University of Turku

University of Turku

University of Turku

Представление

Мултидисциплинарен. Международен. Изследователски университет.

University of Turku е активна академична общност от 25 000 студенти и служители, която провежда новаторски и интердисциплинарни изследвания. Ние участваме в развитието на финландско и международно образование и иновации, проправяйки пътя към по-светло бъдеще.

В допълнение към Турку имаме кампуси в градовете Раума и Пори и операции в цяла Финландия – от Лапландия до морето на Архипелага.

Ефективно изследване

Ние провеждаме изследвания и работим за по-добро бъдеще и благополучие.

Ние насърчаваме безплатната, ефективна и отворена наука. Нашите изследвания са мултидисциплинарни и международни , насочени към нови интердисциплинарни инициативи.

Нашето изследване е профилирано в шест тематични области:

 • Биоразнообразие и устойчивост
 • Технологии на бъдещето и цифрово общество
 • Културна памет и социална промяна
 • Деца, млади хора и обучение
 • Здраве, диагностика и разработване на лекарства
 • Морски и морски изследвания

10 най-добри причини да изберете UTU

 • UTU е един от най-международните университети във Финландия.
 • Програми, базирани на нашите силни страни в изследванията.
 • Отлични перспективи за кариера за завършилите.
 • Предлагат се щедри стипендии за талантливи студенти.
 • Професори и лектори, които ви предизвикват да учите.
 • Лична подкрепа и услуги по време на вашето обучение.
 • Модерни съоръжения и учебна среда.
 • Богат избор от незадължителни и второстепенни обучения.
 • Активен студентски живот и многостранна дейност.
 • Компактен кампус, където всичко е близо.

Прочетете повече: utu.fi/degrees

Декларация на мисията

University of Turku е международно активен и привлекателен изследователски университет, чиято сила се крие във висококачествени мултидисциплинарни изследвания.

Ние насърчаваме образованието и свободната наука и предоставяме висше образование въз основа на научни изследвания. Ние си сътрудничим тясно с финландското общество и активно участваме в развитието на региона.

Стратегически цели

Ние вдъхновяваме уникални учебни преживявания и изключителни резултати от обучението

Ние обучаваме бъдещи експерти, които ще решават сложни научни въпроси и социални въпроси и ще изграждат устойчив свят. Обучението, което предоставяме, насърчава учениците към независимо критично мислене и постигане на цялостни учебни цели. Нашите възпитаници имат отлични умения за сътрудничество, способност да създават работа за себе си и за другите и опит, който може да се приложи в различни сектори на обществото.

Ние култивираме ангажираща и изключителна изследователска среда

Изследването, проведено в University of Turku , е отлично от етична и научна гледна точка. Нашите изследвания имат значително въздействие и отговарят на бъдещите глобални предизвикателства. Тясното национално и международно изследователско сътрудничество укрепва позицията на университета сред водещите изследователски университети в света.

Ние сме проактивен и динамичен партньор

University of Turku носи глобална отговорност и е проактивен партньор в разработката. Отличните изследвания и образование създават основата за нарастващото ни въздействие. Ние обучаваме експерти с капацитет за промяна, които изграждат устойчиво бъдеще в различни сектори на обществото.

Ние сме активна експертна общност

Ние сме равнопоставена и разнообразна университетска общност със силен набор от ценности. Ние следваме принципите на устойчивото развитие. Благосъстоянието на нашата университетска общност е в основата на нашия успех. Благосъстоянието се отразява в мотивация, безпроблемно сътрудничество и добри резултати.

Благодарение на нашите изключителни услуги, компактния кампус и активния студентски живот, международните студенти се чувстват като у дома си и в безопасност от самото начало на престоя си.

Вдъхновяващи изследователски кариери

Благосъстоянието на цялата университетска общност е важно за нас. Искаме да подкрепим младите изследователи в тяхната кариера и да предложим изследователска среда и общност, които ги вдъхновяват за уникални постижения и резултати.

Превантивният ефект на ксилитола върху кариеса е открит за първи път в Института по дентална медицина на University of Turku . Всяка година над сто различни иновации и десетки разкрития на изобретения произхождат от изследванията, проведени в университета. Иновации от научните изследвания

Креативен, гъвкав и иновативен

Ние развиваме предприемаческо отношение и дейности в целия университет. Ние предлагаме платформа за растеж на стартиращи фирми и спинофи, произтичащи от най-добрите изследвания.

Изградете своята бъдеща кариера с нас

University of Turku е популярна дестинация за обмен, магистърски степени и докторантура. Ние си сътрудничим с над 400 университета по целия свят и предлагаме на нашите студенти богат избор от курсове и програми, преподавани на английски език.

Добре дошли в Студентския град Турку

Кампусът в Турку на University of Turku се намира близо до центъра на града и река Аура, близо до другите висши учебни заведения, компаниите на научния парк в Турку и университетската болница в Турку. Районът на кампуса се простира от катедралата в Турку чак до жп гара Kupittaa.

Всички важни услуги за студенти, персонал и посетители се намират в близост до кампуса. Придвижването навсякъде е удобно пеша, с велосипед или с градските автобуси Föli.

Общата цел на висшите учебни заведения в Турку и град Турку е да бъдат най-добрият студентски град във Финландия! Активният студентски живот, лесният и добре функциониращ обществен транспорт и достъпните жилища са големите предимства на Турку. Цели 99% от студентите във висшите учебни заведения в града препоръчват Турку като студентски град на своите приятели.

Научете повече за студентския град Турку в Youtube канала Study in Turku !

Разумните разходи за живот с много възможности за жилище , пълномащабни обществени и частни услуги, ярък културен живот и разнообразие от възможности за отдих на открито в околното Архипелагово море гарантират, че Турку предлага най-доброто качество на живот и е доходоносно място и за студенти като за квалифицирани специалисти.

Според стратегическата цел, поставена от града, до 2029 г. Турку ще бъде най-интересният град в Северна Балтика, със силна основа както в изкуствата, така и в науките. Турку изгражда уникални активи – креативна производствена индустрия, биотехнологии, логистична експертиза – чрез клъстерни удобства и синергии.

Добре дошли в Турку, Финландия!

Искате ли да получавате напомняния за краен срок, покани за събития и съвети веднъж месечно на имейла си?

Абонирайте се за бюлетина на Бъдещето с UTU, от службите за прием на University of Turku .

Местоположения

Местоположения
 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Въпроси