Напълно преподавано на английски език, Онлайн магистър по икономика на здравеопазването и фармакопенология в Университет по мениджмънт на UPF в Барселона ще се занимае с икономиката и управлението на здравните услуги и фармацевтичните продукти и в същото време ще ви предостави необходимите умения за професионално управление на предоставянето на здравни и фармацевтични услуги на всяка администрация, организация или здравноосигурителна агенция, публична или частна. Тази официална степен е оценена и одобрена от Агенцията по качеството на Университетската система на Каталуния, AQU Catalonia (регламентирана от Министерството на образованието) и е призната в страните от Европейското пространство за висше образование (EHEA). Дипломата, издадена от нашата институция, може да бъде легализирана чрез Министерството на образованието, за да бъде призната в чужда страна (Хагската конвенция, Конвенция "Андре Бело", между другото).

В допълнение, тази програма е призната от EdUniversal Ranking като най-добра магистърска степен в Испания в областта на "Управление на здравето" и една от най-добрите в света. В класацията, публикувана през април 2017 г., програмата се покачи на едно място, достигайки 28-то място по света . Поради широкия обхват на тази категория, може да се види, че в областта на икономиката на здравеопазването тази програма заема четвърта позиция в света.

Наред с голяма част от чуждестранните студенти в онлайн магистърската програма по икономика на здравеопазването и фармакопенология ще се научите да прилагате концепции, техники и икономически инструменти към основните проблеми на разпределението на ресурсите, с които се сблъскват администрациите, застрахователните агенции и здравните организации в предоставянето на здравни и фармацевтични грижи , Ще се запознаете и с различните агенции за оценка на медицинските продукти и медицинските технологии, застрахователните агенции и консултантските фирми, които са свързани с този сектор.

Насочен към професионалисти и завършили здравния и фармацевтичния сектор, онлайн Магистърът по икономика на здравеопазването и фармакопенология разполага с преподавателски състав, съставен от известни преподаватели с опит в академичния свят, публични политики от сектора на здравеопазването и фармацевтичната индустрия.

Защо тази програма?

 1. Тъй като над 1000 студенти, преминали през над 20 издания, могат да удостоверят успеха и стабилността на тази програма.
 2. Защото е проектиран от Jaume Puig-Junoy и Carles Murillo, опитни и уважавани академици и специалисти в областта на икономиката на здравеопазването и преподаватели в катедрата по икономика и бизнес и катедра по здравни науки в университета "Помпей Фабра".
 3. Тъй като 95% от учениците от последните три издания биха препоръчали това майстор.
 4. За отличната си позиция в международните класации: 29-та позиция в световната ранглиста на Eduniversal в категорията "Магистър по управление на здравето", а в тази категория - 4-та в Masters of Health Economics.
 5. Тъй като това са единствените майстори, които ви предлагат възможността да учат онлайн на два различни езика, и това ви учи от международна гледна точка, като използвате строго съдържание, адаптирано към настоящата реалност на пазара.

Цели

Да осигури специализирано обучение по икономика и управление на здравни услуги и фармацевтични продукти (Икономика на здравеопазването и фармакоекология).

Концепцията за управление в здравеопазването и фармацевтичния сектор се разбира в най-широк смисъл. Това включва услуги от обществения сектор, здравни заведения на всяко ниво на грижи, доставчици на фармацевтични услуги, агенции за оценка на лекарства и медицински технологии, фармацевтична промишленост, фармацевтични търговци на едро, застрахователни компании и консултантски и консултантски фирми.

Програмата е от особено значение за професионалисти и завършили висшисти, свързани със здравния сектор, които се интересуват от икономиката на здравеопазването, фармакоекономиката, както и от проектирането и управлението на програмите за качество.

Програмата предлага академично обучение с висока репутация на пазара. От участниците не се изисква да имат предишни познания по икономика.

За кого е?

Тази програма е насочена към професионалисти в сектора на здравеопазването и фармацевтичния сектор, които не могат да си позволят време да посетят курс на място или предпочитат да работят главно чрез виртуална комуникация. Тази международна магистърска степен по икономика на здравеопазването и фармакопенология отговаря на нуждите и изискванията както на опитни професионалисти, така и на неотдавнашни дипломирани специалисти, които желаят да разширят знанията си в тези области. Програмата е насочена към професионалисти, които, където и да живеят в света, желаят да следят онлайн курс с характеристиките, които сме описали по-горе. Той се провежда изцяло онлайн и в никакъв случай не е необходимо да присъствате на сесии "лице в лице". Международното издание на тази програма е изцяло на английски език.

Изисквания за прием

 • Бакалавърска степен или еквивалент.
 • В зависимост от степента на обучение на участниците ще се изисква допълнително обучение. От студентите се изисква да вземат допълнителни курсове, които трябва да се извършват през първите седмици на магистърската програма и да не включват допълнителни разходи. Курсовете ще бъдат в областта на Глобалното здравеопазване, статистиката и икономиката.

Умения на английски език

Да представят официално английски сертификат със следните минимални оценки:

 • TOEFL IBT:
 • CAE: B2
 • IELTS:

Кандидатите, чийто майчин език е английски, не трябва да представят гореспоменатия сертификат.

Кандидатите, които са завършили пълната си бакалавърска степен в англоговорящ университет, трябва да представят писмени доказателства, че езиковият им език е бил английски.

Възможности за работа

Програмата е предназначена да допълни обучението на специалисти с управленски отговорности и завършилите, които имат интерес да придобият необходимите умения, за да поемат такива отговорности в:

 • Болници, клинични лаборатории и обществени и частни здравни центрове.
 • Публични органи, отговарящи за управлението и / или финансирането на фармацевтични продукти и здравни услуги.
 • Частни застрахователни компании.
 • Фармацевтични компании и фирми, свързани с разпространението на фармацевтични продукти.
 • Центрове за обучение по управление на фармацевтични и здравни услуги.
 • Консултантски и консултантски фирми, свързани със здравния сектор и др.
Програма с обучение на:
 • Английски

Прегледайте още 2 курсове в Barcelona School of Management · Pompeu Fabra University »

Последна актуализация Ноември 19, 2018
Този курс е Онлайн обучение
Duration
24 
Редовно обучение
Price
8,250 EUR
По място
По дата