Keystone logo

4 Онлайн обучение Програми в Здравни грижи Психично здраве Психология Семейна психология 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Психично здраве
  • Психология
Области на обучение
  • Здравни грижи (4)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Онлайн обучение Програми в Здравни грижи Психично здраве Психология Семейна психология

Какво е семейна психология?
Семейната психология е научно изследване на семейната динамика и начините, по които семействата взаимодействат едно с друго. Той се фокусира върху това как функционират семействата по отношение на техните взаимоотношения, комуникация и цялостна структура. Семейните психолози работят, за да разберат как семействата си взаимодействат и как могат да подобрят взаимоотношенията си. Те също работят за подпомагане на семействата по време на криза, като развод или смърт. Семейните психолози също работят с деца и юноши, за да им помогнат да се справят със семейните проблеми. Те могат да работят с родителите, за да ги научат на ефективни родителски умения или да помогнат на семействата да се справят с трудни проблеми като злоупотреба с вещества или домашно насилие. семейните психолози също могат да предоставят терапия на семейства, които преминават през труден момент.

Какво мога да направя с диплома по семейна психология?
Диплома по семейна психология може да доведе до кариера в научни изследвания, преподаване или клинична практика. Семейните психолози могат да работят в болници, клиники, частни практики или изследователски лаборатории. Те могат също да работят в училища, държавни агенции или организации, които предоставят услуги на семейства. Много семейни психолози също избират да преследват кариера в образованието или обществената политика.

Различни видове степени по семейна психология
Завършването на бакалавърска степен по семейна психология обикновено отнема четири години. По време на обучението си ще вземете курсове по теми като семейна динамика, човешко развитие и комуникация. Ще имате също възможност да участвате в стажове или практически стажове. Магистърската степен по семейна психология обикновено отнема две до три години, за да завърши. По време на обучението си ще вземете курсове за напреднали по теми като психопатология, оценка и интервенция. Също така ще имате възможност да провеждате изследвания и да напишете дипломна работа. Докторска степен по семейна психология ще ви подготви за кариера в научни изследвания или клинична практика. По време на обучението си ще вземете курсове за напреднали по теми като психопатология, оценка и интервенция.