Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Представление

Университетът в Замбия е произвел повече от 100 000 възпитаници и е допринесъл за научни изследвания и технологично развитие за местните и международни общности. Той има повече от 100 споразумения за сътрудничество с известни университети по целия свят.

Преподаватели

Бакалавърски степени

Бакалавърските програми са предназначени предимно за работещи възрастни, които не са в състояние да компрометират другите си ангажименти.

Магистърски степени

Готови ли сте да изведете кариерата си на следващото ниво? В момента UNZA предлага програми за магистърска степен, вариращи от бизнес до образователни теми.

Изпълнително образование

Сертификатите за образователно образование са предназначени да помогнат на специалистите да придобият нови умения с акцент върху реалните приложения.

История на UNZA

Университетът в Замбия (UNZA) е създаден със Закон на Парламента № 66 от 1965 г. Първият прием на студенти се състоя на 17 март 1966 г. Мотото на Университета, обслужването и отличните постижения ръководи развитието на университета от самото му създаване .

UNZA се намира в Лусака в два кампуса. Основният кампус е кампусът Great East Road и е разположен на Great East Road, на 6 км от центъра на града. Другият кампус е Ridgeway Campus, обслужващ медицинския факултет. Намира се на Джон Мбита Роуд, на 4 км югоизточно от Лусака, срещу университетската болница за обучение.

През октомври 1965 г. негово превъзходителство президентът на Република Замбия даде своето съгласие за Закон номер 66 от 1965 г. и неговото начало на 12 ноември 1965 г. същата година въведе Университета в Замбия в законно съществуване.

В рамките на реконституирания временен съвет набирането на персонал вървеше с бързи темпове спрямо крайния срок, определен за първия прием на студенти, а именно 17 март 1966 г. На този ден започна първата академична сесия в кампуса на Риджуей.

Президентът д-р Каунда е назначен за канцлер на 12 юли 1966 г. в присъствието на представители на повече от петдесет други университета и около две хиляди гости. На следващия ден. Канцлерът положи основите на университета в Замбия в кампуса Great East Road.

Философия на управлението

Университетът ще възприеме стил на управление на участието, който ще мотивира служителите, ще осигури работна среда, благоприятна за висока производителност, работа в екип, в която лидерството е пример, ще осигури ефективна комуникация и насоки, които ще бъдат достъпни за всички, и ще насърчи индивидуалния растеж.

Нашите основни ценности

 • Академична свобода
 • отговорност
 • справедливост
 • превъзходство
 • Зелена среда
 • Иновация
 • Интегритет

Нашата мисия и визия

 • Визия: Виден университет, движен от преследване на знания, иновации и социална отзивчивост
 • Мисия: Да осигури подходящо, иновативно и обусловено от търсенето висше образование за социално-икономическо развитие.

Местоположения

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Въпроси