Brazilian School of Public and Business Administration

Представление

Прочетете официалното описание

Училището

Първото училище за публична администрация в Латинска Америка, Бразилското училище за публична администрация към Фондация „Гетулио Варгас“ (FGV / EBAP) е създадено в Рио де Жанейро на 15 април 1952 г. чрез партньорство между Организацията на обединените нации (ООН) и FGV, за да отговори на исканията за квалифицирани специалисти в тази област.

През 2002 г. тя е преименувана на Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), отразявайки нейната дейност в частния сектор, която всъщност се провежда от създаването му. През тези десетилетия тя затвърди своята доверие и легитимност чрез изумителната си способност да предоставя знания от най-високо ниво на своите студенти, като ги въведе в производствен процес, класиран като отличен.

120152_Capture123.JPG

Пионерски дух

  • Първото училище в Латинска Америка, което предлага магистърска степен по администрация;
  • Първите книги в Бразилия за работата на администрацията, публикувани от тази школа;
  • Първата институция в Бразилия, използваща системата за записване на курсове и кредити;
  • Първото председателство и централата на Националната асоциация за следдипломни изследвания и изследвания в администрацията (ANPAD)
  • През 1961 г. бившият федерален конгресмен и професор по EBAPE Алберто Герейро Рамос изготвя проекторегламента за професията на администратор, потвърден със закон № 4769, обнародван на 9 септември 1965 г.

Мисия

Да изгради и разпространи знанията в управлението, като същевременно засилва синергията между публичния и частния сектор, като обучава специалисти да влияят с концептуална и методологична строгост, идеи и действия, свързани с развитието на Бразилия.

инфраструктура

Технологичната структура, предлагана на студентите от FGV / EBAPE, е съвместима с неговите академични постижения. ИТ лабораториите му са оборудвани с научен софтуер, окомплектован с LCD дисплеи, DVD четец / рекордери и разпечатан пул, всички налични за използване през работното време на помещенията, с изключение на случаите, когато лабораториите се използват за практически курсове.

Това бизнес училище предлага също Wi-Fi достъп до Интернет и висококвалифициран персонал за обслужване на персонал, осигуряващ поддръжка и изчистване на компютърни трудности за студенти и преподаватели.

Климатизираните му класни стаи могат да се настанят около петдесет студенти, докато фондацията Getulio Vargas също предлага пет аудитории, които могат да приемат събития, семинари, семинари и класове.

местоположение

Рио де Жанейро

Най-известният град в Бразилия, Рио де Жанейро, се слави по целия свят със своята силна и обещаваща икономика. С население от над петнадесет милиона, формиращ втория по големина пазар в Бразилия, той предлага изгодни условия за корпоративни новодошли и оценява нови инвестиции. Но нито едно от тези предимства не може да надвиши нейния туристически потенциал: всяка година той посреща хиляди посетители от цял свят, привлечени от красивите си плажове и други природни забележителности, включително Карнавал и най-вече оживеното гостоприемство на своите хора.

119997_brazil-dawn-fog-161212.jpg

FGV

Разположен в южната зона на Рио де Жанейро, FGV е с изглед към една от най-известните и спиращи дъха гледки в света: Захарният хляб. Открита на 20 декември 1968 г., нейната централа е проектирана от едно от най-влиятелните имена в съвременната международна архитектура: бразилецът Оскар Нимайер.

Основната сграда на FGV е изправена пред залива Enseada de Botafogo с велосипедна пътека на брега и зелени площи, които са идеални за разходки и други дейности на открито. В близост до отдавна установени квартали като Копакабана, Фламенго, Хумайта, Жардим Ботянико, Урка, Глория и Катете, както и центъра на CBD, той е заобиколен от хостели и хотели, барове, молове и магазини, метростанции и автобусни линии , както и офис сгради, в които се помещават централните офиси на големи бразилски и многонационални корпорации.

Международна акредитация

AACSB International (AACSB)

119994_aacsb-logo-accredited-vert-color-rgb-reduzido.png

През 2018 г. FGV EBAPE беше отличен с печат AACSB от най-важния орган за акредитация на бизнес училищата в САЩ. В Бразилия само три бразилски бизнес училища имат този печат. Чрез своя процес на акредитация AACSB се стреми да насърчава ангажираността, да ускори иновациите и да увеличи въздействието върху образованието на изпълнителната власт. Това международно признание на специализираната акредитация на AACSB за бизнес програми на бакалавърски, магистърски и докторски нива засилва отличните постижения на преподавателския орган на FGV EBAPE и неговото най-модерно преподаване, както и неговия ангажимент за непрекъснато усъвършенстване на всички програми. Следователно да бъдеш акредитиран за AACSB бизнес училище означава да бъдеш част от подбрана група училища с най-високи стандарти за бизнес образование и управление в света и с мрежа от висококвалифицирани ученици.

Европейска фондация за развитие на управлението (EFMD)

119995_equis_logo13-lr_0.png

През 2014 г. FGV EBAPE беше отличен с печата за акредитация EQUIS от Европейската система за подобряване на качеството (EFMD), една от най-важните бизнес акредитации в академичния свят. Акредитация на EQUIS от EFMD, международен орган, който оценява образователните институции за управление, представлява важно международно признание за качеството на училището и такова, което се присъжда само на институции, които отговарят на най-взискателните международни стандарти за качество на преподаване и научни изследвания. В Бразилия само четири институции имат този печат освен FGV EBAPE. EQUIS се присъжда на университети и колежи, които демонстрират висока степен на интернационализация.

Международна комисия по акредитация на образованието и обучението в публичната администрация (ICAPA)

120017_logo_ciapa_2015-vecto-1024x429.jpg

Международна комисия за акредитация на образованието и обучението в публичната администрация (ICAPA) concedido ao Mestrado Profissional em Administção Pública (MAP). Международното сдружение е реконструирано, регулаторите на международните организации са Конселхо за административна организация на Международната асоциация на училищата и институтите по администрация (IASIA).

В допълнение към поддържането на своите акредитации EQUIS и ICAPA, училището работи и за акредитация от Американската асоциация на колегиалните училища за бизнес (AACSB) и Мрежата от училища за публична политика, въпроси и администрация (NASPAA).

120153_Capture321.JPG

Оценка на координацията за усъвършенстване на персонала във висшето образование (CAPES)

  • Магистър
  • Магистър по бизнес администрация (EMBA): 5. степен. | Най-висок резултат за професионални програми.
  • Професионален магистър по публична администрация (MPA): степен 4. | Най-висок резултат, постигнат от програма стрикт сенсу в първата си оценка.

Източник: Координатор за висше образование на персонала на университета

Най-добър резултат в Националния тест за ефективност на студентите (ENADE): 5

Оценен като най-добро бизнес училище за втора поредна година, FGV / EBAPE се нарежда сред първите три бразилски институции за висше образование, според Общото класиране на програмите (IGC), оповестено на 18 декември 2014 г. от Министерството на образованието (MEC) ,

Източник: Министерство на образованието (MEC).

Най-добър резултат за бакалавърската програма за бизнес изследвания

Студентски пътеводител, издаден от издателство Editora Abril - 2016

Места

Рио де Жанейро

Address
Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010
Рио де Жанейро, Държава Рио де Жанейро, Бразилия

Bailrigg

Address
Lancaster University
LA1 4YW Bailrigg, Англия, Великобритания

Монреал

Address
McGill University
Rue Sherbrooke Ouest,845

H3A 0G4 Монреал, Квебек, Канада

Йокохама

Address
Yokohama National University
240-8501 Йокохама, Префектура Канагава, Япония

Bengaluru

Address
Indian Institute of Management Bangalore
560051 Bengaluru, Карнатака, Индия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Акредитации

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited