Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Представление

The Prudentina Асоциацията на образованието и културата (APEC), спонсор на Университета на Западна Paulista (Unoeste), е роден на мечтата на учителя Agripino Оливейра Лима Фильо и Ana Кардосо Maia де Оливейра Лима да се срещне с недостига на висшето образование в Presidente Prudente (SP ) и областта. През май 1972 г., тези преподаватели излязоха със заявлението за издаване на разрешение за работа на Факултета по изкуствата, науките, писма и Presidente Prudente образование (Faclepp) от Националния съвет за образование.

Тя бе разрешена от Съвета през август същата година, а на 3 октомври 1972 г. президентът, Emilio Medici Garrastazu, подписан указа 71190, създавайки първия колеж APEC, на Faclepp. След това се извършва първата кост на APEC, с 536 кандидати се конкурират за 350 места, предлагани. На 21 октомври, 1972 г., епархийския митрополит Dom José Gonçalves да Коста се доставят на учредителната лекцията на Faclepp временно в Христос помещения King Кандидат.

Благодарение на идеалите на Agripino и Ana Lima и голямото търсене на други области на знанието, през следващите години са родени на здравните колегии: Кърмещи, аптека, физиотерапия, медицина, стоматология, на клиничните посочена и места подобни лаборатории и фитнеса Sports. Тогава факултетите по строително инженерство, информационни технологии и много други топ курсове. Високата на Bongiovani Garden (сега Университет City) бързо се очертава комплексът от сгради, който включва корпус I на Unoeste.

Ръководейки се от качествено образование и живот, APEC изникна. През 1987 г. е роден кампуса II, при км 572 на магистралата Raposo Tavares в Limoeiro квартал на Presidente Prudente, с курсове в областта на селскостопанските науки, човешки и социален Applied. Същата година, на министерско постановление 83 / MEC призна Unoeste като университетски - тъй като това е единственото частно висше учебно заведение в Западна Сао Пауло с тази титла.

Университетът, както и структурите на материали, технологичен и човешки, умножени винаги с високо качество. Вдаден павилиони, клиники, ветеринарна болница, Experimental Farm, лабораторни сгради, агрономически центрове, животновъдство и други области на висшето образование, научните изследвания и постоянната практика на гражданство. Друг важен информация: посока на APEC винаги разполага с високо компетентни специалисти, много от тях са част от преподаването / административния персонал от началото до наши дни.

Местоположения

  • Presidente Prudente

    Rua José Bongiovani, 700 - Cidade Universitária, Presidente Prudente - SP, 19050-920, Brazil, , Presidente Prudente

    Програми

      Въпроси