Keystone logo
© Bobby Anderson
Saint Francis University

Saint Francis University

Saint Francis University

Представление

относно Saint Francis University

Saint Francis University е един от най-старите католически университети в страната и най-старият, празнуващ францискански ценности. Нашият живописен кампус се намира на планински връх в Лорето, Пенсилвания, близо до Питсбърг. Вярата, щедростта, уважението, откривателството и радостта са в нашата ДНК и ние се стремим да привличаме ученици (като вас) със страст да оформят света.

Станете някой, който...

Това, което следва ... е уникално за вас. Това изречение ще бъде написано (и пренаписано) по време на житейския ви път. Всеки от нас тук в SFU иска да стане някой, който ви помага да напишете възможно най-въздействащата история.

Мотото на SFU „ стани този някой“ говори за нашия стремеж да образоваме състрадателни, грижовни и успешни професионалисти; и вашия стремеж да станете такъв.

Подхранвайте ума си

Успехът означава да откриеш своите таланти и да ги споделиш с другите. Фокусираната подготовка за кариера, съчетана с богата традиция на либералните изкуства (където изследвате много страсти), може да ви помогне да намерите своя път.

Вдъхновете своя Дух

Всички са добре дошли да се разходят с Франсис. Св. Франциск от Асизи чрез своята католическо-францисканска мисия ни остави изобилие от улики за живеене на смислен живот, който говори на всички религии.

Отвъд лекцията

Глобалният опит, стажовете и други ви помагат да станете човека, който трябва да бъдете. Освен това всички тези преживявания се включват във вашия официален протокол за лидерство, участие и обслужване.

Малко училище - страстни фенове

Ние сме дом на една от най-малките програми на NCAA Division-I в нацията и признати за академични постижения и спортен дух!

Флаш факти, класации и още

Saint Francis University в Лорето, Пенсилвания е най-старият католически-францискански колеж в Съединените щати. Нашата мисия е да помогнем на учениците да израснат в състрадателни, успешни професионалисти чрез култура на вяра, щедрост, уважение, откривателство и радост. Университетът предлага повече от 50 програми (бакалавърски, магистърски и дипломи за възрастни) чрез три училища: Бизнес; Здравни науки и образование; и наука, технологии, инженерство, изкуства и математика (STEAM).

Нашата францисканска идентичност

Ум за съвършенство, Дух за мир и справедливост, Сърце за служба

Семената на това, което стана Saint Francis University и нашата францисканска идентичност бяха засадени от шестима францискански монаси от Ирландия, които основаха академия за момчета в планинското селце Лорето, Пенсилвания. Тези ръководни принципи на францисканците са ценностите, които прегръщаме в Saint Francis University до ден днешен.

 • Католически съвместен частен университет за либерални изкуства; един от първите католически колежи в нацията
 • Спонсориран от францисканците от Третия редовен ред под президентското ръководство на о. Малачи Ван Тасел, д-р, TOR

С числата

 • Записани: 2289 (1726 студенти, 563 завършили)
 • Пол: Жени 63,0%, мъже 37,0% (бакалавър)
 • Процент на задържане през първата година: 85%
 • Средна степен на дипломиране: 70,3%
 • Среден размер на класа: 17,6
 • Редовен факултет: 131

Въз основа на записването през есента на 2017 г.

Акредитация

 • Акредитационен съвет на обучението по трудотерапия
 • Комисия за преглед на акредитацията за образованието на Physician Assistant, Inc.
 • Американско химическо дружество, сертифицирана степен по химия
 • Комисия за акредитация на съюзнически здравни образователни програми
 • Комисия по акредитация на обучението по физикална терапия
 • Комисия за колегиално обучение на медицински сестри
 • Съвет по образование по социална работа
 • Инженерна акредитационна комисия на ABET, Екологично инженерство
 • Международна асамблея за колегиално бизнес образование
 • Комисия за висше образование на Средните щати
 • Държавен съвет по медицински сестри в Пенсилвания
 • Държавен департамент по образованието на Пенсилвания за одобрени програми за обучение на учители

Управленска структура

Университетът се спонсорира от редовните францисканци от третия ред и се управлява от съвет на настоятелите, състоящ се както от миряни, така и от францисканци. Президентът на университета получава принос от преподаватели, администратори и студенти, които участват в напредването на мисията на университета.

Атлетика

SFU е член на Националната колегиална атлетическа асоциация и 23-те мъжки и женски спортни отбора на университета се състезават на ниво I дивизия. Университетът също е член на Североизточната конференция. Прякорът на университета е Червената светкавица.

Мисия и ценности

В една сложна епоха, простотата на посланието на св. Франциск от Асизи е по-привлекателна от всякога: смирение. Щедрост. благоговение. Обслужване. уважение. молитва. радост. любов. Тези ръководни принципи на францисканците са ценностите, които възприемаме в Saint Francis University.

Декларация на мисията

Ум за съвършенство

Saint Francis University предлага висше образование в среда, ръководена от католическите ценности и учения и вдъхновена от примера на нашия покровител Свети Франциск от Асизи. Най-старото францисканско висше учебно заведение в Съединените щати, Saint Francis University , е приобщаваща учебна общност, която приветства всички хора.

Дух за мир и справедливост

Университетските програми и дейности насърчават такива францискански ценности като смирено и щедро отношение към ученето, уважение към многообразието и уникалността на отделните хора, разбиране на етичните въпроси и благоговение към целия живот. С дух на простота и радост ние предоставяме възможности на университетската общност да мисли критично и аналитично, да комуникира ефективно и да интегрира теория и практика.

Сърце за служба

Saint Francis University предлага бакалавърски програми в традицията на либералните изкуства, магистърски и професионални програми за обучение, които наблягат на личната и професионална етика, както и възможности за продължаващо образование за лично и кариерно развитие. Ние се стремим да вдъхновим у всички членове на университетската общност любов към ученето през целия живот и ангажимент да споделят своите дарби и умения щедро с другите в един бързо променящ се свят.

Цели на францисканското висше образование

 • Скромно и щедро отношение към ученето
 • Благоговение към целия живот и към добротата на цялото човечество
 • Уважение към уникалността на отделните личности
 • Глобална визия
 • Служба на бедните и нуждаещите се
 • Общност на вяра и молитва,
 • Дух на простота и радост
 • Францисканско присъствие.

В една сложна епоха, простотата на посланието на св. Франциск от Асизи е по-привлекателна от всякога. Тези ръководни принципи на францисканците не са просто идеали, на които да се възхищаваме, а ценности, които трябва да се живеят.

Визия

Saint Francis University е католическият университет по избор за студенти с високи способности, които търсят автентично, академично строго, интерактивно обучение, където могат да растат интелектуално, духовно, морално и социално. Студентите търсят Saint Francis заради способността му да комбинира ценностите и визията на образованието по либерални изкуства с учебни цели, които са подходящи за икономическите нужди на обществото.

Saint Francis University е признат за жизненоважен стратегически партньор – на регионално, национално и международно ниво – установяващ силни връзки чрез търсене на сътрудници, които да подхранват и разширяват мисията, визията и стратегическите цели на университета, като същевременно допринасят за глобална визия за обществено благо, породена от упражняването на ефективни принципи на слугинско лидерство.

Saint Francis UniversityСъоръженията на са предназначени да подобрят и издигнат до най-високо ниво на способности национално признатите лидерски програми в бизнеса, здравеопазването, науката и хуманитарните науки.

Saint Francis University ангажира се с непрекъснати подобрения в организационната ефективност и ефикасност на всички нива – водени от вътрешни и външни оценки – за насърчаване на изключително управление на своите човешки и финансови ресурси.

Характеристики на кампуса

  Местоположения

  • Loretto

   117 Evergreen Drive, PA 15940, Loretto

   Въпроси