В HELBUS Helsinki School of Business вече можете да спечелите бакалавърска степен по бизнес и мениджмънт - степен по ускорено темпо, докато се обучавате в международна среда. Има много причини, поради които вярваме, че предлагаме най-вълнуващото бизнес образование в Финландия. Ето само няколко от тях:

 • Опитът на студентите е в основата на това, което правим, за да осигурим персонално обучение за нашите ученици. Нашият персонал е приятелски настроен и се гордее с подкрепата на студентите по време на тяхното академично пътуване от насочването на кандидатите до дипломирането и възпитаниците.
 • Курсовете се провеждат от нашия вдъхновяващ екип от международни преподаватели, повечето от които имат докторски степени и богат опит в преподаването в техните области. Нашата учебна среда е привлекателна и интерактивна и има за цел да оспори вашето мислене и да изгради увереност за всички бъдещи начинания.
 • Въпреки че ще учиш във Финландия, ще си спечелиш диплома (бакалавър по изкуства (с отличие) по бизнес и мениджмънт) от университета в Нортхемптън (UoN), известен университет в Англия с корени от 13-ти век. UoN се гордее с постигането на 95% заетост на своите възпитаници за последните пет години и е награден със Златен стандарт за отличната рамка за преподаване във Великобритания.
 • Всички изследвания се предават и оценяват на английски език, което ще ви осигури солидна основа за кариера в международния бизнес.
 • Програмата на обучението е много интензивна, но също така ще можете да виждате редовен напредък в обучението си. Целият бакалавър ще трябва да изпълни шест термина. Тъй като за една академична година има три условия, ще са необходими само две календарни години за завършване на тригодишните проучвания в програмата на пълно работно време. Това е забележително бързо в сравнение със скоростта на програмиране на подобни програми.
 • Обикновено държавните университети не предлагат квалификация след две години на обучение. В HELBUS , вие ще спечелите първата си международно призната диплома вече след две години обучение (Висша национална диплома), преди да продължите към третата си година.
 • Можете да завършите първите две години или в режим на пълно работно време с часове пет дни в седмицата, или изцяло онлайн, с виртуални вечерни часове и по-дълъг цикъл на завършване. Онлайн програмата предлага по-голяма гъвкавост за студенти, които желаят да работят заедно с обучението си. Понастоящем третата година се предлага в режим на пълно работно време, като часовете са насрочени за сутринта.
 • С бакалавърска степен по бизнес и мениджмънт можете да кандидатствате за магистърски програми, продължаващи в HELBUS или навсякъде по света, или да започнете кариерата си в международния бизнес.

111975_book.jpg

съдържание

Учебната програма на HELBUS е създадена, за да ви осигури умения и знания, за да можете да успеете в международния бизнес. В годините 1 и 2 ще развиете здрава основа в различни области на бизнеса и управлението, като маркетинг, финанси, предприемачество, управление на човешките ресурси и организационно поведение, и научете как те са интегрирани в по-широката бизнес среда. През третата си година ще разширите тези компетенции и ще задълбочите теоретичните и практическите си знания в основните области, като същевременно ще повишите индивидуалните и груповите си умения.

През първите две години ще спечелите 240 британски кредита (еквивалентни на 120 ECTS) - над 15 модула. През третата година ще проучите още шест модула на стойност 120 британски кредита. Като цяло, бакалавърската степен (Hons) ще се състои от 360 кредита в Обединеното кралство (еквивалент на 180 кредита по ECTS).

Година 1

 • Бизнесът и бизнес средата
 • Маркетинг важни
 • Предприемачество и управление на малкия бизнес
 • Управление на човешките ресурси
 • Управление и операции
 • Иновации и комерсиализация
 • Управленско счетоводство
 • Управление на успешен бизнес проект

Година 2

 • Стартиране на ново предприятие
 • Организационно поведение
 • Части на изследователския проект I
 • Натрупване и умения за водене на преговори
 • Разработване на индивиди, екипи и организации
 • Международен маркетинг
 • Управление продажби

Година 3

 • Счетоводство и финанси за мениджъри
 • Бизнес комуникация
 • Бизнес проект
 • Принципи на управлението на маркетинга
 • Стратегически управление на човешките ресурси
 • Стратегическо управление

Онлайн програма

Имате ли мечтателна работа, но бихте искали да усъвършенствате кариерата си, като получавате бакалавърска степен? Имате ли начин на живот, който изисква много пътувания и следователно гъвкав план за обучение?

Съдържанието на изследването е еднакво и в двата режима на доставка, на пълно работно време и онлайн. Онлайн програмата - изисква повече умения за управление на времето и самостоятелно учене като програмата на пълно работно време, тъй като това е по-самостоятелно учене. Въпреки че ще имате връстници, рядко се срещате с тях, тъй като е вероятно да работят на пълно работно време или да живеят на друго място. Също така, вашият ангажимент с инструктори ще бъде онлайн.

Онлайн срещите обикновено се провеждат във вторник и четвъртък вечер, по финландско време. Всяка единица продължава седем седмици, така че за разлика от програмата на пълно работно време, има някои припокривания между отделните единици. Няма проучвания през летния семестър, така че този режим на доставяне отнема повече време за завършване в сравнение с програмата на пълно работно време (3 години за бакалавърска степен).

Ще ви е необходим лаптоп или друго устройство с интернет връзка, за да се свържете с учебните материали, предоставени онлайн, и да участвате в онлайн срещите. Всички лекции се записват предварително, което ви позволява да ги гледате всяка седмица, когато е най-доброто време за вас.

Режим на доставка през третата година

След като влезете в третата година на онлайн програмата, ще имате два варианта: можете да преминете към програмата за пълно работно време (класна стая) или да продължите онлайн в някой от нашите партньорски университети.

Тъй като третата година редовни лекции се провеждат сутрин, тя предлага на учениците възможност да работят в следобедните часове. Всички модули се преподават в два термина, следвайки графиците за предаване и оценка на Университета в Нортхемптън.

Инструкторите са опитни професионалисти във висшето образование или с финландски или международен опит.

Списъци

В онлайн програмата, срещите се провеждат вечер, обикновено във вторник и четвъртък, в онлайн виртуалната среда за обучение. Модулите от третата година се провеждат в два мандата от януари до юни в колежа.

Изисквания за вход

Ако имате някоя от следните квалификации за средно образование, имате право да кандидатствате за HELBUS :

 • Образование в чужбина, което би осигурило право на академично висше образование в тази страна
 • Международен бакалавърски изпит
 • Европейски бакалавърски изпит
 • Проучване на Reifeprüfung
 • Финландски изпит за матура
 • Професионално средно образование с минимална продължителност от три години във Финландия или професионална квалификация за образование на възрастни

Ако завършвате матурата си или IB изпита през пролетта, все още можете да подадете заявка и да получите оферта за условен прием. Офертата ще бъде направена безусловна след получаване на окончателната ви диплома.

Как да кандидатствам?

HELBUS се основава на въпроси от есето и интервюта, които измерват вашата мотивация, силни страни и бъдещи кариерни стремежи. Ние търсим кандидати, които могат да предоставят балансирани и добре обмислени аргументи в своите въпроси за есе и да демонстрират нивото на комуникация, изисквано във висшето образование.

Прилагането е лесно. Просто попълнете формуляра за кандидатстване и качете сканираните копия на дипломите за средно образование и други необходими документи. Можете да запазите приложението си и да се върнете, за да го завършите по всяко време. Не забравяйте да натиснете “submit”, когато сте завършили всичко.

Кога да кандидатствате?

Можете да кандидатствате през цялата година. Наличните начални дати и крайни срокове за кандидатстване зависят от вашия опит, тъй като ще е необходимо повече време за кандидатстване за разрешение за пребиваване.

Какви документи трябва да кандидатствате?

Минималните изисквания за записване за бакалавърските проучвания са сходни в повечето групи кандидати, но изискваната документация варира.

111973_computer.jpg

Такси

Таксите за обучение на финландци, други студенти от ЕС / ЕИП и извън ЕС са едни и същи в бакалавърските програми, въпреки че графиците за плащане се различават поради правителствената политика по отношение на разрешенията за студентско пребиваване.

Таксата за обучение в бакалавърската програма, започваща през септември 2019 г. (онлайн програма), евро:

Студентите извън ЕС могат да изберат да следват графика на заплащане на студентите от ЕС, ако учат в онлайн програмата от своята страна. Третата година се предлагат само на пълно работно време и изискват присъствие във Финландия, поради което студенти извън ЕС, които участват в третата година от своето обучение, трябва да платят третата година на таксите за обучение преди да дойдат във Финландия.

 • Таксите за обучение включват широк спектър от ресурси за електронно обучение, но ако студентът иска собствен учебник, той ще бъде закупен на собствена цена.
 • Всички ученици трябва да имат лаптоп с MS Office и интернет връзка.
 • Таксите за обучение включват данък добавена стойност (ДДС). Ако правителството увеличи данъка от сегашните 24%, таксите за обучение ще се увеличат съответно. Ако ДДС е намален или премахнат изцяло или частично, няма да има намаление на таксата за обучение.
 • Такса за потвърждение: HELBUS може да таксува еднократна такса за потвърждение (300-500 € в зависимост от програмата) преди започване на обучението, за да осигури мястото на вашето проучване. С плащане на такса за потвърждение, Вие потвърждавате приемането на мястото на проучването. Таксата ще бъде възстановена при първото плащане на такса за обучение. Ако не започнете обучение, платената такса за потвърждение няма да бъде възстановена.
 • Правила за такса за анулиране: Можете да анулирате участието си в програмата по електронна поща преди началото на нов термин. Въпреки това, таксите за обучение, които вече са платени, няма да бъдат върнати. Вашето плащане на такса за обучение ще бъде върнато на платеца само ако нямате разрешение за пребиваване от финландската имиграционна служба и информирате HELBUS за това решение.
 • Ако студентът трябва да си възвърне една единица през следващата година, или да премине към онлайн програмата за дадена единица, таксата за преотстъпване / прехвърляне от 200-250 евро ще се прилага за единица. През третата година таксата за повторно поемане и отсрочване е 817 евро за модул. Подробности се съдържат в писмения договор, подписан от студента в началото на обучението.
 • За съжаление не можем да предложим никакви стипендии.
 • Ако посещавате програмата на пълно работно време, трябва да заплатите поне € 1.000 на месец за разходи за живот в Хелзинки, въпреки че тази цена ще зависи от Вашето настаняване и начин на живот.

Защо HELBUS имат такси за обучение?

Тъй като HELBUS е частен университет, той не получава държавна подкрепа. HELBUS финансира дейността си изцяло чрез такси за обучение.

Добрата новина е, че като се учиш с HELBUS , е вероятно общите ви разходи за бакалавърската степен да бъдат по-ниски, отколкото ако сте изучавали трите години във Великобритания! В Обединеното кралство гражданите на ЕС обикновено заплащат най-малко 35 000 евро за обучение за три години, докато в HELBUS вашата такса за обучение за бакалавърска степен ще бъде под 30 000 евро.

Академичната степен е инвестиция в себе си и вашето бъдеще. Проучванията във Финландия показват, че университетската диплома ще увеличи чистата печалба на Финландия през цялото време със средно 312 000 евро в сравнение с някой, който не притежава диплома. Ще завършите по-бързо от вашите колеги в традиционните университети и по този начин ще започнете да възстановявате инвестициите си по-рано.

Програма за обмен

Вие сте международен студент, като обмисляте да прекарате срок във Финландия? Вие сте свободен двигател, който би искал да учи извън официалната програма за обмен? Поздравления за вашия избор! Семестър в чужбина ще превърне мисленето ви в глобализиращия се свят и вашата роля в него. Финландия по много измерения е една от най-успешните страни в света, а изразходването на един семестър тук ще отвори ума ви за това как става нещата по финландски начин.

Програмата HELBUS Semester Abroad за чуждестранни студенти е гъвкава по много начини. Можете да започнете обучението си като нов срок или по всяко друго време и да включите до четири курса във вашата програма за семестър във Финландия. Моля, обърнете внимание, че вашата институция ще реши дали кредитите, които печелите в HELBUS могат да се прехвърлят.

В момента предлагаме програмата за обмен на ниво 4 и 5 (първата и втората година на обучението). Тези модули са част от Висшата национална диплома по бизнес (HND) и са акредитирани от Pearson. Ще получите сертификат на Pearson за успешно завършените модули. Ако се интересувате да се присъедините към нашата партньорска университетска програма на последната година от Университета на Нортхемптън, ние разглеждаме кандидатурите директно на третата година, ако сте завършили две години следдипломно обучение по бизнес или квалификация като HND.

HELBUS план на HELBUS се състои от основни курсове за управление на бизнеса. Графикът на курсовете ще ви помогне да планирате престоя си във Финландия. Първите четири условия на програмата HELBUS се провеждат в интензивни модули пет дни в седмицата. Всеки модул продължава три седмици. Всеки модул е на стойност 15 британски кредита (еквивалент на 7,5 кредита ECTS).

111972_cafe.jpg

Програма с обучение на:
Английски
Последна актуализация April 15, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2019
Ян. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
29,030 EUR
Deadline
Запитване на информация
Non-EU citizens: apply before 30.6.2019 --- Finnish and EU citizens: apply before 31.7.2019
Ноем. 30, 2019
For Finnish, EU and non-EU citizens
По място
По дата
Start Date
Септ. 2019
Крайна дата за записване
Запитване на информация
Non-EU citizens: apply before 30.6.2019 --- Finnish and EU citizens: apply before 31.7.2019
Start Date
Ян. 2020
Крайна дата за записване
Ноем. 30, 2019
For Finnish, EU and non-EU citizens

Септ. 2019

Location
Крайна дата за записване
Запитване на информация
Non-EU citizens: apply before 30.6.2019 --- Finnish and EU citizens: apply before 31.7.2019
End Date

Ян. 2020

Location
Крайна дата за записване
Ноем. 30, 2019
For Finnish, EU and non-EU citizens
End Date