Keystone logo
Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Представление

Кои сме ние

В Universidad Panamericana имаме цялостна система за висше образование . Ние допринасяме за развитието на страната чрез иновативни възможности за обучение и професионализация с високи стандарти на академично качество.

Днес имаме седем столични кампуса и 106 места, разположени в Гватемала Сити и във вътрешността на страната. Имаме записани над 17 000 студенти и преподават повече от 75 кариери между техници, преподаватели, бакалаври, магистри и докторанти, лицеви в лице, полу-лицеви и виртуални модалности.

121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

изглед

Да бъде подходяща възможност за висше образование на национално и международно ниво с християнско качество, принципи и ценности.

мисия

Принос за устойчиво интегрално развитие , формиране на компетентни професионалисти с християнски принципи и ценности .

Правна база

Панамериканският университет е упълномощен от Съвета за висше частно образование на CEPS на 2 октомври 1998 г., съгласно Гражданския регистър на град Гватемала, под № триста осемдесет и три (383). Регистриран с юридически статус № четиридесет и девет (49).

Започва академичната си дейност през януари 1999 г.

121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

история

Универсидад Панамерикана започва работа като предварителен проект през 1993 г. под ръководството на Съвета на директорите на Християнската фондация за развитие на образованието в Латинска Америка (FUNDACEDE). През тази първа година се определя графикът на дейностите и се представя първият проект, наречен „Проект за създаването на Християнския университет в Гватемала“. Първата консултация с професионалисти се прави за представяне на визията на 7 януари 1994 г. и след това пристъпваме към интегриране на работни комисии за подготовката на проекта, техните кариери и факултети с участието на повече от 50 специалисти в различни специалитети.

В резултат на различни консултации на 2 август 1996 г. се подготвя предварителен проект и се представя пред Съвета за висше частно образование. По това време проектът не е одобрен, което показва, че макар академичният проект да е завършен, комисията по формални и правни въпроси не е дала одобрение, за което е уведомена на 11 февруари 1997 г. След поредица от технически и правни преговори той се представя за втори път под името на проекта за създаване на " Universidad Panamericana de Guatemala " на 12 декември 1997 г.

Накрая, на сесия на 2 октомври 1998 г. Съветът за висше частно образование решава да одобри създаването на Панамериканския университет, като по този начин приключва фазата на управление. Етапът на изпълнение се извършва от 17 ноември 1998 г. , датата, на която споразумението за създаване е публикувано в списанието на Централна Америка в съответствие със законите на страната.

121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

На 25 януари 1999 г. се извършва встъпителният акт на Панамериканския университет, председателстван от Съвета на директорите на университета. На него присъстваха представители на университетите в Сан Карлос де Гватемала, Мариано Галвес, Рафаел Ландивар, Франсиско Марокин, дел Вале и Руал де Гватемала, както и членовете на Съвета за висше образование на CEPS, правителствените власти и гостите от други институции.

По време на церемонията по откриването беше специално споменато за признание на трима основатели на този проект, които загинаха, без да го видят за реализиран: г-н Рафаел Пантоджа Херера, г-н Ренан Киньонес и д-р Гилермо Форно.

Universidad Panamericana приема за свой щаб да започне своята академична работа съоръженията, разположени по пътя за Сан Исидро, Aldea Acatan зона 16, собственост на FUNDACEDE и преотстъпен в полза на университета. В тези сгради Християнският Вербо колеж работи сутринта от 1990 г. насам. В началото на своята дейност Универсидад Панамерикана разполага с инфраструктурата, мебелите и оборудването на християнския колеж Вербо, както и на християнската църква Вербо.

Учебният урок от г-н ректор инж. Абел Гирон се провежда в аудиторията на университетския кампус на 13 февруари 1999 г. Универсидад Панамерикана започва да предлага образователни услуги в петте си факултета: теология, комуникационни науки, правни науки, образователни науки и бизнес администрация.

Местоположения

 • Guatemala City

  8a. Avenida, zona 8 de Mixco Guatemala, , Guatemala City

  • Cahabon

   Instituto Básico por Cooperativa Barrio San Pablo, Santa María Cahabón, Alta Verapaz (frente a Ermita de Colonia El Rosario), , Cahabon

   • Rabinal

    1a. Av. y 3a. Calle esquina Zona 3, Escuela Urbana para Varones No. 1, Rabinal, Baja Verapaz, , Rabinal

    • Chimaltenango

     4a. Avenida 7-48, Zona 1, Quinta Los Aposentos (Edificio Nuevo) Alameda Chimaltenango, , Chimaltenango

     • Chiquimula

      Colegio Sagrada Familia, , Chiquimula

      • San Agustín Acasaguastlán

       Asocociacion moises Lira serafin., , San Agustín Acasaguastlán

       • San Antonio Huista

        Canton Central, Colegio Evangélico Bethel., , San Antonio Huista

        • Puerto Barrios

         4a. calle y 15 avenida, colonia san agustín, aldea santo tomás de castilla, Puerto barrios, Izabal., , Puerto Barrios

         • San Luis Jilotepeque

          Instituto Mixto de Educación Básica por Cooperativa Barrio el Centro, San Luis Jilotepeque., , San Luis Jilotepeque

          • Jutiapa

           Campus Universitario Jutiapa, Calle 15 de Septiembre 8-13 zona uno bo. Latino Jutiapa (Media cuadra arriba del Hospital Nacional de Jutiapa)., , Jutiapa

           • Sayaxché

            Escuela Oficial Rural Mixta Xé chevex Cantón Ilom Municipio de Chajul, , Sayaxché

            • Sibilia

             Instituto Imprimisi 5ta. Calle 2-22 Zona 1. Barrio el Progreso, , Sibilia

             • Playa Grande Ixcan

              IMEBCI 1a. Calle 1a. Avenida colonia La Paz zona 1 Playa Grande., , Playa Grande Ixcan

              • Retalhuleu

               Colegio Centro Americano, en la colonia el Pedregal, 5a. calle 5-05 zona 6, Reu., , Retalhuleu

               • Antigua Guatemala

                Colegio Americano Superior Calle de Los Nazarenos No. 28, Antigua Guatemala., , Antigua Guatemala

                • Pajapita

                 Colegio Evangelico Nueva Vida 4ta. Av. Zona 2., , Pajapita

                 • Santiago Atitlán

                  Cantón Pachicaj, Centro Integral Santiaguito, frente al campo de futbol de Santiago Atitlán., , Santiago Atitlán

                  • Mazatenango

                   Colegio Nueva Familia ubicado en el Km. 1 carretera a San Francisco Zapotitlán, departamento de Suchitepequez., , Mazatenango

                   • Totonicapán

                    Colegio Centro de Estudios Avanzados Totonicapán 9na Calle A 08-043 zona 3, Totonicapán., , Totonicapán

                    • Zacapa

                     Instituto Mixto de Educ. Básica por Cooperativa Prof. Victor Manuel Juarez Obando Barrio El Centro El Chal, Petén., , Zacapa

                     Въпроси