MA изобразително изкуство (дистанционно обучение)

Общ преглед

Описание на програмата

Изящното изкуство на OCA MA

Резултатите от оценката за март почти са налице, а за някои студенти това означава края на обучението им на ниво степен с Отворения колеж по изкуствата. За тези, които искат да продължат напред, както и за други художници и практикуващи, които искат да получат следдипломно образование, MA Fine Art на OCA е тригодишна, задочна програма, предлагаща на студентите академично предизвикателство и иновативна доставка.

Създаден през 2011 г., това е първото MA изящно изкуство в Европа, което се предлага чрез открито обучение и е първата стъпка на OCA в следдипломната провизия в 30-годишната му история.

Да бъдеш инициативен и да мислиш за себе си е високо ценен в изкуствата. Балансът на структурата на OCA от учебната програма и самонасочването е ползотворна комбинация. Това е, което ми позволи да развивам собствения си глас, неповлиян от стила на къщата. УО отвори нови аспекти на изучаване и практика, включително научни изследвания.

Елинор Макфарлейн

MA Fine Art на OCA подготвя студентите за професионална практика в избраната от тях дисциплина, като подкрепя съществуващата практика и стремежите на студентите, работещи в широк спектър от медии, включително живопис, рисуване, скулптура, печат, инсталация, изпълнение, работа, базирана на времето, дигитално изкуство и фотография. Акцентът на програмата е върху студийната практика, като теорията, контекста и професионалната практика са интегрирани в цялата.

УО ми позволи да бъда далеч по-експериментален с работата си. Това ми отвори ума за по-нататъшно проучване на материалите, грижа се повече за процеса и по-малко за резултата, отколкото преди. Загубих очакванията си за създаването на парче, така че сега съм много по-разхлабен, по-експериментален художник.

Амелия Уилсън

Гъвкавостта на програмата за изящни изкуства MA, чрез онлайн доставка и непълно работно време, я прави достъпна за студенти, които поради работа и семейни ангажименти не биха могли да обмислят да учат на по-високо ниво.

Студентите пътуват през курса заедно в кохорта, споделяйки опит и се учат чрез групова и индивидуална работа. Учебната програма се изгражда от по-структурирана програма към автономно изучаване, с акцент върху проучването, критичното осмисляне и изследване. Чрез лекции, семинари, уроци и критики, както и поддръжка на едно ръководство, студентите се възползват от експертните познания на основните преподаватели на курсове и гост-лектори и преподаватели, които имат редица експертни познания, включително куратор, медии и маркетинг, теория на изкуството и др. професионална практика и сродни дисциплини (например антропология).

Програмата оказа наистина положително влияние върху моята практика на арттерапия и психотерапия. Посещаването на колеж през деня е нереалистично за много хора и таксите за редовни курсове могат да бъдат твърде високи. За разлика от мен, намирам гъвкавостта и осведомеността на OCA за различните обстоятелства на учениците за много приобщаващи. Огромна е подкрепата, обогатяваща и вдъхновяваща срещата с група художници от цял свят.

Джейн Дъдли

Пътищата за прогресия са индивидуални, както и колективни. За някои студенти прогресията идва от получаване на комисионни за работа. За други става въпрос за излагането на тяхната работа на нарастваща публика чрез излагане в конкретни галерии. Също толкова важно доказателство за напредъка на студентите е увеличаването на обхвата и въздействието на техните партньорски мрежи в национален и международен план или преминаването към по-нататъшно, свързано с това изследване или работа в областта на изкуствата.

Мога да кажа със сигурност, че програмата надхвърли очакванията ми и че работата и образите ми се подобриха. По-добре познавам съвременни и исторически художници и творби. Имам по-ясен фокус върху това къде отивам със собствената си практика.

Марк Даниелс

Учете магистърска степен по изобразително изкуство с OCA

Програмата ни за MA Fine Art е уникален следдипломна подготовка, която се провежда чрез дистанционно обучение.

Той е идеален за практикуващи творци, които искат да развият своите умения допълнително, преподаватели, които искат да развият своя собствена практика, за да информират своите преподаватели или студенти, които се стремят да преминат към следдипломно обучение извън конвенционалната система за висше образование.

Преглед на курса

Нашата програма за изящни изкуства MA преди беше тригодишен, задочен курс, предлагащ ви академично предизвикателство и уникална възможност за подобряване на вашата практика. Стартиран през 2011 г., това е първото дистанционно обучение за изящно изкуство в Европа. Тази година OCA ще създаде двугодишен модел на преподаване за програмата MA Fine Art, който ще се различава от предишния тригодишен модел. Подробности за структурата на курса в момента се разработват. За да получавате актуализации, моля, изпратете формуляр за запитване. Очаква се двугодишният модел на преподаване да бъде готов за приемане на 2020/2021, започващ през август 2020 г.

Чрез онлайн доставка и непълно работно време нашата програма за изящни изкуства е достъпна за всеки, който поради работа, грижа или семейни ангажименти не би могъл иначе да обмисли да учи на по-високо ниво.

Нашите MA Fine Art въвежда професионална практика в избраната от вас дисциплина и предлага подкрепа на вашите стремежи. Курсът обхваща широк спектър от медии, включително живопис, рисуване, скулптура, печат, монтаж, изпълнение, работа, базирана на времето, цифрово изкуство и фотография. Акцентът на програмата е върху студийната практика, като теорията, контекста и професионалната практика са интегрирани в цялата.

Ще пътувате през курса, заедно с други студенти, в кохорта; споделяне на опит и учене чрез групова и индивидуална работа. Учебната програма се изгражда от по-структурирана програма към автономно изучаване, с акцент върху проучването, критичното осмисляне и изследване. Чрез лекции, семинари, уроци и критики, както и поддръжка от едно към едно, ще се възползвате от експертните познания на основните преподаватели на курсове и гост-лектори. Тези професионалисти притежават изключителен набор от познания, включително куратор, медии и маркетинг, теория на изкуството, професионална практика и специализирани свързани дисциплини (например антропология).

Пътищата за прогресия са индивидуални, както и колективни. За някои студенти прогресията идва от получаване на комисионни за работа. За други става въпрос за излагането на тяхната работа на нарастваща публика чрез излагане в конкретни галерии. Независимо от стремежа ви, независимо дали увеличава обхвата и въздействието на вашите мрежи в национален и международен план, преминава към по-нататъшно свързано обучение или работа в областта на изкуствата, този курс е идеален за вас.

Философия на курса

Курсът обхваща широка, основана на практиката философия в изобразителното изкуство, позволяваща гъвкавост на практиката от работа, базирана на умения, до концептуална практика. Курсът включва:

 • Едно към едно обучение чрез телефон, имейл или видеоконференции
 • Онлайн семинари
 • Видео лекции и презентации
 • Дискусия и критики на партньорски групи
 • Групови проекти
 • Достъп до библиотеката University for the Creative Arts Бридман от световна класа и дигиталните ресурси от University for the Creative Arts
 • Онлайн групова ориентация и студийни семинари.

Каролайн Райт - ръководител на програмата за магистърско изкуство

„Моята практика обхваща отзивчиви и визуални работи на сайта, използвайки медии, разнообразни като стъкло и злато. Направих работа за градове и селски пространства, обществени пространства, галерии, театри, църкви, на пусти необитаеми острови и за публика през 100-те и на такива ... ”

Съдържание на учебната дисциплина

В тази степен има общо 180 кредита за висше образование, което обхваща основни елементи, включително следните цели:

Визуално запитване

 1. Получаване на разбиране за редица подходящи методи за изследване, както и комуникационните умения и академичния език, свързани с предмета
 2. Разработване на спекулативни и изследователски подходи към художествената практика чрез прилагане на размисъл, оценка и синтез
 3. Изгответе труд, който демонстрира интегрирането на теоретични и практически проблеми, критично осъзнаване и разбиране на съвременния контекст

Тестова практика

 1. Разширете подходяща област на проучване и установете параметри за вашата проучвателна дейност
 2. Анализирайте концептуалния контекст на вашата практика, за да генерирате творчески идеи и практики
 3. Демонстрирайте лична отговорност и независима мисъл чрез интегриран подход за практикуване и контекстуални проблеми

Резолюция и изложение

 1. Демонстрация на напреднала стипендия във вашата художествена практика и контекстуална работа
 2. Демонстрирайте сложно разбиране на сложни концепции чрез писмено и професионално представяне на студийната практика
 3. Демонстрирайте разработването на самодостатъчност и ясна визия и стратегия, която да позволи трайна професионална практика извън курса

Лична поддръжка на преподаватели

Преподавателите, които подкрепят нашия магистър по изобразително изкуство, са както практикуващи художници, така и опитни преподаватели по НУ.

Време и записване

Тази година OCA ще създаде двугодишен модел на преподаване за програмата MA Fine Art, който ще се различава от предишния тригодишен модел. Подробности за структурата на курса в момента се разработват. За да получавате актуализации, моля, изпратете формуляр за запитване. Очаква се двугодишният модел на преподаване да бъде готов за приемане на 2020/2021, започващ през август 2020 г.

Доставка

Курсът се провежда основно чрез технологии за електронно обучение, включващи онлайн семинари и групови дискусии. Независимите изследователски и студийни практики са важен елемент от курса.

Задокеански студенти

Обмислено е участието на задгранични студенти в магистърската програма. Признаваме, че може да са в различна часова зона и онлайн участието във времевата зона на Обединеното кралство може да бъде предизвикателство. Сесиите са внимателно насрочени, като се има предвид местоположението на чуждестранните участници, но някои сесии може да са извън работния ден за някои студенти. В допълнение, OCA планира една до една сесии през часовите зони, а някои сесии по избор са асинхронни.

ИТ / онлайн изисквания

Преди кандидатстване трябва да се направи ИТ проучване, за да се осигурят достатъчно умения, знания и интернет / онлайн възможности, както и да се установи достатъчна скорост на широколентов достъп.

Изисквания за вход

 • Влизането в MA Fine Art в OCA става чрез формуляра за кандидатстване, портфолио и интервю. Не е изискване да имате предишна степен по изобразително изкуство, въпреки че това може да е предимство. Вашето портфолио и лично изявление трябва да демонстрират усъвършенствано разбиране на вашата художествена практика и съвременното изкуство и способност да изразявате мисленето си устно и писмено. MA Fine Art обхваща широк спектър от практики от фигуративна живопис, през фотография и текстил до видео, изпълнителско и инсталационно изкуство.
 • За кандидатите, където английският език не е техният първи език, от тях ще се изисква да представят доказателства за владеене на английски език от списък на одобрени документи, които могат да бъдат прегледани в Правилника за студентите.

Избор на кариера

Този курс е изключително гъвкав и неговата структура означава, че можете да печелите, докато се учите и в същото време да напреднете в перспективите си за кариера. Хората, които учат в този магистър, ще бъдат по-добре да получат по-високи нива на преподавателски длъжности в областта на изкуството или да се преместят в творчески сектори на заетост.

Такси, финансиране и други разходи

По-долу е текущата такса за обучение по тригодишната програма. След установяване на двугодишния модел на преподаване структурата на таксите и цените могат да се променят.

Жители на Европейския съюз, включително Великобритания:

 • 2 935 паунда стерлинги за 2019/20.

Следователно разходите за тригодишната програма са около 9 000 британски лири, като се вземат предвид малка корекция на разходите за живот всяка година.

Жители на останалия свят:

 • 4100 лири стерлинги за 2019/20.

Следователно разходите за тригодишната програма са около 12 000 британски лири, като се вземат предвид малка корекция на разходите за живот всяка година.

Всички курсове за OCA са изброени със студентски финанси в Англия, Уелс и Северна Ирландия, което позволява на студенти, отговарящи на условията за кандидатстване, да кандидатстват за студентски кредит за покриване на разходите за такси. Можете също така да можете да кандидатствате за заем за поддръжка и / или помощ за студенти с увреждания, за да ви помогне с разходите за обучение.

Схемата за подпомагане на обучаеми OCA може да предостави частични пречки за таксите за курса за студенти, които нямат право на финансиране чрез Студентски финанси, въз основа на финансови затруднения.

Други източници на финансиране могат да включват вноски на работодатели, подобрени кредити за обучение (за въоръжени сили, напускащи персонал и служители, напускащи служители) и образователен тръст.

Като студент с OCA, повечето материали за четене могат да бъдат достъпни чрез услугите на цифровите библиотеки и електронни книги или да ви бъдат изпратени по пощата.

Други разходи, които може да намерите за вашата степен, включват закупуване на материали / книги / текстове, които да ви помогнат във вашата практика и изследвания. Те могат да бъдат около 350 паунда при HE7. Студентите също се насърчават да посещават изложби и разходите могат да варират. Работата се изпраща до голяма степен на преподаватели и за оценка чрез OCA Learn VLE или по имейл, обаче се очаква пощенските разходи да бъдат около 40 паунда на оценка за изпращане на материали в зависимост от количеството и теглото на материалите. Цените за студентите в чужбина ще бъдат по-високи и ще зависят от страната на произход.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Научете повече

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Свиване
етажерка за ноти , Epsom , Farnham , Рочестър , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Още По-малко