Keystone logo

4 Онлайн обучение Програми в Правни науки Закон за защита на данните 2024

Филтри

Филтри

  • Правни науки
  • Закон за защита на данните
Области на обучение
  • Правни науки (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Онлайн обучение Програми в Правни науки Закон за защита на данните

Какво е Закон за данните и поверителността?
Законът за данните и поверителността се отнася до националните и международни закони, които регулират събирането, съхранението, използването и разкриването на лични данни и информация. Тези закони се различават в отделните държави, но обикновено изискват фирмите да получат съгласие от лицата, преди да събират или използват техните лични данни. В някои случаи от фирмите може също да се изисква да предоставят на лицата достъп до техните данни и да предприемат стъпки за защитата им от неразрешено използване или разкриване.

Какви кариери са налични в Закона за данните и неприкосновеността на личния живот?
Няколко различни кариери попадат под чадъра на закона за данните и поверителността. Те включват адвокати за поверителност на данните, които съветват бизнеса относно спазването на законите за поверителност на данните; служители по защита на данните, които разработват и прилагат политики и процедури за защита на личните данни; и специалисти по информационна сигурност, които работят за защита на цифровите системи и предотвратяване на неоторизиран достъп до чувствителна информация. Професионалисти с дипломи по право за данни и поверителност може да работят за голяма компания за прилагане и поддържане на политики за защита на данните или да влязат в адвокатска кантора, която възнамерява да се специализира в случаи, свързани с нарушения на законите за данните и поверителността.

Какво ще уча по време на степен по право на данните и поверителността?
Има различни образователни програми и опции за курсове, достъпни за лица, които се интересуват от преследване на кариера в областта на данните и правото за поверителност. Някои възможни степени включват бакалавър по компютърни науки, магистър по сигурност на информационните системи или доктор по право. Курсовата работа може да включва теми като законови разпоредби за поверителност на данните, управление на информационната сигурност и извличане на данни ианализ.