ESCP Europe

Представление

Прочетете официалното описание

Основана през 1819 г., ESCP Europe произвежда поколения лидери и предприемачи. Със своите шест градски кампуса в Берлин, Лондон, Мадрид, Париж, Торино и Варшава, истинската европейска идентичност на ESCP Europe позволява да предлага уникален мултикултурен образователен стил в областта на бизнеса и глобален поглед върху проблемите на международния мениджмънт. Всяка година ESCP Europe посреща над 6 000 студенти и 5000 ръководители от повече от 120 различни страни, предоставяйки им цялостно предложение за курсове по мениджмънт и специализирани програми (бакалавър, магистър, магистър, докторска степен и докторско образование). ESCP Europe е включена сред едва 1% от бизнес училищата в света, които притежават акредитация за тройна корона (AACSB, AMBA и EQUIS). www.escpeurope.eu - Следвайте ни в Twitter @ESCPeurope

Ключови факти

 • 6 кампуса: Берлин, Лондон, Мадрид,
  Париж, Торино и Варшава
 • 130 академични съюзи в Европа и света
 • Тройна акредитация: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Редовно класирана сред най-добрите световни бизнес училища
 • Европейско управление, представляващо дълбоката европейска идентичност на училището

история

Въпреки че марката ESCP Europe развива през почти 200-годишната си история, тя винаги е била лоялна към първите си три писма. Започвайки през 1819 г. под името École Spéciale de Commerce et d'Industrie и скоро след това се преименува на École Supérieure de Commerce , тя се развива до ESCP петдесет години по-късно през 1869 г. След сливането си със сестра си училище, Европейската училище по мениджмънт (EAP) През 1999 г. училището е наречено ESCP-EAP за около десетилетие. И накрая, през 2009 г. името на училището се превръща в ESCP Europe , като изрично се позовава на европейското му наследство и позициониране.

Международният обхват на ESCP Europe се вижда от ранна възраст. Вече в клас 1824 броят на 30% от чуждестранните студенти с 15 различни националности, сред които седем испанци, пет бразилци, пет холандци, четирима германци и двама американци.

Езиковото обучение е съществена част от първата учебна програма, която включва, освен френската граматика, и курсове по английски, немски и испански език. Към 1825 г. в ESCP Europe са преподавани общо десет езика, а студентите трябва да учат поне три от тях.
Около един и половина столетия по-късно, ESCP Europe отново беше пионер в създаването на бизнес училище с множество кампуси. За да отговорят на европейското призвание на училището, през 1973 г. бяха открити кампуси в Германия и Обединеното кралство, следвани от Испания през 1988 г., Италия през 2004 г. и Варшава през 2015 г. В контекста на все по-глобализирания свят амбицията на ESCP Europe днес е да обучаваме истински европейски мениджъри, като насърчаваме връзката между хуманистичните ценности и управленското образование. ESCP Europe превръща в истинско европейско училище, отворено към света.

Акценти от 21-ви век

 • 2001: Магистърската програма по управление на ESCP Europe е валидирана от City University London, която дава възможност на студентите да получат европейски MSc в мениджмънта.
 • 2002: ESCP Europe е акредитирана от Асоциацията на Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), което я превръща в едно от първите бизнес училища с акредитация на Triple Crown: AACSB, EQUIS и AMBA.
 • 2004: Създава се пети кампус в Торино, Италия. Магистър по мениджмънт студентите могат да получат италианската степен Laurea Magistrale, утвърден от Университета в Торино.
 • 2005: Училището открива лондонския си кампус, след като се премести от Оксфорд. ESCP Europe вече има градски кампуси в пет големи европейски града: Париж, Лондон, Берлин, Мадрид и Торино.
 • 2007: Учебната програма "Магистър по мениджмънт" е призната от Университета "Карлос III" в Мадрид и студентите могат да получат испанската степен на магистърска степен по "Европейска администрация и дирекция по заетост". ESCP Europe е в състояние да даде национална степен във всяка от петте си държави на имплантиране.
 • 2015: Училището създава своя шести европейски университет чрез стратегически съюз с базирания в Варшава университет "Козмънски", единственото бизнес училище в Централна и Източна Европа с тройна акредитация (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Парижкият кампус се простира до квартал Монпарнас (левия бряг на Париж), за да развие дейностите на изпълнителната власт и да подпомогне развитието и растежа на училището.
 • 2018: ESCP Europe Business School става автономна от Регионалната търговско-промишлена палата Париж Ил дьо Франс, която в момента е мажоритарен акционер в училището.

Мисия

"Мисията на ESCP Europe е да вдъхновява и да образова утрешните бизнес лидери".

Нашето убеждение е, че утрешните бизнес лидери ще трябва да бъдат международни, дигитални и междукултурно ефективни. Нашият подход към образованието и организационната структура отразява това със силни международни програми, предоставяни от един интегриран (паневропейски) факултет в университетите на всеки от основните европейски пазари.

Ние напредваме тази мисия чрез нашия уникален подход към международното управленско образование и научни изследвания, който насърчава транснационалния опит, сътрудничеството и ученето в общоевропейска рамка.

През 2015 г. училището формализира уникален подход и перспектива под съкращението C4B: Култури за (4) Бизнес . Това продължава да ни ръководи и сега е включено в нов Стратегически план за периода 2018-2022.

Нашата визия

(Какво и къде искаме да бъдем до 2022 г.)

"През 2022 г. ESCP Europe ще бъде призната в световен мащаб като водеща европейска бизнес школа за международно ориентирано управленско образование.
Нашата визия предполага
 • разработване и разпространение на изследвания от световна класа в международното / сравнително управление, които оформят начина, по който организациите и лидерите мислят и се държат;
 • които произвеждат културно и дигитално интелигентни възпитаници, които са способни да оформят и свържат утрешния свят на бизнеса;
 • ангажиране смислено с бизнеса, възпитаниците и правителството, за да насърчи напредъка в международната управленска практика и междукултурните отношения;
 • като използва разнообразието във всичките си форми като източник на иновации, сила и лидерство

Места

Испания онлайн

Address
Испания онлайн, Испания

Мадрид

Address
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Мадрид, Мадридска общност, Испания

Акредитации