Keystone logo
Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

Представление

Ако се обърнете към някого на родния си език, той има 10 пъти по-голяма вероятност да купи от вас - независимо от тяхната компетентност на английски език.

- Гари Мъддман , Financial Times, 23 септември 2015 г.

Защо да научите арабски език?

Арабският език е важен световен език и причините да научите езика са безброй.

  • Арабският език е един от шестте официални работни езика на Организацията на обединените нации.
  • Това е майчиният език на около 325 милиона души.
  • Арабският свят и по-специално държавите от Персийския залив са петият по големина търговски партньор за ЕС.
  • Арабски език е език, който се счита за "критично важна" от различни правителствени агенции по света.

Преодоляване на културите с езици

Арабският свят се смята за култура на "висок контекст" (зала "ЕТ"). Личните отношения са много важни. Арабските бизнес партньори ще оценят и уважават всеки, който е направил неприятностите да научи някои основни арабски. И все пак много от хората в бизнеса - на място - често нямат необходимите езикови умения и културно разбиране, за да се справят с предизвикателството да правят бизнес в арабския свят.

ArabicOnline предоставя ценни бизнес съвети, бележки за бизнес етикета и културна информация за правене на бизнес в арабския свят. ArabicOnline помага на учащите да избягват основни и ненужни грешки.

Обучение арабски - сегашната ситуация

През последните години интересът към изучаването на арабски е нараснал драстично. Много хора обаче, които желаят да учат арабски, и че има остър недостиг на висококачествени, надеждни и авторитетни курсове, които преподават арабски като чужд език и които са предназначени за европейски или западни ученици.

Много от съществуващите арабски курсове са склонни да отдават значение преди всичко на речника, структурите и граматиката. С други думи, те се придържат към традиционните понятия и използват остарели методологии за изучаване на езици. Те често третират арабски като мъртъв език, като латински. Те също така често пренебрегват все по-важния аспект на културното съзнание и не осъзнават, че обучаемият трябва да бъде културно компетентен, за да разбира езика и да взаимодейства адекватно.

Това изисква различен курс от предлаганите.

Много онлайн курсове за електронно обучение рядко преминават отвъд "книгите на екрана". Тези курсове често са презентационни. Обучаемият трябва да донесе значителни познавателни и аналитични умения на обучението на език. Малко хора имат време или академични умения да се учат успешно с такива продукти.

Освен това тези курсове, независимо дали са в печат или онлайн, рядко се основават на Общата европейска референтна рамка, а учебната програма често се ориентира към общи нива като "начинаещи"
ArabicOnline третира арабски като динамичен, жив език. Фокусът е върху комуникацията в ежедневните ситуации.

Нашият подход към изучаването на арабски

Педагогическият подход на ArabicOnline може да се опише като когнитивен конструктивистичен подход към ученето, по-специално езиковото обучение, което се комбинира с наличната технология на настолни / преносими компютри, таблетни компютри и смартфони. Този подход разглежда ученето, както и Общата европейска референтна рамка, като активен процес и обучаващите се като активни създатели на смисъл.

Обучаемите се ръководят от подход, основан на задачи, чрез серия от единици, модули и стъпки за придобиване на арабски език и осъзнаване на арабската култура.

Подходът "арабски онлайн" е особено подходящ за неакадемирани обучаващи се и професионални обучаеми, които не учат на пълно работно време. Учещите могат да учат с арабски сценарий или със западния сценарий (транслитерация). ArabicOnline се основава на нива A1 / A2 на Общата европейска рамка за съвременни езици: международната референтна рамка за определяне на езиковите умения и която е призната в цяла Европа.

Общо потапяне - e-ImmersionPlus

Чрез провеждането на курса по арабски език на различни платформи и устройства екипът на ArabicOnline създаде ситуация, която се стреми да подражава на цялостното потапяне в изучаването на езици. Тази ситуация се определя като e-immersionplus® , разработена концепция и термин, въведен от екипа на проекта.

Екологичната среда e-immersionplus гарантира, че съдържанието на курса е персонализирано по такъв начин, че пълният курс или части от курса съответно да е достъпен на настолни / преносими компютри, таблетни компютри и смартфони, като всяка от тези технологични устройства, допълващи останалите. Това ще позволи на учащите да имат време за контакт с арабски, което е необходимо за провеждането на устойчиво обучение.

Екипът

ArabicOnline е разработена от екип от академични експерти, обучители на учители, програмисти и издатели от четири европейски държави.

Местоположения

  • Torquay

    Pendragon Education Cary Chambers 1 Palk Street, , Torquay

Въпроси