Keystone logo
Frankfurt School of Finance & Management - Sustainable World Academy Сертифициран експерт в ESG & Impact Investing
Frankfurt School of Finance & Management - Sustainable World Academy

Сертифициран експерт в ESG & Impact Investing

Frankfurt, Германия

6 Months

Английски език

Задочно обучение

29 Sep 2024

31 Aug 2024

EUR 1700

Дистанционно обучение

Представление

Социалните критерии и критериите за управление на околната среда (ESG) и Impact Investing придобиха голяма популярност през последните години и ще продължат да го правят в света (след) Корона. Призивите за зелено и социално справедливо рестартиране са много важни. Зеленият Нов курс на ЕС („Зелена сделка“) и Целите на ООН за устойчиво развитие (ЦУР) са добри примери за това как критериите за ESG и идеите за инвестиране на въздействие се включват в целите на политиката.

Международните агенции за развитие са възприели критериите за ESG и въздействие, за да ръководят инвестиционните решения, както и много семейни офиси, инвестиционни средства и други институционални играчи, вариращи от фондации и филантропи до частния сектор. ESG и Impact Investing са подходи за финансиране, които са свързани помежду си, въпреки че могат да заемат различни краища на спектъра по отношение на методологичен интензитет или оперативен начин на мислене.

Какво предлагаме?

  • Интерактивен курс за електронно обучение, включващ видео лекции, PDF скриптове, примери, практически упражнения, онлайн тестове и казуси.
  • Дискусионен форум за въпроси, свързани с курса, както и за обмен на мнения и опит с преподаватели, връстници или екипа на FSDF e-Campus.
  • Персонализирана поддръжка от вашия екип на e-Campus.
  • Възможността за получаване на сертификат от Франкфуртското училище след полагане на последния изпит или потвърждение за завършен курс след завършване на курса.

Работно натоварване

Курсът отнема приблизително 6 месеца, като се предполага 4-6 часа самостоятелно обучение на седмица. Състои се от 7 задължителни единици. Единиците трябва да бъдат завършени в последователност. Следващата единица се отваря само ако завършите онлайн теста на предишната единица.

Идеални студенти

Приемане

Учебен план

Такса за обучение по програмата

За училището

Въпроси