Keystone logo
© Euler-Franeker Memorial University with public domain portrait of J. Euler
The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

Представление

EULER (кратка форма, дълга форма: The Euler-Franeker Memorial University ) е независим академичен институт, официално създаден в рамките на EUCLID (Euclid University), междуправителствена организация, базирана на договори, с университетска харта. EULER също така притежава отделна университетска харта в Кралство Нидерландия, която му позволява да присъжда както EUCLID, така и EULER степени съгласно националното и международното законодателство.

Благодарение на тази стратегическа история и взаимоотношения, EULER е в състояние да се възползва напълно от инфраструктурата и институционалното признание на EUCLID, като същевременно запазва своите уникални характеристики и визия.

На кръстопът между традиция и модерност

Визията на EULER като университет „Мемориал“ е да продължи и възроди традицията на научна строгост, диспут (официален дебат) и социално-духовна ангажираност на големите европейски университети, по-специално на оригиналния университет Франекер, който предостави изключително образование между 1585 г. и 1811. EULER се възползва от финансовата, технологична и академична подкрепа на междуправителствена организация, за да възобнови и ангажира голяма традиция на глобални академични постижения.

Нашата история

Ние сме горди, че сме част от Кралство Нидерландия, тъй като наистина корените ни са дълбоко в историята, чак до Холандия през 1500 г., по-точно 1585 г., годината на създаването на университета във Франекер. Този забележителен университет продължава да съществува в оригиналната си форма, докато не бъде разпуснат от френския император Наполеон през 1811 г. и в крайна сметка прекратява дейността си, дори формата му Athenaeum през 1843 г. Въпреки това „пепелта на Франекер“ остава да тлее, тъй като неговата трайна визия за хармонизиране на науката, философията , изследванията и теологията остават все по-актуални.

Сто и осемдесет години по-късно пламъкът беше подпален отново с мемориална университетска харта, одобрена от Министерството на образованието, науката, културата и спорта (Вилемстад, Кюрасао, Кралство Холандия). Хартата предоставя на The Euler-Franeker Memorial University законното право да съживи наследството и визията на тази забележителна холандска институция, като същевременно отбелязва, за първи път с име на университет, дълбокото наследство на Леонард EULER .

Стипендии и финансиране

EULER се стреми да бъде изключително достъпна институция и въпреки това да разбира предизвикателството да плати за необходимата инвестиция във висшето образование.

EULER не е в състояние да насочи кандидатите към външни източници на финансиране, но ще издаде официално писмо за допустимост, което може да се използва за осигуряване на финансиране от банки и други източници на финансиране.

В момента се предлагат следните стипендии EULER . Моля, попитайте в приемната служба за допълнителна информация относно квалификациите и процедурите.

Местоположения

 • Willemstad

  Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

 • Willemstad

  Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

 • The Hague

  EULER | EU&NL Liaison Office Johan de Wittlaan 7, 2517 JR, The Hague

  Въпроси