Международна диплома за управление на риска на предприятията (онлайн)

Общ преглед

Описание на програмата

В продължение на 30 години международната диплома на IRM за управление на риска е глобалният избор на квалификация с рискови специалисти и техните работодатели.

Тази следдипломна квалификация е разработена от международно признати учени и специалисти в бранша, за да ви предостави знанията и уменията за управление на риска и максимално увеличаване на възможностите във всяка организация.

Дипломът има за цел да разработи:

 • Вашата способност да проектирате и прилагате стратегии за управление на риска.
 • Опитност в избора и прилагането на инструментите и техниките, необходими за оценка и лечение на рисковете.
 • Критично разбиране на връзката между управлението на риска, управлението, вътрешния контрол и спазването.
 • Вашата способност да вземате информирани решения за управление на риска за текущи и новопоявяващи се рискове и да оценявате критично проучвания на реални случаи от различни сектори и държави.

Обзор на курса

Оценка на риска

Въз основа на обучението, постигнато на нашите квалификации за ниво на сертификат, източниците и видовете информация за риска, които помагат да се идентифицират, записват и съобщават ефективно риска. Той изследва различните техники за идентифициране на рисковете и изследва общи методи за анализ на рискове и несигурности.

Обработка на риска

Изследвайки ролята на лечението на риска в по-широката рамка за управление на риска в предприятието, той изследва различните подходи, които една организация може да използва, за да отговори ефективно на възможностите и да третира заплахите.

Риск, управление и култура

Разглеждайки въпросите на корпоративното управление, надзора върху риска, вътрешния контрол и увереността на глобален пазар, той изследва ролята на борда и ключовите заинтересовани страни за гарантиране, че рискът е интегриран със стратегията. Той изследва критичните елементи на организационно поведение, включително култура, корпоративна социална отговорност и бизнес етика.

Кризи, устойчивост и бъдещи рискове

Като помага за изграждането на рамка за подпомагане на организациите да засилят своята устойчивост на стратегическо, тактическо и оперативно ниво, за да се справят с настоящите и бъдещи рискове, той използва редица казуси от различни бизнес сектори и географски региони, за да анализира как се управляват кризите.

Ниво на квалификация: еквивалентно на следдипломно ниво.

продължителност

 • До 3 години.

Индикативното време за обучение за квалификацията е между 180 и 200 часа на модул. Модулите се записват индивидуално и трябва да се приемат последователно. Препоръчваме да се вземат не повече от два модула на изпитна сесия поради необходимото време за обучение.

Студентите, които се записват по-късно в период на записване, ще трябва да вземат предвид оставащото време, за да учат за тяхната планирана изпитна сесия, преди да се запишат на модул.

Доставка

Самонасочено дистанционно обучение

Дистанционното обучение ви дава гъвкавост да учите у дома със собствено темпо. Разширената ни глобална мрежа от изпитни центрове и нашата политика за специални центрове означава, че можете да изучавате и вземате изпитите си навсякъде по света.

Студентска подкрепа

 • eTextbook
 • The Study - онлайн зона за студенти
 • Учебно помагало
 • Учебни ръководства
 • Дискусионен форум
 • Модулни треньори
 • Риск в клиповете от реалния свят
 • Уебинари на живо
 • Образец и досегашни изпитни документи
 • Онлайн ресурсен център
 • Ръководства и инструктажи
 • Специализиран екип за поддръжка на ученици

Изисквания за вход

За да се запишете на международната диплома, трябва или да сте изпълнили или да сте изпълнили критериите за освобождаване от някой от международните сертификати на IRM.

Ако английският не е първият ви език, препоръчваме ви да имате академичен IELTS резултат 6,0 (без елемент по-малък от 5,5) или еквивалентни доказателства за компетентност по английски език, преди да започнете обучението си.

Информация за изпита

модул Оценяване
Оценка на риска Изпит на хартиен носител (180 минути)
Практиката на управление на риска Изпит на хартиен носител (180 минути)
Лечение на риска Изпит на хартиен носител (180 минути)
Кризи, устойчивост и бъдещи рискове Изпит на хартиен носител (180 минути)

Великобритания изпитни центрове

Абърдийн, Белфаст, Бирмингам, Бристол, Кеймбридж, Кардиф, Единбург, Глазгоу, Гърнси, Остров Ман (Дъглас), Джърси, Лийдс, Лондон, Манчестър, Нюкасъл ъпон Тайн, Нотингам, Саутхемптън.

Международни изпитни центрове

Бахрейн, Барбадос (Сейнт Майкъл), Белиз, Бермуда, Ботсвана (Габорон), Британски Вирджински острови (Тортола), Канада (Отава), Кайманови острови (Голям Кайман), Кипър (Никозия), Гана (Акра, Кумаси), Гибралтар, Гвиана (Джорджтаун), Хонконг, Индия (Бангалор, Ченай, Колката, Мумбай, Ню Делхи), Ирландия (Корк, Дъблин, Уотърфорд), Ямайка (Кингстън), Кения (Найроби), Малави (Блантире, Лилонгве), Малта, Мавриций (Намаление), Нова Зеландия (Окланд) *, Нигерия (Лагос), Сейшели, Сиера Леоне (Фритаун), Сингапур, Южна Африка (Йоханесбург), Шри Ланка (Коломбо), Танзания (Дар ес Салам), Тринидад (Пристанище на Испания), Уганда (Кампала), Украйна, Обединени арабски емирства (Дубай), Замбия (Китве, Лусака), Зимбабве (Хараре).

* Моля, обърнете внимание, че центърът на Нова Зеландия (Окланд) не е наличен за ноември 2018 г.

прогресия

Успешно завършилите автоматично стават дипломирани членове (GradIRM).

Студентите, които завършат тази квалификация, също ще имат право на изключения от свързани следдипломни курсове от следните университети:

 • Университет в Портсмут
 • Университетът в Глазгоу Каледония
 • Градски университет в Бирмингам

Такси

Такси за курс за сесия ноември 2019 г.

Стандартна тарифа - за модул £ 665.00

Нисък процент на БВП - на модул

За да се класирате за ниския БВП, трябва да отговаряте на всички от следните:

 • Да живеем в страната с нисък БВП
 • Работа в страната с нисък БВП
 • Предоставяне на вашите учебни материали в страната с нисък БВП
 • Изпитите на изпити в страната с нисък БВП
£ 565.00

Абонамент за студент

Ще трябва да заплатите или подновите абонамента си за студент в допълнение към таксата за модулите, които искате да изучавате. Вашият студентски абонамент трябва да се плаща ежегодно. Също така ще трябва да се регистрирате отново всяка година за следващи модули.

Начини за плащане

Пълна информация за начините на плащане можете да намерите във формуляра за записване. Плащането може да се извърши по следните методи

 • BACS / Банков превод
 • Дебитна / кредитна карта
 • Фактура - плащането трябва да се извърши в рамките на 14 дни от датата на фактурата.

записване

Изпитна сесия Прозорец за записване
Юни изпити 1 юли - 31 декември
Ноември изпити 1 февруари - 31 май

Моля, обърнете внимание, че записването не е форма на запитване или израз на интерес. С попълването на заявлението за онлайн записване вие се записвате като студент в курса за квалификацията и трябва да заплатите таксите за курса; ще бъдете помолени да платите пълните си такси за курс с дебитна / кредитна карта (MasterCard или Visa) в края на това онлайн приложение.

Освен това, ако вашата организация ви спонсорира и вече сте се съгласили да покриете разходите за вашите такси за курс и се нуждаете от повишена фактура, можете да изберете тази опция. Моля, уверете се, че разполагате с всички точни данни за фактуриране, преди да започнете този процес - информация, която ще ви е необходима от лицето, което се съгласи да спонсорира, включва номер на PO, имейл адрес за фактуриране и пощенски адрес за фактуриране. PO не може да се приеме като записване и ще трябва да се попълни формуляр за записване, както и да се изпрати PO.

Ако вашата организация спонсорира вашите такси за курс, моля, уверете се, че това вече е договорено, преди да започнете процеса на записване, тъй като след като бъде подаден формулярът за записване, се изисква пълно заплащане.

Последна актуализация Ноем. 2019

За учебното заведение

The IRM is the leading professional body for Enterprise Risk Management. We help build excellence in risk management to improve the way organizations work.

The IRM is the leading professional body for Enterprise Risk Management. We help build excellence in risk management to improve the way organizations work. Свиване