ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Представление

Основана през 1819 г., ESCP Business School създаде поколения лидери и предприемачи. Със своите шест градски кампуса в Берлин, Лондон, Мадрид, Париж, Торино и Варшава, истинската европейска идентичност на ESCP му позволява да предлага уникален стил на мултикултурно обучение в областта на бизнеса и глобален поглед върху въпросите на международния мениджмънт. Всяка година ESCP приветства над 6 000 студенти и 5 000 ръководители от повече от 120 различни страни, като им предоставя цялостна оферта от курсове по мениджмънт и специализирани програми (бакалавър, магистър, Executive MBA, докторантура и Executive Education). www.escp.eu – Следвайте ни в Twitter @ESCPeurope

История

Въпреки че марката ESCP Business School еволюира през своята почти 200-годишна история, тя винаги остава лоялна към своите първи три букви. Започвайки през 1819 г. под името École Spéciale de Commerce et d'Industrie и скоро след това преименуван на École Supérieure de Commerce, той се развива до ESCP петдесет години по-късно през 1869 г. След сливането със своето дъщерно училище, Европейското училище по мениджмънт (EAP), през 1999 г., училището се нарича ESCP-EAP за около десетилетие. И накрая, през 2009 г., името на училището се превърна в ESCP Europe, което изрично се позовава на неговото европейско наследство и позициониране.

Международният обхват на ESCP Business School е видим от ранната му възраст. Вече випускът от 1824 г. наброява 30% международни студенти с 15 различни националности, сред които седем испанци, петима бразилци, петима холандци, четирима германци и двама американци.

Езиковото обучение беше съществена част от първата му учебна програма, която включваше, в допълнение към френската граматика, също курсове по английски, немски и испански. Към 1825 г. в ESCP се преподават общо десет езика и студентите трябва да учат поне три от тях.
Около век и половина по-късно ESCP отново беше пионер чрез създаването на бизнес училище с няколко кампуса. За да отговорят на европейското призвание на училището, през 1973 г. бяха открити кампуси в Германия и Обединеното кралство, последвани от Испания през 1988 г., Италия през 2004 г. и Варшава през 2015 г. В контекста на един все по-глобализиран свят амбицията на ESCP Business School днес е да обучава истински европейски мениджъри чрез насърчаване на връзката между хуманистичните ценности и образованието по мениджмънт. ESCP се превръща в истинско европейско училище, отворено към света.

Акценти от 21 век

 • 2001: Магистърската програма по мениджмънт на ESCP е валидирана от City University London, което дава възможност на студентите да получат европейска магистърска степен по мениджмънт.
 • 2002: ESCP Business School е акредитирано от Асоциацията за развитие на университетските бизнес училища (AACSB), което го прави едно от първите бизнес училища с акредитация от Тройната корона: AACSB, EQUIS и AMBA.
 • 2004: Основан е пети кампус в Торино, Италия. Студентите магистър по мениджмънт могат да получат италианската степен Laurea Magistrale, валидирана от Университета на Торино.
 • 2005: Училището открива своя кампус в Лондон след преместване от Оксфорд. Сега ESCP има градски кампуси в пет големи европейски града: Париж, Лондон, Берлин, Мадрид и Торино.
 • 2007: Магистърската програма по мениджмънт е призната от Университета Карлос III в Мадрид и студентите могат да получат испанската магистърска степен на магистърска степен Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP е в състояние да присъди национална степен във всяка от своите пет държави на имплантиране.
 • 2015: Училището създава шестия си европейски кампус чрез стратегически съюз с базирания във Варшава университет Kozminski, единственото бизнес училище в Централна и Източна Европа с тройна акредитация (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Кампусът на Париж се простира до квартал Монпарнас (ляв бряг на Париж), за да развие дейности за Executive Education и да подпомогне развитието и растежа на училището.
 • 2018: ESCP Business School става автономно от Регионалната търговско-промишлена камара Париж Ил дьо Франс, която сега е мажоритарен акционер на училището.

Мисия

„Мисията наESCP Business Schoolе да вдъхновява и образова утрешните бизнес лидери.“

Нашето убеждение е, че утрешните бизнес лидери ще трябва да бъдат международни, дигитални и междукултурно ефективни. Нашият подход към образованието и организационната структура отразява това със силни международни програми, предоставяни от интегриран (паневропейски) факултет в кампуси във всеки от основните европейски пазари.

Ние напредваме в тази мисия чрез нашия уникален подход към международното образование и изследвания в областта на мениджмънта, който насърчава транснационалния опит, сътрудничеството и обучението в паневропейска рамка.

През 2015 г. училището формализира уникален подход и перспектива под акронима C4B: Култури за (4) бизнес. Това продължава да ръководи нашата работа и сега е включено в нов стратегически план за периода 2018-2022 г.

Нашата визия

(Какво и къде искаме да бъдем до 2022 г.)

„През 2022 г. ESCP ще бъде признато в световен мащаб като водещото европейско бизнес училище за международно фокусирано обучение по мениджмънт.Нашата визия предполага

 • производство и разпространение на изследвания от световна класа в международното/сравнително управление, което оформя начина, по който организациите и лидерите мислят и се държат;

 • създаване на интелигентни в културно и цифрово отношение висшисти, подготвени да оформят и свържат утрешните бизнес светове;

 • ангажиране смислено с бизнеса, възпитаниците и правителството за насърчаване на напредъка в международната управленска практика и междукултурните отношения;

 • използване на разнообразието във всичките му форми като източник на иновации, сила и лидерство

Характеристики на кампуса

Ключови факти

 • 6 кампуса: Берлин, Лондон, Мадрид,
  Париж, Торино и Варшава
 • 130 академични съюза в Европа и света
 • Тройна акредитация: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Редовно класиран сред най -добрите бизнес училища в света
 • Европейското управление представлява дълбоката европейска идентичност на училището

  Акредитации

  Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AACSB

  Местоположения

  • Spain Online

   Spain Online, Испания

  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Въпроси