Научете методи и техники за тестване и проверка на софтуера, за да усъвършенствате кариерата си като софтуерен тестер или разработчик на софтуер.

Софтуерът докосва почти всичко в нашия свят днес. Днешните потребители очакват интуитивна и надеждна технология, а във все по-пренаселения пазар малките грешки могат да предизвикат недоволство и изоставяне. Тестването на софтуера адресира слабостите в разработката на софтуер, като същевременно изгражда мащабируеми процеси на разработка, за да осигури най-доброто в класа потребителски опит. Научете уменията, необходими за постигане на успех като Софтуер тестер или инженер по осигуряване на качеството.

В тази програма за тестване и проверка на софтуер MicroMasters ще придобиете основни познания за концепциите и техниките за тестване на софтуера и ще научите, като се запознаете с различни тестове на софтуер и как те се документират. Ще научите също как да планирате, изпълнявате и управлявате тестване на софтуер, както и техники за качество на софтуера за официална проверка, която се използва в критични проекти.

Тази програма ще бъде от полза за софтуерните тестери, разработчиците и инженерите за осигуряване на качеството. Тя ще предостави възможност за промяна на кариерата с умения за получаване на работа на първо ниво в Софтуерното тестване и ще помогне да се развият уменията на разработчиците на софтуер в тестването на модули.

Outlook Job

 • Перспективите за кариера на хора с подобно обучение включват UX дизайнер, уеб разработчик, разработчик на софтуер, мениджър информационни технологии, учен, консултант и анализатор. (Доклад за заетостта на UMSI 2015)
 • Смята се, че има 233 000 инженери и тестери за осигуряване на качеството на софтуера и ще има 37 000 допълнителни работни места за инженери и тестери за осигуряване на качеството на софтуера (източник: O * Net Online)
 • Инженерът за осигуряване на качеството на софтуера е класиран като един от най-щастливите работни места в Америка от Forbes (източник: forbes.com)

Какво ще научите

 • Софтуерно тестване на основни техники и концепции
 • Разработване на различни видове тестове за софтуер
 • Документирайте тестовите случаи и резултатите от теста
 • Управление на дефекти в софтуера
 • Провеждане на официална проверка на софтуера

Какво представлява програмата MicroMasters?

Разработени, за да напреднат в кариерата си и родени от магистърски програми на водещи университети, програмите MicroMasters са поредица от курсове на по-високо ниво, признати от компаниите за реална работоспособност и може да ускорят магистърска степен.

Подробности за програмата MicroMasters

Как да спечелите удостоверението на MicroMasters
Завършване и успешно получаване на удостоверението за проверка във всички 3 курса.

Вземете вашето мнение на следващото ниво

Учениците, които успешно печелят проверени сертификати за всички курсове в тази програма на MicroMasters, имат право да преминат в магистърската програма по информационни технологии със специализация по софтуерно инженерство в Университетския колеж на Университета в Мериленд (UMUC). Тази програма е изцяло онлайн. Студентите ще трябва да завършат процеса на кандидатстване за UMUC и да отговарят на всички изисквания за прием в The Graduate School. За повече информация посетете: https://www.umuc.edu/admissions/admission-requirements/graduate-admissions.cfm.

Сертификатът за тестване и проверка на софтуер MicroMasters ще се счита за 12 кредита към пълната магистърска степен (36 кредита са необходими за завършване с магистърска степен по информационни технологии със специализация по софтуерно инженерство).

Повече информация

 • Средна продължителност: 8 седмици на курс
 • Усилие: 8-10 часа на седмица, на курс
 • Брой курсове: 3 курса по програма
 • Тема: Компютърни науки, инженерство, бизнес
 • Институции: Университетска система на Мериленд, UMUC
 • Кредит за предлагане на институция: UMUC
 • Английски език
 • Видео преписи: английски
 • Цена (USD): Първоначално $ 747 USD, сега $ 672.30 USD за цялата програма. Спестявате $ 74.70 USD.
Програма с обучение на:
Английски
edX

Прегледайте още 150 курсове в edX »

Последна актуализация March 7, 2019
Този курс е Онлайн обучение
Duration
24 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
672 USD
Първоначално $ 747 USD, сега $ 672.30 USD за цялата програма. Спестявате $ 74.70 USD.