Keystone logo
© SBCC
Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Представление

Santa Barbara City College (SBCC) Международните студенти винаги са играли съществена роля в живота на Santa Barbara City College . Santa Barbara City College приветства чуждестранните студенти и ги насърчава да използват всички услуги, предоставяни от Службите за подпомагане на студенти и персонала на Програмата за международна подкрепа на студенти (ISSP). Santa Barbara City College е в Санта Барбара, Калифорния, известен също като Американската Ривиера. Само на 100 крачки от плажа, Santa Barbara City College предлага един от най-красивите кампуси в нацията. Сгушен между Тихия океан и планините Санта Инез, той е близо до световната столица на развлекателната индустрия, Лос Анджелис на юг, Сан Франциско на север и Лас Вегас на изток. 283 слънчеви дни и уникалното му местоположение предлагат изобилие от дейности през цялата година. Персоналът на офиса на Програмата за международна подкрепа на студенти се стреми да предостави на международните студенти възможност да се възползват от висококачествена академична учебна програма, както и от интелектуално стимулиращи и забавни социални и извънкласни дейности. Международните студенти могат да се запишат в Santa Barbara City College за да подобрят уменията си по английски език чрез програмата за английски като втори език (ESL) или да завършат асоциирана степен, сертификат за постижения или диплома, или награда за компетентност или отдел чрез академичната програма. Посещението за Gap year (за една година или семестър) или записването в друга американска институция, докато сте в Santa Barbara City College също са опции за международни студенти. Santa Barbara City College предлага 250-градусови програми, 80 сертификата и 28 изцяло онлайн програми, степени и сертификати. Избран като #1 Value Community College 3 поредни години, както и след като получи наградата Aspen за отлични постижения в Community College, Santa Barbara City College е чудесен избор за международни студенти в академично и финансово отношение.

Нашата визия

Santa Barbara City College стреми да изгради социално осъзнати общности, където знанието и уважението дават възможност на хората да трансформират нашия свят.

Нашата мисия

Като колегия от обществената общност, посветена на успеха на всеки студент. , ,

Santa Barbara City College приветства всички студенти. Колежът предоставя разнообразна учебна среда и възможности за студентите да обогатят живота си, да напреднат в кариерата си, да завършат сертификати, да получат асоциирани степени и да се прехвърлят в четиригодишни институции.

Колежът се ангажира да насърчава справедлива, приобщаваща, уважаваща, участваща и подкрепяща общност, посветена на успеха на всеки студент.

Нашите основни принципи

Основните принципи на Santa Barbara City College ръководят всички аспекти на инструкциите, организацията и иновациите:

 • Политики, практики и програми, фокусирани върху учениците
 • Участие в управлението
 • Психологично и физически поддържаща среда
 • Свободен обмен на идеи в разнообразието от учащи
 • Преследването на високи постижения във всички колежани.

Нашата харта

Мисията и основните принципи на Santa Barbara City College зачитат нашия ангажимент към духа и намерението на основополагащата рамка на Калифорнийските колежи, както е описано в Калифорнийския образователен кодекс §66010.4:

 • Основна мисия: Академична и професионална подготовка на ниво по-ниско ниво; напредък на икономическия растеж в Калифорния и глобалната конкурентоспособност чрез образование, обучение и услуги.
 • Основни и важни функции: Поправителен инструктаж, ESL, инструктаж за възрастни некредити (в области, определени като държавни интереси) и услуги за подкрепа на студентите.
 • Оторизирана функция: Общностни курсове за услуги.

Приемане

Изисквания за прием

Преди да кандидатствате, уверете се, че отговаряте на следните изисквания за прием:

 • Всички кандидати трябва да имат еквивалент на 2,00 US GPA или по-висок. Диплома за средно образование не се изисква за ученици, които са навършили 18 години.
 • Всички кандидати трябва да са навършили 17 години към началната дата на първия семестър. Студентите, които са под 18 години, трябва да изпратят копие от „малките формуляри“ по-долу с молбата си и копие от дипломата си за средно образование преди началната дата на програмата.
 • Изискване за владеене на английски език за прием в академичната програма. Има няколко опции, за да отговорите на нашите изисквания (напр. курсова работа, езикова школа, стандартизирани тестове и т.н.). Ние не изискваме TOEFL/IELTS.
 • Преместените студенти от езикови училища в САЩ трябва да имат 80% или повече посещаемост в езиковото училище и да отговарят на едно от изискванията за владеене на английски език.
 • Достатъчно финансиране за очакваните разходи за обучение.

Срокове за кандидатстване

Есенен семестър

Кандидатстването се отваря през януари 2023 г.!

Крайни срокове:

1 юни за нови студенти

15 юни за прехвърлени/настоящи F-1 студенти в САЩ

Пролетен семестър

15 октомври за нови студенти

1 ноември за прехвърлени/текущи F-1 студенти в САЩ

Лятна сесия

Лятната сесия 2023 е отворена само за студенти, които се прехвърлят от друга американска институция.

1 април

Визови изисквания

Настоящи студенти F-1 в САЩ

Ако се прехвърляте в SBCC от друго училище в САЩ, изпълнете стъпките по-горе и качете следните допълнителни документи към вашето онлайн приложение:

 • Копие на виза F-1
 • Формуляр за пристигане/заминаване I-94 - На връзката щракнете върху „Вземете най-новия I-94“.
 • Копие на I-20
 • Формуляр за проверка на статус - Студентите трябва да са "в статус". Съветникът във вашата текуща институция ще трябва да потвърди и подпише този формуляр.

След като кандидатствате

 • Ще започнем да обработваме заявленията за пролетта на 2023 г. до 1 септември. След 1 септември заявленията ще се обработват в рамките на 3 седмици от датата, на която подадете пълно заявление. ВАЖНО: Заявленията трябва да съдържат личния имейл адрес на ученика в приложението.
 • На приетите студенти ще бъдат изпратени оферта за прием, I-20 и инструкции за регистрация по имейл.
 • Формулярът I-20 е неимигрантски документ, който трябва да кандидатствате за студентска виза F-1 в посолство или консулство на САЩ във вашата страна.

Стипендии и финансиране

Santa Barbara City College предлага голямо разнообразие от стипендии за своите настоящи, прехвърлящи се и новопостъпващи студенти.

Записаните студенти могат да кандидатстват веднъж годишно през февруари. Ако бъдат присъдени, парите се изплащат за следващата академична година на две части: половината през есенния семестър и половината през пролетния семестър. Сумите варират от много малки: $100-750 и по-големи $1000-2500 с някои вариации между тях

Класации

SBCC се класира сред най-добрите колежи за асоциирана степен по оценка на заплатата

На 28 януари 2020 г. Optimal (по-рано SR Education Group) публикува GradReports, сравнявайки заплатите на над 4,6 милиона завършили колеж, за да определи резултатите за заплати за повече от 885 степени на колеж. След това резултатите бяха използвани за класиране на най-добрите колежи в САЩ за 2021 г. на нивата на асоциирана, бакалавърска и магистърска степен. Santa Barbara City College има удоволствието да съобщи, че се класира на 11 място в категорията за най-добри асоциирани степени

Осигуряването на достъп до Salary Scores идва в удобно време за бъдещите студенти, обмислящи възможностите си, тъй като висшето образование беше радикално променено от COVID-19. Икономическите последици от пандемията увеличиха необходимостта от анализ на разходите и ползите от преследване на висше образование, особено под сянката на вече задаващата се криза на студентския дълг.

Изминалата година създаде атмосфера на огромно финансово напрежение и несигурност, каза главният изпълнителен директор на Optimal Sung Rhee, и сега повече от всякога студентите и техните семейства се нуждаят от данни, които демонстрират резултатите от печалбите, което им дава възможност да планират бъдещето и също се чувстват уверени в своите решения.

Рейтингът на заплатите в GradReports се основава на средните доходи на възпитаници през годината след дипломирането, като се използват данни от картата с резултати на колежа на Министерството на образованието на САЩ. Резултатът сравнява средната заплата на възпитаници за конкретна програма в едно училище със средната заплата на възпитаници за същата програма в други училища, което позволява на бъдещите студенти да видят кои училища предлагат най-добри приходи за тази програма. Всяко училище след това получава обща оценка на заплатата по ниво на степен, за да илюстрира колежи, които подготвят студентите за високоплатена кариера, независимо от специалността. Този общ резултат се основава на това колко добре се представя училището във всички програми, които предлага, претеглено според записаните ученици във всяка програма.

Оценка на заплатите на възпитаниците на ниво асоциирана степен в близо 700 обществени колежи, технически колежи и други институции разкри, че 87 процента от 100-те най-добри училища са държавни колежи. Завършилите Калифорния се представиха особено добре, като осем от 25-те най-добри колежи се намират в Калифорния.

SBCC предлага над 100 асоциирани степени в предметни области, вариращи във всичко - от счетоводство до професионална медицинска сестра.

Скорошно съобщение за пресата от Optimal смята GradReport за прогнозиращ потенциал за печалба и ROI [възвръщаемост на инвестицията] за една от най-важните инвестиции, които един студент някога ще направи.

 • 2020 Оценен като #1 от Топ 50 на обществените колежи с най-добра стойност в нацията.
 • 2019 Оценен като #1 от Топ 50 на обществените колежи с най-добра стойност в нацията.
 • 2018 Оценен като #1 от Топ 50 на обществените колежи с най-добра стойност в нацията.

Местоположения

 • Santa Barbara

  721 Cliff Drive Santa Barbara, CA, 93109, Santa Barbara

 • Santa Barbara

  Cliff Drive,721, 93109, Santa Barbara

  Въпроси