Бакалавър по международен мениджмънт

Светът става все по-международен: социалните медии, Instagram и Snapchat помагат за разпространението на тенденциите и информацията в международен план само за няколко секунди, което значително променя маркетинга на големите международни марки. Набирането на служители от цял свят, но и изпращането на служители в чужбина е едно от най-големите предизвикателства, пред които се изправят компаниите. Големите корпорации и средните предприятия стават все по-глобални, а изискванията за управление на международните вериги за доставки също нарастват.

За да бъдат успешни в тази пазарна среда, са необходими все повече професионалисти, които не само желаят да работят за големи компании, но и имат международна визия и много интуиция за междукултурно сътрудничество. В дистанционното обучение на IUBH, ние ви подготвяме перфектно за индустрията, като включваме най-новите тенденции и текущите разработки.

Акредитирана степен

Всички текущи програми на IUBH са акредитирани от FIBAA (Фондация за акредитация за международно бизнес администрация).

Акредитацията се произнася само ако учебната програма отговаря на всички качествени изисквания по отношение на съдържание и структура.

FIBAA е вид TÜV за академично образование, който проверява качеството на бакалавърските и магистърски програми от името на Акредитационния съвет. Акредитацията се подновява на всеки пет (първата акредитация) или седем (повторна акредитация) година - гаранция за качеството на нашето преподаване.

За курсове с изключително качество FIBAA награждава своя първокласен печат. Пет курса в IUBH вече получиха този специален печат. Така IUBH е един от водещите университети в Германия с пет или повече премиум печати.

Вашата бъдеща кариера в международния мениджмънт

С бакалавърска степен по Международен мениджмънт, вратите към управлението на всички индустрии са отворени за вас. Много завършили работят за средни или промишлени предприятия. Икономистите с медиен опит имат голямо търсене, защото цифровата трансформация оформя процесите на производство и продажби не само в маркетинга. Ако се интересувате и от други култури и пазари по целия свят, имате отлични възможности за кариера в експортно ориентираните компании. Ще намерите типични позиции в областта на управление на проекти, консултации, международна електронна търговия, но също и в областта на научните изследвания.

курс Преглед

В Международното управление за дистанционно обучение ще получите най-важните основи, както и всички междукултурни компетенции, които са от решаващо значение в индустрията. В допълнение към маркетинга и управлението на персонала, учебната програма се фокусира и върху актуалните тенденции и развития в областта на цифровизацията. Изследването се отличава от класическата бизнес администрация над силната международна връзка в отделните модули.

Бакалавърската ни програма има модулна структура, т.е. обучава се въз основа на предметни области, които са разделени на така наречените "модули". В рамките на тези модули понякога има въвеждащ курс и специализиран курс, които систематично ви подготвят за завършване на този модул. В рамките на модулите ще получавате кредити за всяко успешно завършване (Европейска система за трансфер на кредити), което документира вашите постижения. Тези кредити по ЕСТК са международно сравними и разбира се признати.

специализации

През пети и шести семестър избирате специализациите си в размер на 30 ECTS. Можете да комбинирате специализации от всички области, колкото желаете.

Някои примерни специализации са:

  • Разширено лидерство
  • Международна медийна индустрия
  • Публична дипломация и PR
  • Онлайн и социален маркетинг
  • Разнообразие и съвети
  • Международен транспорт.

модели учебни

Адаптирайте дистанционното си обучение към живота си.

Можете да завършите нашата бакалавърска степен както на пълно работно време, така и на два варианта на непълно работно време. По отношение на съдържанието, тези модели са идентични, но с варианти за непълно работно време, вашето седмично време за обучение е намалено.

Обучението на непълен работен ден е особено подходящо за тези, които вече имат голямо натоварване или които искат да намалят месечните си разходи.

пълен работен ден

продължителност

При редовно обучение можете да избирате максималния брой курсове за семестър. Ако не завършите обучението си в определеното време, проучването се удължава с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате по-малко време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

непълно работно време

продължителност

Обучението на непълно работно време намалява месечното Ви обучение. В същото време броят на курсовете, които можете да избирате за семестър, също намалява.

Ако не можете да завършите образователната си степен в рамките на определеното време, вашето обучение ще бъде удължено с още 18 месеца. През това време можете да използвате всички оферти за дистанционно обучение, както преди, безплатно. Ако забележите, че имате повече време от очакваното, можете да преминете към различен времеви модел с период от 3 месеца до края на месеца.

Програма с обучение на:
  • Немски

Прегледайте още 35 курсове в IUBH Fernstudium »

Последна актуализация Май 14, 2019
Този курс е Онлайн обучение
Start Date
Септ. 1, 2019
Duration
36 - 72 
Задочно обучение
Редовно обучение
Price
312 EUR
през месеца. Цените варират в зависимост от модела на времето.
По място
По дата
Start Date
Септ. 1, 2019
Крайна дата за записване