Онлайн програма за финансово консултиране (MiFID II)

Общ преглед

Описание на програмата

Курс, акредитиран от EFPA (Европейска асоциация за финансово планиране) да се подготви за изпита за сертифициране по EIP (European Investment Practitioner). С това ще можете да докажете своята стойност и професионално да дадете резултати на високо ниво в областта на банковото дело и консултациите, които растат най-вече в развитите страни. Програмата се предлага в онлайн формат.

 • Кредити: 6 ECTS
 • Продължителност: 24 седмици
 • Методология: онлайн с интерактивно съдържание, виртуални класове и видеоконференции.

Онлайн програмата за финансово консултиране ви позволява да придобиете необходимото разбиране, което ще ви накара да се квалифицирате професионално, за да консултирате правилно текущите финансови продукти в съответствие с действащите разпоредби. Това включва, но не се ограничава до, теми като:

 • Променлив доход
 • Фиксиран доход
 • Данъчно облагане
 • Дериватите
 • Застраховка
 • Управление на портфейли
 • Финансово планиране

Тази програма е акредитирана от ЕФФА като подготовка за изследване на Европейския инвестиционен практик (EIP).

EFPA Европа

Европейската асоциация за финансово планиране (EFPA) е създадена през 2000 г. като инициатива за саморегулиране в областта на финансовите услуги в лицето на:

 • Впечатляващ растеж на лични, частни и частни индивидуални услуги, както и на финансови консултации и др.
 • Инициативите на Европейския съюз за засилване на защитата на банковите и финансовите клиенти и за създаването на единен пазар на финансови услуги.
 • По-специално заплахата от широко европейско регулиране на финансовите услуги като цяло (FASP, MiFID, IMD и др.) И финансовото консултиране.
 • Желанието да предложим професионален отговор.

Мисията на EFPA е да работи с всички нива на професионалисти в областта на финансовото консултиране и планиране и свързаните с тях институции, като подкрепя техните съответни усилия за постигане на нуждите от обучение и конкурентоспособност, които се изискват от пазара и правните разпоредби чрез определяне и насърчаване на професионални стандарти, и предоставяне на сертификати на тези, които са придобили необходимата компетентност да предлагат финансови консултации на клиентите.

Понастоящем EFPA е сертифицирала повече от 30 000 специалисти в Европа. В Испания има повече от 15 000 професионални сътрудници.

EIP (Европейски инвестиционен практик) или Европейски инвестиционен специалист

Сертифицирането на европейските инвестиционни практики (EIP) на EFPA е признато и валидно в цяла Европа. Това е междинно ниво и предпоставка за получаване на следващото най-високо ниво на сертифициране; EFA. Целта на сертифицирането на европейските инвестиционни практики (EIP) на EFPA е да свърже основните сектори на търговските мрежи от финансови и консултантски организации с професионалисти, които имат професионална квалификация, за да могат да посрещнат настоящите регулаторни изисквания и да удостоверят знанията си за важни аспекти на банковото дело и финансите.

За кого е предназначен

 • Професионалисти от финансови институции с отговорности в областта на търговското банкиране, които се нуждаят от сертифицирана професионална квалификация, за да могат да посрещнат настоящите регулаторни изисквания и да удостоверят знанията си за важни аспекти на банковото дело и финансите.
 • Мениджъри, съветници и консултанти, които се нуждаят от глобално образование, за да предлагат и консултират финансови продукти.
 • Студенти, които се интересуват от специализация в тази нарастваща сфера на бизнес финанси.

Област (и) на специализация

Банкиране и финанси

Банкирането и финансите е уникално поле в света на бизнеса. В няколко други области са направени такива строги изследвания и са създадени толкова много инструменти и практически модели. Това е очарователно поле, което, разбира се, влияе върху начина, по който живеем. Областта обхваща както дейността на финансовите институции, така и дейността на финансовите отдели на частния бизнес.

Последна актуализация Март 2019

За учебното заведение

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational mod ... Научете повече

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational model in the world—the British. For professionals and executives: important and prestigious certifications, executive programmes and coaching services for you to overcome the next challenge in your professional career. Свиване