Keystone logo
International Open University

International Open University

International Open University

Представление

ЗА НАС

Основател и канцлера: Д-р Bilal Philips

Студентски тяло: 284877 Ислямската Online университет (IOU) е плод на въображението на д-р Bilal Philips, който предвижда една институция, която ще предложи онлайн, интензивно, бакалавърски и магистърски програми напълно обучение, свободни.

Мисия

"Осъществяване автентични ислямски знания лесно достъпна за света чрез интернет само за Божието удоволствие е благородна живот цел и мисия и си заслужава да се жертва всичко на нечии енергии и средства за" (Dr. Bilal Philips, основател и канцлер, ислямската Online University).

Online университет Ислямската (IOU) има за цел да предостави глобален достъп до качествено студент, завършил и образователни програми за следдипломна квалификация за студенти в почти никакви разходи. Нейната мисия е да ". Промяна на мюсюлманската нация и световната обстановка чрез подходящо образование" Принципите, на които се основава IOU са:

Знания: Коран и Сунната

Бог каза: "Всъщност това е само знаещите сред Неговите служители, които наистина се страхуват от Аллах." (35:28) Мирът и благословиите на Аллах Последно Пророка бъде върху него, каза, "Вие знания е задължително за всеки мюсюлманин."

Достъпност

Online университет Ислямската предоставя златна възможност за достъп до качествено студент, завършил и курсове за следдипломна квалификация, където хората могат да бъдат и когато пожелаят, без да се налага да пътуват в чужбина или дори напускат пределите на домовете си. Нейната цел е да се даде възможност на образование на никого, от всяко място, по всяко време.

The Last Пророкът каза: "Ако някой пътува по пътищата в търсене на знание, Аллах ще го направя да се движи по един от пътищата към рая."

Поносимостта на цените

The IOU демонстрира своята постоянна ангажираност за разпространението на полезно знания от напредва от сертификат и ниво диплома курсове абсолютно свободни да градуса на обучение безплатно акредитирани бакалавърски в различни области на проучване и магистърска степен. По този начин, което прави висшето образование лесно достъпни в световен мащаб, в полза на индивидите, техните общности и човечеството като цяло. The безплатно обучение за всички студенти, осигурява равен достъп до образование, което малцина могат да си позволят, ако те са били, за да присъства на традиционните институции за висше образование по света.

Бог каза: "Кажи: Дали тези, които знаят, равни на тези, които не знаят?" (39: 9)

ОБЩНОСТТА

Не студент ще бъдат възпрепятствани да учи в Online университет ислямския независимо от неговата религиозна, етническа или социален произход. The IOU потвърждава, че вратите си ще останат отворени за всички, независимо от границите, които съществуват в реалния свят. Той вече е зареди глобална общност от над 180 000 студенти, които искат ислямска знания от над 224 страни.

Бог каза: "сътрудничат помежду си в правда и благочестие ... "(5: 2)

ислямска етика

Това е основното убеждение на онлайн университет ислямския че мюсюлманската учителя по същество е различно от един учител, който просто се случва да бъде мюсюлманин. По същия начин, мюсюлманската студентът трябва да е видимо различен от студент, който така се случва да бъде мюсюлманин. The IOU очаква всички негови студенти, преподаватели, служители, администратори и доброволци, които да функционират в съответните им позиции и полета на първо място като мюсюлмани. Ако направите това, естествено ще доведе до поддържане на най-високи стандарти на лична почтеност, честност и отговорност.

The Last Пророкът каза: "Аллах обича от всеки един от вас, че всеки път, когато той или тя не работи, което се прави в съответствие с най-доброто от неговата или нейната способност."

Качество и Application

Online университет Ислямската се ангажира да осигури най-високо качество онлайн академичен опит, подходящ в неговия обхват и дълбочина, за да предадат на автентичния и практически ислямски знания, докато в същото време дава възможност на своите студенти да се справят със съвременните предизвикателства на 21-ви век, като предлага други области на изследване, като психология, образование или финанси. IOU ще оцени и повторна оценка на всеки аспект от своя академичен модел на текуща база и не само ще насърчи своите студенти да учат усърдно, но също така подчертават, че те трябва да се стремим всичко възможно, за да се сложи на знанията, придобити в практиката.

The Last Пророкът каза: "Най-доброто от вас е този, който се учи Корана и го учи на други хора." Той също така каза, "Най-доброто от вас е този, който най-полезно за хората." Ученик The Last Пророка, Ибн Mas "ООД, каза:" Ние се използва, за да научите знания и прилагането му заедно. ", свързани Imam Sufyaan ATH-Thawree, че като младеж, когато за първи път започна да посещават учебните занятия, майка му го посъветвал:" Ако напиша 10 думи и вашия вяра не се е подобрило, проверете сами. "

история

Online университет Ислямската (IOU) е плод на въображението на д-р Bilal Philips, който предвиждаше висше обучение, която предлага интензивни онлайн бакалавърски и магистърски програми, които са напълно обучение, свободни.

пътуване IOU започна през 2007 г. със стартирането на обучение-безплатна онлайн дипломни курсове в отвореното си кампус. През 2010 г., след само три години, също стартира първото обучение без бакалавър на изкуствата (BA) програма. Университетът вече има седем колежи, предлагащи акредитирани онлайн програми степен: Кандидат на образованието, Кандидат на ислямската икономика, Кандидат на Banking & Finance, Колеж по психология, Колеж по ислямски науки, Колеж по бизнес администрация, Колеж по информационни технологии, и на Колежа на арабски език и лингвистика. Последният от които предлага офлайн курсове в Гамбия, Сомалиленд и добавяне Гвинея Bissau.In, The Global Коран Запаметяване Центъра IOU предлага уникална възможност за студенти от цял ​​свят да изучават Корана онлайн.

Местоположения

  • Banjul

    Islamic Online University (Gambia) 21 Kanifing Mosque Road, P.O. Box 2340, Kanifing South, KMC, The Gambia, , Banjul

    Въпроси