The London School of Economics and Political Science

Представление

Прочетете официалното описание

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) е един от най-големите университети за социални науки в света.

Основан през 1895 г., LSE е рожба на Сидни Уеб (1859-1947), подкрепена от съпругата му, социалния следовател Беатрис Уеб (1858-1943), политолога Греъм Уолас (1858-1932) и писателя Ж Бернар Шоу (1856 -1950 г., и четиримата са членове на Фабианското общество. Уилям Хюинс (1865-1931), икономически историк, е назначен за първи директор.

От самото начало училището беше отворено за мъже и жени и посрещна ученици от чужбина. Училището се ангажира да осигури на своите ученици „научно обучение по методи на изследване и изследване“ и ресурси за изследователска дейност и през 1896 г. основава Библиотеката, известна от 1928 г. като Британската библиотека за политически и икономически науки.

Днес LSE нарасна, за да се превърне в един от най-големите университети за социални науки в света, наред с Харвард, UC Berkeley и Stanford. С 23 академични катедри, 22 изследователски центрове и повече от 4 милиона печатни библиотеки, LSE се класира на 2-ро място в света по социални науки (QS World University Ranking 2017-2018). 50 на сто от изследванията на LSE, по-висок дял от всеки друг университет във Великобритания, постоянно получават най-високата оценка 4 *, класифицирана като „водеща в света“.

С повече от 300 публични лекции и беседи, в календара на публичните ни събития са включени оратори като Нелсън Мандела, Далай Лама, Шерил Сандберг, Ангела Меркел, Бил Клинтън, Хуан Мануел Сантос, кметът на Лондон Садик Хан, Вивиен Уестууд и други видни личности на обществото и политиката.

Опитът на LSE е безсрамно градски и столичен; ние сме в основата на нещата, както интелектуално, така и физически. Централният ни кампус в Лондон е в непосредствена близост до сградата на Кралския съд, докато финансовият квартал, Уестминстър и палатите на Парламента и Ковънт Гардън са наблизо.

Специализиран университет с международен прием, обхватът на LSE се простира от централния му град в Лондон до целия свят. Училището има космополитично учебно тяло, в което в университета се говорят около 11 800 редовни студенти от 133 държави и повече от 100 езика. Нашата глобална общност на възпитаниците наброява 148 000 активни възпитаници в 200 страни по света и 100 страни и специални групи по интереси, предоставящи възможности за работа в мрежа и професионално развитие. Освен това, около 46 на сто от служителите ни от малко над 3 300 са привлечени от страни извън Обединеното кралство.

Нашите ръководни принципи

Нашата визия е ясна, но има предизвикателства за преодоляване: нашият свят е изправен пред икономическа несигурност, политически разделения, социални трансформации и прилив на антиинтелектуални настроения. В този контекст нашите ръководни принципи са от решаващо значение и ще формират нашето вземане на решения в следващите години.

Поддържайте високи постижения чрез приобщаваща и разнообразна общност

Ще съберем талант от всички места и произход, разнообразявайки нашия факултет и разширявайки достъпа на студентите, за да гарантираме, че LSE е жизнено и стимулиращо място за работа и обучение, където различни перспективи процъфтяват чрез стабилен, но уважителен дебат.

Разширете нашето въздействие и обхват

Ще използваме силата си за свикване, за да обединим глобални лидери, новатори и създатели на промени, за да се справим с трудни проблеми и да постигнем значима полза за хората и общностите във всички части на света. Ще си сътрудничим с местни, национални и международни партньори, за да създадем нови връзки и да предизвикаме стари начини на мислене, включващи нашите възпитаници, приятели и партньори в дебата.

Гарантиране на устойчиво бъдеще

Ще водим пътя към изграждането на устойчиво бъдеще за социалните науки, като поддържаме строги стандарти за проучване, осигуряваме финансиране за научни изследвания и стипендии, диверсифицираме доходите си и използваме възможно най-добре нашите ресурси.

LSE 2030

Стратегията ни определя водещите принципи и ангажименти, които ще ни помогнат да оформим бъдещето на света и да постигнем амбицията си да бъдем водеща социално-научна институция с най-голямо глобално въздействие.

LSE отвори врати през 1895 г. с три стаи и 200 студенти. Днес повече от 11 000 студенти учат за степени в нашия централен университет в Лондон, докато над 40 000 повече учат в кампуса или дистанционно. Но макар много да се е променило, едно нещо остава постоянно: ангажираността ни към първоначалната визия за LSE като „общност от хора и идеи, основана да знае причините за нещата, за подобряване на обществото“.

Докато гледаме към бъдещето, ние го правим като международно известна институция с репутация на високи постижения в преподаването, изследванията и обществения ангажимент в социалните науки. Това, което се случва в Училището, има потенциал да бъде променящо се в световен мащаб - и в тези бурни времена социалните науки са необходими повече от всякога.

Като горд възпитаник на LSE, за мен е невероятна чест да нося отговорността да ръководя училището и да помагам за формирането на неговото бъдеще. Наслаждавам се на възможността LSE да води чрез пример през следващите години и да използва нашите уникални сили, за да допринесе активно за положителни промени в света.
Минуш Шафик
Директор на LSE

Животът в кампуса

LSE има един кампус в централен Лондон, близо до река Темза, Ковънт Гардън и Театър, Кралския съд и много други забележителности в Лондон. Всички наши сгради са разположени в едни и същи няколко улици, което означава, че кампусът има истинско усещане в общността. Има и множество услуги за поддръжка, които да ви помогнат да извлечете максимума от опита си в LSE.

Места

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, Англия, Великобритания