обучен от водещи журналисти, които имат опит в справянето с предимствата и предизвикателствата на работата в международен контекст, този курс ви дава възможност да развивате иновативен и предприемачески начин на мислене. Тъй като се фокусирате върху журналистиката на данните, социалните медии и впечатляващото разказване на истории, тази програма има за цел да улесни иноваторите, основани на най-добрите стандарти за журналистика.

Ти ще:

 • Развийте уменията си като креативен и технически пъргав нехудожествен разказвач на истории, за да работите независимо като журналист
 • Научете как да създавате убедителни новини за разпространение в множество платформи за съдържание, имайки предвид глобалната аудитория
 • Открийте как да процъфтявате и иновавате в международната индустрия за цифрови новини и комуникации
 • Използвайте средствата за социална медия и журналистика на данни, развивайки критично разбиране на изместващата се политическа, социална и индустриална среда, в която журналистите трябва да работят по целия свят.

За кой е този курс?

Ти ще бъдеш:

 • Интересуват се от новини, текущи въпроси, политика, писане, творческо съдържание, отчитане, редактиране, производство на съдържание, медийни платформи, комуникации
 • Воден, разрушителен, глобален мислител, изследовател, иновативен, в технологиите, съвместен, аналитичен, критичен мислител, любопитен, етичен, разказвач.

Може да сте:

 • Искате да разберете пазарите на новинарската журналистика, за да работите като ефективен практикуващ самостоятелно
 • Работа в маркетинг на съдържание, производство на съдържание или журналист в средната кариера в новинарски публикации и искате да изведете кариерата си до нови висоти
 • Искате да тествате нови идеи, предизвикайте традиционните режими на журналистика и критично оценявайте ефективността на настоящите медийни нарушители
 • Търсите да развиете увереността и уменията да работите върху реални, трансгранични новинарски проекти
 • Интересуват се от комуникации и PR и искат да разберат процесите, свързани с новинарската журналистика
 • Завършил бакалавърска степен в различна област и иска да се разклони в журналистиката
 • Търсите да затвърдите съществуващите си способности, разберете настоящата си практика и развийте уменията за изследване, разказване на истории и бизнес, за да станете творчески и рефлективен практикуващ.

Съдържание на учебната дисциплина

Ще трябва да завършите четири 30-кредитни модула и един 60-кредитен проект (общо 180 кредита). Всички модули по курса са задължителни и трябва да бъдат одобрени, за да се завърши наградата.

Основни модули
Творческа професионална практика 30
Мобилният журналист 30
Журналистика иновации и предприемачество 30
Аудиовизуална история 30
Основен проект 60

Оценките

Всички оценки се вземат и подават онлайн.

Методите за оценка на MA журналистиката обикновено могат да включват:

 • Писмени задачи (без изпити)
 • Портфолио на редакторска работа, презентации, проекти, рефлексивни списания, критични есета, доклади и краен проект.

Изисквания за вход

 • Степен на отличие или еквивалентна квалификация на ниво 6
 • Доказателство за владеене на английски език (минимален общ резултат на IELTS 6.5 с най-малко 6.0 в четене, писане, говорене и слушане или TOEFL IBT (интернет базиран тест) с минимум 88 общо и най-малко 21 във всичките 4 компонента).

Приемаме и редица еквивалентни признати квалификации по английски език. Кандидатите без образователна степен или официална квалификация все още се насърчават да кандидатстват.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Свиване