Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

Представление

Всичко за UT Permian Basin Online

Открийте какво отличава онлайн програмите на UT Permian Basin от другите.

UT Permian Basin разбира предизвикателствата, пред които са изправени учениците днес. В резултат на това университетът се превърна в лидер в онлайн образованието, известен с вдъхновяващия успех на студентите чрез акредитирани онлайн програми, рентабилно обучение и среда за съвместно онлайн обучение, където студентите могат да спечелят степен UT Permian Basin от всяка точка на света.

UT Permian Basin Online ви предоставя конкурентно предимство:

 • Удобно - Програмите са 100% онлайн и могат да бъдат изпълнени със собствено темпо.
 • Достъпни - Нашите програми са рентабилни, с по-ниски разходи за кредит в сравнение с други подобни програми в цялата страна.
 • Гъвкав - специфичните за програмата курсове са с продължителност от осем седмици с шест начални дати през цялата година.
 • Репутация - Нашите онлайн програми са напълно акредитирани.
 • Достъпен - Факултетът се състои от аплодирани бизнес професионалисти и докторанти.

За Пермския басейн

Където старият запад среща новия век.

Няма място като Пермския басейн - дива, недокосната красота, осеяна с джобове на съвременното развитие. Издръжлив отговаря на Западен Тексас шик.

Обичаме безкрайните си сини небеса, но знаем, че Западен Тексас е много повече от перфектно залезен за картината залез. Пермският басейн е дом на мили, трудолюбиви, оптимистични хора, които никога не са срещали непознат.

Ако търсите да създадете свое собствено бъдеще, това е мястото, където принадлежите.

За басейна

„Басейнът“ е прост геологичен термин за потапяне или понижаване на земната повърхност - обикновено причинен от ерозия над земята и земетресения дълбоко отдолу.

Простирайки се от източния Ню Мексико и обхващащ по-голямата част от Западен Тексас (Лъбок на север, долината Рио Гранде на юг), Пермският басейн всъщност е колекция от по-малки басейни. Като цяло Пермският басейн покрива 75 000 квадратни мили, което го прави един от най-големите басейни в Северна Америка.

Но това е геологията. От гледна точка на миряните, Пермският басейн всъщност е зашеметяващ участък от американска земя с уникална красота. Чувствате се сякаш всъщност можете да видите как земята се среща с небето в далечината.

Пермският басейн има по нещо за всеки.

Одеса и Мидланд: Градска държава

От поколения хора от цял свят си проправят път в Западен Тексас, търсейки свобода, приключения и богатство в нефтените находища. Градовете, които те построиха, се разрастваха нагоре и навън, създавайки модерни градски центрове, изпъстрени в Пермския басейн - включително двата, които UTPB нарича дом.

Домът на главния кампус на UT Permian Basin, Одеса е един от най-големите градове в Западен Тексас. Разнообразен град с богата история, датираща от 1880-те години, Одеса е претърпяла големи трансформации през последните две десетилетия. Не много отдавна списание "Форбс" класира Одеса като един от най-бързо развиващите се малки градове в САЩ.

И само на 15 минути надолу I-20 се намира в Мидланд. В кампуса на UTPB в Midland се намират нашите музикални и инженерни училища и Центърът за енергийна и икономическа диверсификация. Като дом на бившия президент Джордж Х. У. Буш и големи световни корпорации като Шеврон и Кончо, Одеса предлага дълбочина на престиж и възможности, с които малко градове като нея могат да се сравнят.

Всеки ден културата на тези специални градове става все по-дълбока.

Седнал на върха на бъдещето на енергията

В началото на 21 век Пермският басейн - който някога е бил източник на огромни запаси от нефт - изглежда придобива все по-голямо значение.

Но новите технологии разкриха точно обратното: в земята под Пермския басейн имаше повече нефт, отколкото някой можеше да предположи. Благодарение на напредъка в проучването на енергията, Пермският басейн бързо бе обявен за най-големия запас от нефт на планетата. Очаква се задният ни двор да захрани американската и световната икономика поне през следващите две десетилетия.

С това откритие в шията на гората се забелязва експлозия в икономическата дейност. Тъй като с все повече и повече енергия се снабдяват, други индустрии се появяват заедно с нея - включително бизнес и финанси, здравеопазване, образование, строителство, цифрови технологии, транспорт и работни места в публичния сектор.

С други думи, най-новият „петролен бум“ предизвика по-голям „икономически бум“, който вече плаща големи дивиденти на студентите и професионалистите, които се възползват от тази възможност в поколение.

Академичното сърце на Западен Тексас

Ние не се хвалим, когато наричаме UT Permian Basin „академичното сърце на Западен Тексас“. Но със сигурност се гордеем с работата, която вършим всеки ден.

Защото всеки ден ние помагаме на някои от най-добрите студенти в света да се възползват от страстите си и да планират своята доходна кариера. Получаваме модерно образование на достъпна цена. И ние откриваме новаторски начини да предоставим най-пълното, разнообразно и направо забавно изживяване в колежа навсякъде.

Надяваме се да се присъедините към нас.

Мисия, визия и история

Откъде сме дошли, накъде отиваме.

Нашата мисия

Като регионална, всеобхватна институция, Пермският университет в Тексас обслужва разнообразна общност от студенти от региона, държавата и извън нея. Чрез отлични постижения в обучението, обучението, научните изследвания и обществените услуги, ориентирани към студентите, университетът култивира ангажирани граждани и въздейства на живота, като същевременно усъвършенства технологиите и обществените интереси на Западен Тексас.

Историята на UT Permian Basin

Започнахме като експеримент. През 1969 г. законодателството на Тексас решава да създаде университет на висше ниво в Одеса - т.е. колеж, който приема само юноши, възрастни хора и студенти.

Но преди строителството на новото училище да може да започне напълно, дело прекъсна нещата. Ищецът оспори валидността на актовете за собственост на университета. Работата спря.

В крайна сметка Върховният съд на Тексас се намеси и се произнесе в полза на университета. Булдозерите стреляха обратно и през април 1972 г. новият кампус на UT Permian Basin се разпадна.

Малко повече от година по-късно - на 4 септември 1973 г. - Университетът отвори за часове. Въпреки това, строителството не е завършено, така че 1112 ученици в този първи клас са учили във временни сгради и ремаркета. Щеше да мине почти още една година, преди да бъдат завършени постоянните съоръжения на UT Permian Basin.

Бързо напред 18 години: Тексаската законодателна власт реши отново да промени траекторията на UTPB, като прие законопроект, който превърна училището в четиригодишна институция. Първият клас на първокурсниците - известен в университета в университета като Pioneer Freshmen - се присъединява през есента на 1991 година.

От нашето скромно, експериментално начало, UT Permian Basin е нараснал в почти всички посоки.

Нито едно училище не е като UT Permian Basin. Може би затова никое училище няма история, подобна на нашата.

Заедно ние сме соколи.

Изисквания за прием по програмата

Демонстрирайте своя ангажимент и готовност да успеете в бизнес училището, като вземете изпита GMAT – най-широко използваният изпит за прием, който измерва вашите умения за критично мислене и разсъждение.

Изтеглете мини теста GMAT, за да получите представа за въпросите, които ще намерите в изпита.

Местоположения

 • Odessa

  4901 East University, 79762, Odessa

  • Midland

   1310 North F.M. 1788, 79707, Midland

   Програми

   Въпроси