Специалист по скаутство и анализ на игри онлайн

Общ преглед

Описание на програмата

Защо да изберете тази програма?

Този онлайн курс ще ви позволи да се задълбочите в MBP скаутския модел и функционирането и използването на професионалното скаутство. Ще го направите чрез предизвикателства и игрална механика (геймификация) и история, която ще ви постави на мястото на млад скаут, който наскоро пристигна в професионален екип. Накратко, ще имате достъп до цялото съдържание на личната програма по удобен, атрактивен и мотивиращ начин: ще научите как да познавате съществуващите видове скаутство и да идентифицирате както елементите за анализ на играча, поотделно, така и отбор, както и всички ключове за създаване на общ отчет на противника.

По-конкретно, ще познавате авангардни технологични инструменти за анализ и ще научите как да използвате един от тях, за да събирате, подреждате и интерпретирате информация според методологичните модели и да се изправяте срещу конкуренцията както в анализа на вашия екип, така и в съперника. Всичко това автономно, но също и споделяне на наученото с общността и учителите по MBP .

В крайна сметка в този курс ще знаете основите на анализа на игрите и събирането на информация от състезанията, за да вземете последователни и ефективни решения по-късно.

 • Посвещение: 45 часа (9 седмици)
 • Следващо издание: 27 ноември 2020 г.
 • Сертификация: Скаутски специалист от MBP School of Coaches
 • Учете се със свое собствено темпо и във времето, което по-добре ви подхожда

Какво ще научите?

 1. Да познава, описва и оценява индивидуалното и колективно поведение.
 2. Да се анализират и оптимизират способностите и уменията на футболистите във високоефективния етап.
 3. Да се разбере и посъветва за индивидуалната и груповата динамика в състезателните футболни отбори.
 4. Да се наблюдават структурните и динамичните аспекти на футбола.
 5. Да анализираме задълбочено всички игрови фази и моменти на даден отбор.
 6. Да изберете и приложите най-адекватните стратегии, методи, техники и технологии за анализ на играта.
 7. Да придобие знания за създаването на аналитични панели и използването на проекти в софтуер за анализ.
 8. Да споделят данни чрез доклади и предложения за действие или методологични модели.

Как ще научите?

 • Анализиране на живо. Анализирайки на живо един от отборите на Ла Лига, базиран в Барселона: ФК Барселона или RCD Еспаньол.
 • Информация. Търсене, управление, анализ, обобщаване и свързване на информацията, пряко или непряко свързана с конкурентния футбол.
 • Създаване на отчети. Откриване на начина за създаване на отчети за треньори, играчи или екипа и институциите, включително използването на технологични инструменти.
 • Разпознаване. Разпознаване на ключови аспекти при анализа на спортните постижения.
 • Делвинг. Вникване в общи и специфични аспекти на футбола.
 • Екип. Автономно и работи като екип.

Структура на курса

Честито! Току-що сте се разписали като младши разузнавач в MBP . Остават ни осем мача от финалите и се нуждаем от вашата помощ, за да постигнем целта си. Знаем, че няма да е лесно и трябва да работим усилено, за да го направим, но с усилията на всички ще успеем!

По време на тези осем мача ще научите функционирането и използването на професионалното скаутство. За да го направите, ще трябва да преминете през различните фази, които формират този учебен процес: изучаване на теорията в съблекалнята, прилагането й на практика по време на тренировката, извършването на наученото по време на мача и, в края, споделяйки го в пресконференцията.

 • Съвпадения 1 и 2. MBP скаутски модел. Ще познаваме скаутството и неговите функции, ще видим по-специално подхода на MBP и ще идентифицираме различните видове анализ.
 • Мач 3. Структура на екипа и анализ на динамиката. Ще проучим понятия като официален разговор и игралната система, ще проучим играчите според тяхната позиция и ще направим първата стъпка в динамичния анализ на отбора.
 • Мач 4. Анализ на фаза на офанзива. В този модул ще анализираме фазата на атака в нейните три подфази: стартиране, изграждане и завършване.
 • Съвпадение 5. Анализ на защитната фаза. Тук ще знаем в дълбочина защитната фаза: анализ на трите типа защитен блок и защитата на директната игра.
 • Съвпадение 6. Анализ на преходните фази. Ще се задълбочим и в двата прехода от атака към защита и от защита към атака.
 • Съвпадение 7. Анализ на стратегията. Ще анализираме стратегията на различни фигури: ъглови удари, свободни удари, вкарвания и наказателни удари.
 • Съвпадение 8. Методологични модели.
 • Междупредметен проект. За да завършите курса, ще трябва да направите индивидуално анализа на два мача, изиграни от професионални отбори. Ще трябва да анализирате структурата и динамиката, различните фази на играта и накрая стратегията. За да го направите, ще използвате програма за видео анализ, един от най-важните инструменти за професионални разузнавачи.

Мненията

"100% препоръчителен курс, бих могъл да го определя като курс, в който ще се радвате да се учите. Методологията на MBP и нейното представяне са от много висок стандарт, много полезни за откриване на всички подробности от анализа на екип и мач. " Хесус Галилея

"Препоръчвам курса за скаутство и анализ на игри в MBP School of Coaches, за да се увеличат знанията за това каква е играта. Освен това, благодаря много за лечението на всички хора на MBP , които ми помагаха по всяко време . " Луис Омар Тапия

"Курсът беше много полезен за мен, за да наредя и подчертая много неща, които понякога виждах, но които не спрях да анализирам, което ми попречи да придам реално значение на всяка концепция. Също така, да мога да организирам своя анализ и структура на етапи, което ми помогна да направя работата си по-професионална и ясна. " Мануел Майо

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

MBP School of Coaches’ mission is to “optimize the tactical level of the coaches to their maximum exponent” thanks to the patented MBP Method that is being used by professional coaches and players in ... Научете повече

MBP School of Coaches’ mission is to “optimize the tactical level of the coaches to their maximum exponent” thanks to the patented MBP Method that is being used by professional coaches and players in more than 15 countries already. Свиване