Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

Представление

The University of Iowa е един от водещите публични изследователски университети в Америка.

Основана през 1847 г., тя е най-старата институция за висше образование в държавата и се намира до живописната река Айова в град Айова.

Член на Асоциацията на американските университети от 1909 г. и на конференцията Big Ten от 1899 г., The University of Iowa е дом на един от най-аплодираните академични медицински центрове в страната, както и световно признат лидер в изучаването и занаята на писане. Айова е известна с отлични постижения както в изкуствата, така и в науките, предлагайки бакалавърски, магистърски и професионални академични програми от световна класа в голямо разнообразие от области.

Мисия

При основаването си през 1847 г., The University of Iowa е поверен от законодателния орган на щата с тройна мисия на преподаване, изследване и обществена услуга. Преследвайки тази мисия днес, университетът предоставя изключително преподаване и трансформиращи образователни преживявания, които подготвят студентите за успех и реализация във все по-разнообразна и глобална среда; напредва в научните и творчески начинания чрез водещи научни изследвания и художествена продукция; и носи ученето и откритията в служба на хората от щата Айова, нацията и света, подобрявайки живота чрез образование, здравеопазване, изкуства и култура, както и обществена и икономическа жизненост.

зрение

The University of Iowa ще бъде дестинацията на първия избор за разнообразно и талантливо тяло от студенти, преподаватели и служители, които ще изработят нови глави на изследване, откриване, създаване и ангажираност. Заедно ще издигнем позицията на университета като един от най-известните държавни университети в страната.

Основни ценности

Нашите основни ценности определят както това, което сме, така и това, което се стремим да бъдем като университетска общност. Докато планираме, определяме приоритети и вземаме ежедневни решения за това как да изпълняваме нашата мисия, ние се ръководим от тези пет взаимозависими ангажимента:

творчеството

Откриваме нови начини да виждаме света и да го правим по-добър.

Ние сме посветени на преследването на нови знания и артистично творчество и използването на тези открития, за да окажем трансформиращо въздействие върху нашата държава и в нашите местни, национални и глобални общности.

общност

Ние сме ангажирани със сътрудничество и активно ангажиране.

Ние ценим приноса на всеки човек, като същевременно признаваме, че най-големите ни успехи идват, когато работим заедно за творчески принос – често в различни дисциплини и отдели и често с партньори от общността.

превъзходство

Ние очакваме най-доброто от себе си във всичко, което правим.

Ние се измерваме с точни стандарти, почитаме високите стремежи и постижения и очакваме всички членове на университетската общност да се стремят към съвършенство.

включване

Ние утвърждаваме и празнуваме всички среди и идентичности.

Ние постигаме високи постижения, като привличаме и задържаме разнообразна, талантлива популация от студенти, преподаватели и персонал и изграждаме приветлива и достъпна среда, в която хората се чувстват ценени и уважавани и имат възможност да процъфтяват.

Интегритет

Ние сме честни, справедливи, уважителни и етични.

Ние се придържаме към най-високия стандарт на професионална и научна етика, носим отговорност за нашите решения и действия, упражняваме отговорно управление на ресурсите, които са ни поверени, и се отнасяме един към друг с честност и справедливост.

Статистика

 • 31 206 общо записани, есен 2021 г
 • 23-29 среден 50% диапазон от ACT резултати
 • 3,81 среден среден успех, клас 2025

Записване, есен 2021 г

Тип ученикЗаписване
Бакалавър21,608
Завършвам6,415
Професионален (докторска степен)1,886
Следдипломно обучение1,297
Обща сума31,206

Записване по раса/етническа принадлежност

Раса/етническа принадлежностБрой записвания% от общото
Афроамериканец или черен9713,1%
Местен жител на Аляска или американски индианец540,2%
азиатски американец1,5194,8%
Испанец или латиноамериканец2,3497,4%
Международен2,1037,8%
Местен хавайец или жител на други тихоокеански острови200,1%
Две или повече състезания1,0293,2%
Бял (неиспанец) или неизвестна раса23,68574,6%
 • 18,3 % Първо поколение студенти
 • Първо държавно училище, което приема мъже и жени на равни начала
 • Първото училище, което официално подкрепи група ЛГБТ студенти (през 1970 г.)

  English Language Requirements

  Удостоверете владеенето на английски език с Duolingo English Test! DET е удобен, бърз и достъпен онлайн тест по английски език, приет от над 4000 университета (като този) по целия свят.

  Местоположения

  • Iowa City

   Iowa City, Съединени Американски Щати

  Програми

   Институцията предлага още:

   Въпроси