Keystone logo
ARC Academy

ARC Academy

ARC Academy

Представление

Академията ARC е в челните редици на възпитанието на таланти в динамичната област на разработката на игри. Нашата мисия е да дадем възможност на учениците да разгърнат и разширят потенциала си в креативната игрална индустрия. В ARC Academy учениците придобиват безценни знания и умения, създават нови връзки, общуват с опитни професионалисти от водещи студия за игри и подобряват портфолиото си. Нашата учебна програма е разработена с практическа насоченост, като гарантира, че е в съответствие с настоящите стандарти на гейминг индустрията.

Учениците се потапят в цялостна учебна среда, овладявайки най-важното за бъдещи кариери в областта на дизайна на игри, концептуалното изкуство, 3D изкуството и програмирането на игри. Кулминацията на опита на ARC е практически проект: създаването на видеоигра. Това съвместно усилие обединява 2D & 3D художници, дизайнери на игри и програмисти, всички под ръководството на опитни ментори. Заедно те създават своята дебютна игра, прилагайки уменията и знанията, придобити по време на обучението си в ARC Academy.

Защо ARC?

84% от успешно завършилите ни започват кариерата си в игралната и креативната индустрия.

ARC Academy е място, където учениците придобиват ценни знания и умения, създават нови контакти, срещат се с професионалисти от студиа за игри и изграждат своето портфолио.

Елате в България, за да изучавате game dev и film! Научете повече информация относно международните студенти.

Аспирация

Стремим се да успяваме, да създаваме, да правим иновации и най-важното - да постигаме щастие в живота. Изграждането на кариера в областта на творчеството е удовлетворяващо на много нива и допринася изключително много за фактора щастие. ARC Academy е тук, за да помогне на учениците да насочат стремежите си към път към професионално и лично удовлетворение.

отговорност

Времето е най-ценната стока, с която всеки от нас може да разполага. Основателите на ARC Academy са преди всичко родители. Родители, които също са изпитали разочарованието да знаят, че времето на детето им се губи от безполезна или остаряла учебна програма. Ето защо ARC Academy се отнася много сериозно към времето, което учениците инвестират в ученето, и ние започваме всеки учебен ден с дълбокото съзнание за отговорността, която носим към нашите деца.

творчеството

Най-чудотворният аспект на творчеството е способността да се създават образи и разкази от привидно нищо. Да се вдъхновиш и това вдъхновение да доведе до нещо - развлечение, дизайн, игри, каквото се сетите. Творчеството и въображението са в основата на всичко, което ARC Academy представлява. Всичко, от което се нуждаят хората, е възможност да изразят идеите си. Ние преподаваме уменията, които дават възможност да се разгърне творческият потенциал на нашите ученици. Въображението ни всъщност никога не спи, ако го защитаваме и подхранваме правилно.

Вярванията

Вярваме, че обединяването на бизнеса и образованието, за да помогнем за отглеждането на бъдещи лидери, е цел, в която си струва да инвестираме.

Ние вярваме, че бизнесът не може да се развива без квалифицирана работна сила и ако бизнесът не се развиваше, нямаше да има високоплатени работни места, които биха принудили младите хора да останат в страната си. Това е порочен кръг, който ние сме на мисия да прекъснем.

акредитация

Учениците, които завършат успешно нашите курсове, ще получат признат от държавата "Сертификат за владеене на езика" и сертификат от ARC Academy. Тези документи се признават от студиата за игри и потвърждават уменията на завършилите Академията, като им позволяват да развиват професионална кариера и да бъдат уверени в избраната от тях област.

Приемане

Процесът на кандидатстване ARC Academy за академичната 2024/2025 година ще започне на 1 ноември 2023 г. Кандидатите, които желаят да учат в Академията, могат да подадат своите заявления по време на ранния или редовния прием.

Ранен прием ARC Academy до 31 март

Кандидатите, които подадат документите си до 31 март за формата за обучение в кампуса или за дистанционно обучение, ще участват безплатно в предварителния курс ARC Academy .

Ще се проведе в рамките на три месеца (от 25.04. до 4.07.), като занятията ще бъдат онлайн. Всяка седмица участниците ще получават задачи и обратна връзка от лекторите. Те ще имат възможност да се срещнат и с някои от бъдещите си колеги.

Студентите, приети по време на периода на ранно кандидатстване и преминали курса, ще придобият нови знания, ще подобрят своите умения и ще могат да се адаптират по-лесно към учебната среда през октомври.

Ранен прием Присъединете се към предварителния курс за учебната 2024/2025 г.

В ARC Academy вярваме в таланта на младите хора и се стремим да го развиваме и превръщаме в мечтана професия. Нашите учебни програми са разработени според най-добрите практики от игровата и филмовата индустрия, а нашите лектори са доказани професионалисти в тези области. Над 84% от студентите, които са завършили Академията до момента, са намерили своето място на работа в индустриите на игрите и развлеченията .

Обучението ARC Academy е динамично и практически. В рамките на 4 семестъра научавате необходимия софтуер и работите по практически проекти – индивидуални и групови – свързани с една от петте области: дизайн на игри, концептуално изкуство, 3D изкуство и програмиране на игри.

Предимства на ранното приложение:

  • Учене и подобряване на основни умения
  • Познаване на интерфейса и функционалността на основния софтуер
  • Запознаване с някои от лекторите в двугодишната програма
  • Получаване на обратна връзка от професионалисти в областта
  • Работа в мрежа с бъдещи съученици
  • По-лесно адаптиране към учебната среда
  • Допълнително: Участие в присъствен майсторски клас през май, съвместно със студенти в Академията

Повече подробности за ранното кандидатстване

Кандидатствайте до 31 март 2024 г. и се присъединете към нашия предварителен курс за учебната 2024/2025 г. Ранното кандидатстване ви дава възможност да се запознаете с методологията и динамиката на нашите програми преди началото на учебната година. Ще се срещнете с някои от преподавателите, които ще ви дадат конкретни задачи и обратна връзка. Ще се запознаете с основния софтуер, използван в съответните области (Photoshop, Blender и др.) Това ще ви позволи да започнете обучението си в ARC Academy по-подготвени и уверени.

Процедури за кандидатстване за нашите програми за обучение в кампуса и за дистанционно обучение

За да стигнете до прием при нас, трябва да преминете през следните стъпки:

Стъпка 1: Формуляр за кандидатстване

Моля, прикачете Вашата автобиография, линк към Вашето портфолио и мотивационно писмо. Попълнете всички полета и прикачете необходимите файлове/линкове. Приложението включва лична информация, вашето CV, портфолио и мотивация за обучение в Академията. Трябва също така да прикачите своя сертификат за владеене на английски език*.

*Можете да докажете нивото си чрез сертификат, диплома за езиково училище или тест в ARC Academy . Приетите сертификати са TOEFL, IELTS, Cambridge English Qualifications exam и PTE (Pearson Test of English)

След като заявлението бъде изпратено, екипът ARC Academy ще ви изпрати имейл, за да потвърди, че заявлението е получено и ще можете да изберете място за интервю.

Стъпка 2: Интервю

Интервюто е вашият шанс да се представите накратко като качествен кандидат за ARC Academy . Ще разгледаме резултатите от приложението и практическите задачи. Ще говорим за вашата мотивация да учите и как виждате себе си като художник/дизайнер на игри/програмист на игри. Ще можете да разработите по-подробно ключовите точки във вашата кандидатура и ние ще отговорим на всеки въпрос относно вашето учебно пътуване в ARC.

Стъпка 3: Практическа задача

Като последна стъпка ще получите задача с конкретни условия, в зависимост от програмата, която сте избрали. Ще трябва да изпълните задачата в рамките на срока, определен от екипа за приемане.

Стипендии и финансиране

Ако се интересувате от изучаване на дизайн на игри, концептуално изкуство, 3D изкуство или програмиране на игри, както в кампуса, така и в дистанционна форма на обучение, ARC Academy предоставя стипендии за обучение в студия за игри.

Тази година ще имаме три конкурса за стипендии, които ще бъдат на стойност 30% от таксата за обучение .

Въпроси