Illinois College Online

Illinois College Online

Illinois College Online

Представление

През 1829 г. нашите основатели внесоха предприемчива визия в прерията и промениха облика на образованието в региона. Презвитерианският мисионер преп. Джон Х. Елис насочи вниманието на конгрегационните студенти от Йейлския университет към плановете за колежа, подтиквайки една от известните „Йейлски групи“ да се премести на запад, за да помогне за основаването на Колежа. Първите двама завършили колеж в щата спечелиха степени от Илинойския колеж през 1835 година.

Забележително е, че Илинойският колеж е център на аболиционисткото движение. Голямо жури повдигна обвинение срещу група студенти за приютяване на избягали роби, а се смята, че две къщи в кампуса са били част от подземната железница. Освен това първият президент на Илинойски колеж, Едуард Бийчър, беше откровен противник на робството и брат на влиятелния автор на анти-робството Хариет Бичър Стоу.

Сред посетителите и преподавателите в кампуса през ранните години на колежа бяха Ейбрахам Линкълн, Ралф Уолдо Емерсън, Бронсън Алкот, Марк Твен, Хорас Грили и Уендъл Филипс. Най-известният възпитаник, Уилям Дженингс Брайън, клас 1881 г., е трикратен кандидат за президент на САЩ, държавен секретар и конгресмен. Американските сенатори, членове на Конгреса, губернатори на щати и федерални съдии са сред многото възпитаници на колежа в Илинойс, които са водили влиятелна кариера в държавната служба.

Колежът става съвместно образование през 1903 г. чрез включване на Джаксънвилската женска академия. През 1932 г. обществото на Phi Beta Kappa създава глава в Илинойския колеж и остава една от 11-те в щата.

Повече от 180 години колеж Илинойс продължава традицията на върхови постижения в образованието по либерални изкуства. Богатата история и чувството за наследство са широко почитани и са чувство за гордост сред студенти и възпитаници.

Местоположения

  • Jacksonville

    1101 west college avenue, Illinois 62650, , Jacksonville

    Програми

    Въпроси