MBA в областта на международната логистика и търговия

Общ преглед

5 locations available

Описание на програмата

Онлайн курс MBA по Международна логистика и търговия е задочна програма от Университета за приложни науки „Технология, бизнес и дизайн“ в Wismar (Германия).

Търговията и логистиката са сред най-големите икономически сектори в целия свят и са много сложни. В момента бизнес моделите и веригите на стойност преживяват бързи промени, а дигитализацията създава нови възможности за мобилност. Мрежите стават все по-интензивни, докато пазарите и търговските потоци се изместват. Освен това съвременната логистика трябва да се справи с новите предизвикателства поради срива в световния световен ред. Климатичните промени поставят логистичната индустрия под значителен натиск за иновации. Всеки, който иска да влезе в управлението тук, се нуждае от години опит в индустрията и стабилни специализирани знания.

Задочният курс MBA Logistics and Trade ви подготвя по оптимален начин за следващите кариерни стъпки в логистичната индустрия. Той е международен в своето привеждане в съответствие, той се намира на интерфейса между търговия и логистика, той е на английски език и може да се изучава по целия свят. Чрез онлайн кампуса myWINGS и приложението за изследване за първи път специалисти от Европа, Азия, Южна Африка и Латинска Америка могат да учат заедно в една проучвателна група.

Международно опитни преподаватели и преподаватели от Германия, Австрия, Италия и Индия предават учебното съдържание чрез интерактивни видео лекции и уроци на живо. Семинарите за присъствие също ви предлагат възможност да разширите своите умения и вашата лична мрежа. bremenports осигурява практическо значение. Като мениджър на инфраструктурата на глобалните пристанища Бремен и Бремерхафен, bremenports предоставя своя опит от първа ръка в преподаването.

„Заедно с WINGS, известен доставчик на дистанционно обучение, разработихме първите международно ориентирани задочни курсове за логистичната индустрия.“
Робърт Хоу - управляващ директор в bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Вашите предимства от един поглед

 • Международна университетска степен „магистър по бизнес администрация (MBA)“
 • Програма за непълно работно време за професионалисти (главно онлайн)
 • Гъвкави и практични
 • На английски и достъпен по целия свят
 • Мултимедийни видео лекции (по поръчка)
 • Учебно приложение, платформа за обучение и уроци на живо
 • Достъп до онлайн библиотеки
 • Личен обмен и работа в мрежа чрез посещаващи семинари в Берлин, Копенхаген и Барселона
 • Професионален партньор Bremenports GmbH & Co. KG
 • Международен екип от преподаватели
 • Изключителни учебни групи и лична подкрепа

Акредитация на системата

Както всички наши курсове за дистанционно обучение, MBA International Logistics and Trade е интегрирана в процесите на вътрешната система за управление на качеството за преподаване и обучение в Университета за приложни науки Wismar.

Shot with @expeditionxdrone

Опции за кариера

Търговия и логистика, индустрията на бъдещето: Перспективите за работа на висококвалифицирани специалисти и мениджъри са по-добри от всякога. Тук се търсят личности, които активно ще съпътстват предстоящите промени, оформящи индустрията. С Международната логистика и търговия на MBA придобивате умения да разпознавате актуалните глобални тенденции, да ги превеждате в успешни корпоративни стратегии и да оформяте промени. Нашата програма MBA ви предоставя специализирани знания, които да ви позволят да отговорите на утрешните предизвикателства на международната търговия и логистика целенасочено и успешно.

Ако в момента работите като:

 • Ръководител за бизнес развитие
 • Доставчик верига мениджър
 • Ключови мениджър логистика и търговия
 • Мениджър на категориите
 • Мениджър за организационно развитие
 • Мениджър по стратегически и международни въпроси
 • контрольор
 • Ръководител проект
 • Мениджър по снабдяване и закупуване

тази онлайн програма MBA може да бъде много интересна и предизвикателна за вас и за по-нататъшната ви кариера в областта на международната логистика и управление на търговията.

Научете всичко за глобалната търговия, обществото и околната среда, международното общо и стратегическо управление, международната икономика, търговските финанси, международното управление на веригата за доставки, анализа на данните и статистиката в информационните системи, бизнес процесите и новите бизнес модели, управлението на прехода и промените.

Добре обоснованите икономически знания отговарят на опита, който е изпитан и изпитан на практика: Специалният фокус на MBA е поставен върху най-важните тенденционни теми в индустрията. Термини като дематериализация, дигитализация и политическа дефрагментация, както и устойчивост са поставени в корпоративно-икономически контекст. Научете повече за сложните взаимозависимости и разширете своите методологически и лидерски умения. Освен икономическото мислене, контрола, управлението на проекти и процеси, съвременните процеси на трансформация също изискват креативност, иновации и пъргавина.

След успешно завършване ще получите международна университетска степен „магистър по бизнес администрация (MBA)“ от Hochschule Wismar, Университет за приложни науки, технологии, бизнес и дизайн. Това ще ви осигури за международния пазар и ще ви квалифицира за взискателна управленска роля. Всеки, който учи в международен план днес, има най-добрите перспективи да направи кариера в една от най-големите индустрии в света.

Транспортни маршрути

 • Търговия - глобални вериги на стойност
 • Интермодален товарен транспорт
 • Въздушен транспорт
 • Доставка

Секторите

 • търговия
 • Спедиция на товари
 • Линии за доставка
 • Терминални оператори
 • Логистични компании
 • Спедиция на товари
 • Пристанища и летища

logistics, truck, frachtschiff

учебна програма

Учебните модули и магистърската теза се оценяват според международните стандарти. Общо 90 кредита (ECTS) се отпускат. Учебната програма включва 15 модула за 4 семестъра. Всеки семестър завършва с проектна работилница, предназначена да обобщи и приложи наученото съдържание. За студенти, които трябва да получат 120 кредита, предлагаме незадължителен семестър с 30 допълнителни кредита.

Програмата се преподава на английски език. По време на програмата се запознавате със сценарии от вашата професионална среда, идентифициране на проблеми от оперативната среда и разработване на научнообосновани решения. За допълнителна информация относно съдържанието на модулите или целите за квалификация, моля, проверете съответния модул в следващата глава.

Редовен

1-ви семестър Кредити (ECTS) 20 2-ри семестър Кредити (ECTS) 20

Международно общо и стратегическо управление

4

Анализ на данните и статистика в информационните системи

4

Международна икономика

4

Международно договорно и търговско право

4

Търговско финансиране

4

Управление на прехода и промените

4

Международен мениджмънт на веригата за доставки

4

Организация и управление на пристанищата

4

Глобална търговия, обществото и околната среда

4

Дигитализация, бизнес процеси и нови бизнес модели

4

3-ти семестър Кредити (ECTS) 20 4-ти семестър Кредити (ECTS) 30

Академични изследвания и писане

4

Дипломна работа

30
Международна данъчна и митническа стратегия 4
Връзки с обществеността и управление на заинтересованите страни

4

Зелено корабоплаване и устойчива логистика

4

Лидерство и иновации

4

   

Общо кредити (ECTS): 90

по избор

Допълнителни модули Кредити (ECTS) 30
Междукултурни изследвания 6
Бизнес комуникация 6
Бизнес симулация 4
Проект за трансфер 10
екскурзия 4

Завършилите бакалавър със 180 кредитни точки имат възможността да придобият още 30 кредита, за да бъдат приети в допълнителен семестър.

Кредити (ECTS) в Общо >> редовни + по избор: 120

За повече информация, моля свържете се с вашия координатор на курса

Концепция на проучването

С нашата гъвкава програма на MBA на непълно работно време Международна логистика и търговия, ние ви предлагаме висококачествено академично образование, използвайки най-съвременните мултимедийни средства за комуникация и електронно обучение.

Нашите преподаватели от Университета Wismar и преподавателите от бизнес света на дизайна и ръководят вашите курсове и по този начин гарантират най-високото академично качество.

Изпити в онлайн модули

Можете да избирате от няколко изпитни дни на семестър. Дните за изпит се провеждат изключително през почивните дни. Можете да полагате гъвкаво изпитите си в онлайн модулите на някое от нашите 16 изпитни места или в световен мащаб в Goethe институти, партньорски университети, посолства или публични институции. Ако е необходимо, имате право да попълвате изпитите и на други места.

Семинари (на място)

Вашите работилници ще се провеждат един уикенд на семестър.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Изисквания за прием

Приветстваме кандидатури от студенти от всички националности. Предвид специфичния си характер, програмата е адресирана към служители и заинтересовани страни от международната икономика и логистика.

За да бъдете допуснати до задочната програма MBA International Logistics & Trade, трябва да бъдат изпълнени следните изисквания:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Доказателство за подходящи знания по английски език

Кандидатите, чийто роден език не е английски, трябва да докажат чрез подходящ изпит за владеене, че могат да завършат обучението си на английски език, напр. гр. TOEFL тест с минимално сертифициране на ниво C1.

Ще се радваме да проверим вашите индивидуални изисквания за приемане на фона на вашето лично положение.

Всички документи трябва да бъдат написани на английски или немски език.

Такси и финансиране

Таксата за обучение в размер на 2700 евро * на семестър (редовна цена 2.950 EUR) включва всички услуги, свързани с вашия непълно работен курс MBA Международна логистика и търговия:

 • Изчерпателен учебен материал (скриптове, специализирана литература)
 • MyWINGS и проучване на платформа за електронно обучение
 • Семинари в Берлин, Копенхаген и Барселона (включително кетъринг)
 • Изпити в онлайн модулите
 • Достъп до онлайн библиотеки
 • Лична подкрепа за проучване

При поискване можем да ви предложим плащане на вноски.

Встъпително предложение за зимния семестър 2020/21

Със старта на новия онлайн MBA курс „Международна логистика и търговия“ през зимния семестър 2020/21, ние ви предлагаме ексклузивна отстъпка от 250 евро на семестър. Редовната такса за семестър е 2 950 евро. Ако започнете обучението си през зимния семестър 2020/21, плащате само 2700 евро на семестър и спестявате общо 1000 евро.

Частно финансиране

Нашият курс за дистанционно обучение е създаден, за да отговори на нуждите на професионалистите. Така че можете да завършите курса за дистанционно обучение заедно с работата си и да поддържате финансовата си свобода. Държавата подкрепя Вашето допълнително образование чрез индивидуални данъчни облекчения. В зависимост от личния ви доход и професионалната ви ситуация може да бъдете в състояние да приспадате разходите за дистанционно обучение като разходи, свързани с приспадане на данъка или специални разходи и по този начин да бъдете възстановени частично за тях. Моля, свържете се с вашия данъчен съветник или с вашата компетентна данъчна служба за надежден съвет.

Отстъпка за възпитаници

Завършилите WINGS получават 10% намаление на семестъра или таксите за курс за всички онлайн и дистанционни курсове за обучение и допълнително образование.

Немска стипендия за студенти от дистанционно обучение

Германската стипендия се предоставя независимо от доходите, например в допълнение към подкрепата на BAföG. Университетът, в който студентът се обучава, решава за наградата, която отчита не само добрите оценки, но и социалната ангажираност, специалните лични постижения и социалното и семейното положение. Като студент на дистанционно обучение WINGS можете да кандидатствате за германската стипендия на Университета за приложни науки Wismar. Можете да намерите повече информация на нашата страница Немска стипендия.

Финансиране от работодателя

Много компании поддържат допълнително обучение на служителите си, като им предоставят отпуск или финансова подкрепа. В рамките на индивидуалните споразумения съществува възможност за интегриране на вашата квалификационна цел в концепцията за развитие на персонала. Освен това за членовете на Бундесвера е възможно финансиране от страна на BFD.

Допълнителни възможности за финансиране и финансиране

Можете да научите повече за това в нашето ръководство за финансиране на дистанционно обучение със следното съдържание:

 • Спестете данък чрез дистанционно обучение (специални разходи, разходи за реклама)
 • Трансгранични безвъзмездни средства (BAföG, премия за образование, заем за образование, стипендии)
 • Специфични за страната субсидии (проверка на образованието, проверка на квалификацията, проверка за допълнително образование)
 • Подкрепа за временни войници
 • Лични консултации за проучване
Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Научете повече

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Свиване
Висмар , Банкок , Берлин , Копенхаген , Барселона + 4 Още По-малко