Arizona State University

Arizona State University

Arizona State University

Представление

Arizona State University разработи нов модел за американския изследователски университет, създавайки институция, ангажирана с високи постижения, достъп и въздействие - Новият американски университет. Хартата на ASU, приета през 2014 г., е планът на тази трансформация.

ASU е всеобхватен публичен изследователски университет, измерван не от това кого изключва, а от кого включва и как те успяват; напредък в изследванията и откриване на обществена стойност; и поемане на основна отговорност за икономическото, социалното, културното и цялостното здраве на общностите, които обслужва.

„За да може нашето общество да постигне своя идеал, не може да има неравномерно разпределение на най-важния му актив – образованието.“

– Майкъл М. Кроу, президент, Arizona State University

Образователният опит в ASU е потапяне в академично предприятие за учене на живот - начин на мислене, фокусиран върху иновациите и предприемачеството, и дълбок ангажимент да служи на обществения интерес по време на бързи и сложни обществени промени. Национално и международно признат, ASU последователно се нарежда сред най-добрите в почти всяко критично измерване на успеха на студентите, резултати от новаторски изследвания и въздействие в общностите, които обслужва.

История

На 8 февруари 1886 г. - почти 30 години преди Аризона да получи държавност - Териториалното нормално училище, първото висше учебно заведение в Аризона, отвори врати за 33 студенти в сграда с четири класни стаи в Темпе.

От скромното начало и чрез поредица от промени в имената, които доведоха до гласуване на хората през 1958 г. и разлика 2 към 1 за победа за напредъка на Arizona State College до Arizona State University , траекторията на ASU от век и повече доведе до той е признат за „най-иновативния“ университет в страната от US News & World Report — шест поредни години.

Статистика

 • Повече от 61 600 студенти кандидатстваха като нови студенти от първа година в ASU за есенния семестър на 2021 г.
 • Повече от две трети от студентите от първа година, приети за есента на 2021 г., са имали непретеглени средни оценки от 3,42 и повече.
 • 89% от студентите в ASU са получили известно ниво на финансова помощ през есента на 2020 г.
 • 33% от студентите в ASU получиха грантове Pell през есента на 2020 г.

Допускане

За потапяне в кампуса през есента на 2021 г., 80% от студентите от първа година, които са жители на Аризона, спечелиха една от най-добрите академични стипендии на ASU, общо наречени стипендии за нови американски университети.

Най-разнообразният клас някога, 46% от постъпващите студенти от първа година в ASU през есента на 2021 г. идват от малцинствен произход.

Отразявайки ангажимента на ASU към достъпа до висше образование, 30% от студентското тяло на ASU са студенти от първо поколение.

ASU се нарежда на първо място сред държавните държавни университети за степента на задържане на студенти от първа година от 86,2%.

Студентите в Barrett, The Honors College в ASU средно претегленият среден успех на гимназията от 4,29. Седемдесет и три процента от близо 1100 национални учени, записани в ASU, са студенти от Barrett, включително 402 финалисти с национални заслуги и 392 получатели на програмата за признаване на College Board за студенти, които са афроамериканци или чернокожи, испаноамериканци или латиноамериканци, местни жители или които посещават училище в селски район или малък град.

академици

ASU предлага повече от 400 академични бакалавърски програми и специалности, водени от експертни факултети в високо класирани колежи и училища.

Чрез повече от 450 магистърски програми и сертификати студентите от ASU работят директно с най-добрите изследователи в страната.

US News & World Report класира 86 програми за степен на ASU в топ 25 в страната, включително 39 програми, класирани в топ 10 на страната.

ASU е класиран в топ 10 на национално ниво за най-добри онлайн бакалавърски програми от US News & World Report. Той предлага близо 300 онлайн програми за дипломи и сертификати, преподавани от наградения факултет на ASU.

  English Language Requirements

  Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

  Местоположения

  Местоположения
  • 411 N Central Ave, Ste 750, 85281, Central City

  • 4701 W Thunderbird Rd, Glendale, AZ 85306, United States, 85123, Arizona City

  • University Center, 411 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, USA, 85004, Tempe

  Въпроси