Keystone logo
FutureLearn

FutureLearn

FutureLearn

Представление

Научете нови умения онлайн с топ преподаватели

Научете 100% онлайн със световни университети и експерти от индустрията. Развийте кариерата си, научете ново умение или преследвайте хобитата си с гъвкави онлайн курсове.

Защо FutureLearn ?

Научете каквото и да било

Независимо дали искате да се развиете като професионалист или да откриете ново хоби, има онлайн курс за това. Можете дори да продължите обучението си допълнително с онлайн програми и степени.

Учете се заедно

Присъединете се към милиони хора от цял свят, които учат заедно. Онлайн обучението е толкова лесно и естествено, колкото чатът с група приятели.

Учете се с експерти

Запознайте се с преподаватели от най-добрите университети и културни институции, които ще споделят своя опит чрез видеоклипове, статии, викторини и дискусии.

Силата на социалното обучение: ефективен начин за учене

FutureLearn ви предлага нов мощен начин да научите онлайн. Всеки курс е проектиран в съответствие с принципите на ефективно обучение, чрез разказване на истории, дискусии, видимо обучение и използване на подкрепата на общността за отбелязване на напредъка.

Учене чрез разказване на истории

Всеки университет партньор е проектирал цялостно обучение, представено от водещи учени в своята област. Вместо да излъчват лекции с продължителни класове, идеите се въвеждат чрез висококачествени видеоклипове и статии. След това можете да обсъдите наученото, тествайки новите си знания с интерактивни викторини, които предлагат полезни отговори и възможност да опитате отново, ако отговорът е грешен. Всеки курс разказва история, стъпка по стъпка, с предизвикателства и полезни съвети по пътя, за да тествате и изграждате своето разбиране.

Дискусия за учене

Учим се най-добре, когато споделяме и обсъждаме идеи с колегите, за да разберем различния им опит и перспективи и да запълним пропуските в собствените си знания. Но не всеки обича да е социален, така че вместо да изпращаме нашите учащи на отделни дискусионни форуми, можете да добавяте вашите коментари заедно със съдържанието.

Можете да започнете като прочетете какво трябва да кажат другите хора по темата и след това да се присъедините, когато сте готови. Ако особено харесвате коментар, можете да изберете да следвате неговия автор, за да можете лесно да намерите хората и коментарите, които са от най-голям интерес за вас.

Ще надграждаме тези концепции за „дискусия в контекста“ и „следване“ през следващите месеци, така че социалното обучение да се чувства по-малко като принуден разговор и по-скоро като чат с приятели за вашите идеи и какво сте научили.

Видимо обучение

Един от начините да подобрите обучението е да направите процеса видим, така че да знаете какво следва, къде сте в курса и докъде сте стигнали. Списъкът със задачи ви дава преглед на курса, показва дейностите за всяка седмица и съхранява запис на това, което сте завършили.

Страницата с профили предоставя обобщение на вашата собствена дейност, включително вашите курсове и всякакви коментари, които сте направили. Ще ги разширим с допълнителни указателни знаци за курса и указания за вашия напредък.

Подкрепено от Общността обучение

Моделът за интензивно обучение не може да работи за масови безплатни курсове, така че трябва да предложим онлайн поддръжка без голяма мрежа от преподаватели. Решението е да се използва силата на общността, където учащите се могат незабавно да използват новопридобитите си умения, като споделят знанията си с връстниците си.

Следването на други учащи се е част от мощна система, която изграждаме, която ще ви позволи да признаете добър принос и да насърчите хората, които предлагат полезни съвети, и да развиете собствената си репутация. По този начин успехът идва не само от преминаване на задача и завършване на курс, но и от даване на принос към общността FutureLearn .

Масово социално обучение

Всички тези подходи трябва да работят с огромен брой обучаващи се, така че коментарите да не просто да минат, а репутацията да може да се изгради във времето. Ето защо решихме да създадем нова мащабна платформа за социално обучение, използвайки експертните познания от The Open University, BBC, дизайнери на социални медии, както и от нашите партньори FutureLearn . Това е нов начин на учене.

бележки

Видимото обучение е вдъхновено от работата на Джон Хати, за да научите повече, посетете видими-learning.org.

Моделът за подкрепа на общността идва от работата на Диана Лаурилард върху разговорните рамки за формално обучение.

138409_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
Brooke Cagle / unsplash

Използване на FutureLearn

Изберете курс

Разгледайте нашия списък с курсове, за да намерите нещо, за което искате да научите. Имаме курсове по разнообразни теми и винаги добавяме повече. Курсовете варират по дължина. Повечето са от шест до десет седмици, но имаме и по-кратки дву- и триседмични курсове.

Прочетете отзиви за курсовете FutureLearn , за да видите как другите учащи се ползват да учат онлайн с FutureLearn .

Може би бихте могли да поканите приятел да участва с вас? Можете да направите това чрез имейл и социални медии, когато се присъедините.

Научете безплатно, надстройте или купете Неограничен

Можете да изберете как да научите за нашите кратки онлайн курсове. Ето разликата между обучение за безплатно, надграждане и закупуване на Неограничен:

Безплатно

Достъп до курса за неговата продължителност + 14 дни, независимо кога се присъединявате

Подобряване на

  • Достъп до курса, докато съществува във FutureLearn
  • Достъп до тестове за курсове, ако има такива
  • Разпечатан и цифров сертификат за постижения или декларация за участие, когато имате право

неограничен

  • Достъп до вашия избор от стотици онлайн кратки курсове и тестове за една година
  • Дигитален сертификат за постигане за печат на всички кратки курсове, след като отговаряте на условията
  • Свободата да запазите съдържанието на който и да е от курсовете, на които сте придобили дигитален сертификат за постижения
  • Гъвкавостта да завършите кратките си курсове в собствено време в рамките на една година

Представи се

Докато чакате да започне курса, можете да попълните страницата на потребителския си профил, така че другите учащи да научат повече за вас. Можете да намерите своя профил в менюто в горния десен ъгъл на екрана.

Ще ви изпратим имейл, за да ви уведомим кога стартира курса. Ако сте се регистрирали дълго време предварително, ние също ще ви изпратим имейл с „един месец за отиване“, за да ви помогнем да се подготвите за курса.

Започнете курса

След като курсът започне, на таблото за вашите курсове ще се появи връзка. Това ще ви отведе до списъка с курсове „За да правя“, който ще ви покаже какво да правите по-нататък.

Да направя

FutureLearn са разделени на седмици. Те съдържат различни дейности, които трябва да се стремите да завършите в рамките на седмицата, всяка от които е изградена от последователност от прости стъпки, за да ви помогне да научите. Всяка седмица се дава описателно име, така че винаги знаете какво се очаква и дори можете да се придвижвате между тях, за да видите какво предстои или да наваксате отначало, ако закъснявате да започнете.

Видеоклипове, аудио и статии

Можете да научите, като гледате видеоклипове, слушате аудио и четете статии. Много от тези стъпки са последвани от кратки викторини, които ще ви помогнат да проверите дали сте разбрали.

Коментари в полето

Всяка статия, видео или парче аудио има място, което позволява на учащите да коментират и задават въпроси. Това се появява в полето на големи екрани или се разкрива по-долу на малки екрани.

Можете да обсъждате теми помежду си, а преподавателите ще предлагат насоки и ще отговарят на въпроси. Натиснете бутона за коментар, за да се присъедините към разговора.

Отбележете като завършена

В края на всяка стъпка има превключвател, който ви позволява да го маркирате като завършен. Това актуализира вашия списък „Задължително“, но изключването на изключването не ви пречи да преминете към следващата стъпка. Ако не сте сигурни, че правилно сте разбрали нещо, можете да го оставите и да се върнете по-късно.

дискусия

Всеки толкова често се натъквате на стъпка за дискусия, при която ще ви бъде дадена тема, за да поговорите с колегите. Говоренето за идеи е наистина чудесен начин да научите и да консолидирате информация, така че я отивайте, дори и да я забележите!

Дейност

Искате ли да разберете за какво говорят всички в момента? Отидете на страницата с дейностите по курса, за да видите на какви въпроси можете да помогнете да отговорите и кои теми са в процес на обсъждане.

Отговори

След като започнете да коментирате, вероятно ще получите отговори от други учащи. Ще ги видите на страницата с отговори. Ще получите и известия по имейл, така че никога да не пропуснете отговор.

последвам

Забелязах някой, който прави интересни точки и задава страхотни въпроси? Натиснете бутона „Следвай“ на страницата на потребителския му профил и можете да филтрирате дискусиите, за да включите хората, които най-много ви интересуват. Ако някой ви следва и вие следвате назад, можете да научите заедно.

Викторини

Много дейности ще включват викторина, момент за пауза и проверка колко добре сте разбрали основните точки от предишния видеоклип или статия, преди да продължите. Викторините не се оценяват, получавате неограничен брой опити на всеки въпрос и ние ви даваме обратна връзка и съвети при всяко движение.

Тестове

Ако сте надградили курса си, ще можете да правите тестове. Тестовете работят по същия начин като тестове, но тестовете се оценяват и са ограничени до три опита. Те се отчитат към общата ви оценка и са предназначени да тестват знанията ви. Ще ви дадем три точки, ако получите въпрос правилно първия път, два при втория опит и един на третия.

Задачи

Много от нашите курсове също ви предлагат възможността да правите задачи и да получавате обратна информация от други учащи се на курса. Всяка задача ще има ясни инструкции как да напишете или създадете вашата задача, както и да даде конструктивна обратна връзка на другите. Това е чудесна възможност да приложите наученото на практика и да получите съвети как да се подобрите.

Завършване на курса

След като завършите курса си, ако сте надградили и сте изпълнили изискванията за сертификат, ще получите цифров сертификат и по-късно отпечатан сертификат, който ще ви помогне да демонстрирате своето обучение.

Ако не сте надградили, все още имате шанса да завършите курса. Ако надстроите, ще можете да се върнете назад и да завършите всички тестове, за да спечелите сертификат.

Изберете следващия курс

Образованието е заразително: ние сме уверени, че ще се насладите на опита на FutureLearn толкова много, ще сте се записали на друг курс, преди първият да е дори завършен!

Акредитации

Акредитирано по EFMD EquisАкредитирано по AMBAАкредитирано по AACSB

Местоположения

  • London

    1-11 Hawley Crescent, , London

Програми

Институцията предлага още:

Въпроси